Liefde

Liefde, alles over de liefde, haar Glorie en de imitaties ervan

Alles over de liefde, kun je dat in een keer kort omschrijven? Nee niet echt want er komen meerdere factoren bij kijken. Maar we kunnen alles wel beetje bij beetje gaan ontleden en dat gaan we hier ook doen.

Liefde in al haar glorie, geeft meer het gevoel van een samengaan met dan een “vallen voor”. Terwijl een imitatie liefde en of onvoorwaardelijke liefde meer kan neigen naar een “vallen voor”.

Alles over de Liefde

Wat voor een omschrijving zou je nu het beste aan het woord liefde kunnen geven?

Ik zou in het kort alles over de liefde als volgt willen omschrijven:

  • Wanneer de tevredenheid, de geborgenheid en de ontplooiing van de ander even belangrijk voor je worden als je eigen tevredenheid, geborgenheid en ontplooiing.

Doch de structuur van de liefde kan ook zo gecompliceerd zijn, dat er eigenlijk nog veel meer aspecten zijn waar we aandacht aan zouden moeten geven.  Zie dit artikel dan ook als een eerste en belangrijke inleiding.

Als je in de menubalk op hints klikt dan kom je vanzelf bij de meeste artikelen van mijn Blog.

Enfin als de tevredenheid, geborgenheid en de ontplooiing in de basis zitten, dan komt de rest eigenlijk allemaal wel vanzelf.

Eigenwaarde en zelfvertrouwen

Eigenwaarde en een gezonde dosis van zelfvertrouwen en de juiste mensen om je heen, helpen je bij je ontwikkeling en geven je het gevoel geliefd te zijn. In plaats van overal aan te moeten trekken, verloopt alles opeens soepel.

Liefde ontvangen en geven

We worden allemaal geboren met de behoefte om liefde te ontvangen en te geven. Liefde kan ontstaan onder verschillende omstandigheden en om van allerlei redenen.

De liefde kan ook verschillende vormen aannemen. En het uiteindelijke doel van elke relatie is om steeds beter contact met elkaar te krijgen. Er is altijd wel wat aan de hand in een relatie, want perfectie bestaat nu eenmaal niet. Daardoor kan de weg naar ons doel soms over hobbels lopen.

Liefdes en relaties kunnen ook een spiegel voor ons zijn, omdat we door de relatie ook meer over onszelf leren en te wel datgene wat we elders nooit zouden kunnen leren.

Als twee mensen van elkaar houden, dan kunnen ze van allerlei reden opgeven waarom ze van elkaar houden. Ze hebben goede gevoelens voor elkaar, beleven veel plezier aan hun samenzijn. En ze verlangen naar de warmte van de partner en delen er samen de liefde en het leed mee.

Natuurlijk gaat dit allemaal wat makkelijker als je partner juist degene is die jou ook gelukkig wilt maken. Het geven en nemen in een relatie.

Mensen veranderen niet zo snel

Mensen veranderen niet zo snel, maar de manier waarop ze naar elkaar kunnen gaan kijken die kan wel opeens gaan veranderen. Als je jezelf keer op keer gekwetst voelt door de ander, dan ga je op een gegeven moment anders naar de ander kijken en dan kan de liefde ook gaan verdwijnen.

Op zo’n soort momenten realiseren we ons hoe goed ons geheugen is, als we iets proberen te vergeten wat ons gekwetst heeft.

Crisis in de liefde

Als er iets voorgevallen is waardoor je anders naar elkaar gaat kijken, dan kunnen dus de alarmbellen gaan rinkelen. Kan zich dat nog herstellen? Ja soms kan zich dat nog herstellen in andere artikelen op mijn Blog kun je hier meer over lezen.

Discussies voorkomen

Als er irritaties ontstaan in de liefde dan komt dat meestal omdat er iets in de Kern niet meer goed zit. Als de problemen of het probleem in de Kern wordt opgelost, dan verdwijnen de randverschijnselen weer vanzelf.

Als een discussie verhit wordt, dan kun je beter tegen elkaar zeggen: laten we deze weg niet inslaan want dat willen we geen van beiden. Ook zou je kunnen zeggen: praat eens tegen me alsof ik iemand ben waarvan je houd. Ook dit mag je onthouden als je geïnteresseerd bent in van alles over de liefde.

Vaak geeft iemand aan wat goed voor hem of haar is. Ook al kun je jezelf er op dat moment niet in verplaatsen is het toch belangrijk dat je het probeert te respecteren. Naderhand kun je dan altijd nog doorvragen.

Doorvragen is van belang als je het probleem in de Kern op wilt lossen, het is dan ook van belang dat de ander zich kwetsbaar durft op te stellen. Transparantie naar elkaar toe is van belang als je samen naar oplossingen wilt zoeken. Het zoeken naar oplossingen is altijd beter dan in de problemen te blijven rondhangen.

Als een van beiden partners het verdriet verbergt, dan heeft dat geen zin want het verdriet vind toch altijd een weg naar buiten. Vandaar dat het veel beter is om over je verdriet te praten met je partner.

Er is vaak maar een positieve gedachte nodig, om een negatieve gedachte de baas te kunnen zijn.

Voorwaardelijke liefde

Iemand die alleen ervaringen heeft opgedaan met een voorwaardelijke liefde kent eigenlijk niet de onvoorwaardelijke liefde. Het gevolg hiervan kan zijn dat hij of zij maar weinig kritiek kan verdragen op zijn persoon.

Hij of zij is eenmaal gewond geraakt in de voorwaardelijke liefde en of surrogaat liefde en wilt in ieder geval niet meer gekwetst worden.

Soms kan iemand met een gewonde geest er ook van uit gaan dat het stukken veiliger is om geen relaties meer met anderen aan te gaan. Dat zijn weer van die momenten waarop bindingsangst en of verlatingsangst kan ontstaan.

Het zijn de personen en gebeurtenissen die dus een rol in ons leven spelen. Zij kunnen een bron van verrijking voor ons betekenen. Als de personen en de gebeurtenissen van positieve aard waren.

Waren die personen en of gebeurtenissen niet van positieve aard, dan geven ze meer “beschadigingen” dan persoonlijke verrijkingen. Dit kan heel pijnlijk zijn vandaar dat het ook zo belangrijk is dat je weet wat een onvoorwaardelijke liefde inhoudt.

Pijn, verdriet en teleurstellingen

Verdriet, pijn en liefde is niet iets wat altijd vermeden moet worden. Hoe ik dat bedoel? Soms kunnen we van verdriet en pijn ook iets leren. Het verdriet zou ons duidelijk kunnen maken dat we anders moeten gaan leven of dat we ergens mee op moeten houden. Of dat we beter een andere weg in kunnen slaan.

Echte liefde erkent de behoeftes, gevoelens en emoties van de geliefde persoon en probeert hieraan tegemoet te komen.

Door de ander deelgenoot te maken van jouw gevoelens en emoties, vertel je hem of haar wie je in werkelijkheid bent. Je geeft jezelf dus aan de ander en dat is iets wat heel belangrijk is in de liefde. Uiteraard geldt dit voor beiden partners.

Want als een van beiden partners zijn of haar gevoel, niet voor de ander openstelt dan zal de ander alleen maar zijn of haar eigen emoties of gevoelens in de ander projecteren. Vandaar dat het zo belangrijk is dat beiden partners hun diepere gevoelens kunnen prijsgeven.

Hoe dieper de liefdesrelatie tussen twee geliefden is hoe verder ze zullen gaan in het “delen” van elkaars leven.

Liefde werkt dan ook voor degenen die er ook aan willen blijven werken. De liefde bestaat nu eenmaal niet uit rozengeur en maneschijn en de liefde komt ook niet vanzelf.

Het ligt voor de hand dat gevoelens en emoties samengaan met liefde. Want de eerste aantrekkingskracht van de liefde is een ervaring die samengaat met sterke emoties.

De onvoorwaardelijke liefde is dus een besluit van een mooie verbintenis. De onvoorwaardelijke liefde is niet gebaseerd op voorwaarden.

De imitaties van liefde

  • Een imitatie liefde houdt in dat of te wel een of beiden partners de ander voornamelijk zien als bron van seksueel genot.
  • Daarnaast is de psychologische verovering een tweede vorm van imitaties van liefde. Denk hier bij bijvoorbeeld aan narcisme.

Er bestaan nog meer imitaties van liefde, ook die kun je allemaal op mijn Blog vinden.

Enfin op mijn Blog vind je ook alles over verschillende relatiecrisissen, oplossingen, eigenwaarde, zelfvertrouwen en de liefde die je voor jezelf zou moeten hebben.

Bye te way:

het zou niet voor het eerst zijn dat er iets mis gaat in een huwelijk en of relatie, de positieve oplossingen daarvoor vind je onder deze link van relatieproblemen, relatiestress. Mocht je online een kaarsje willen branden dan kan dat ook en wel onder deze link kaarsje branden.

Geschreven door: Alicia

Sharing with friends is Caring

Niemand is perfect, maar er is altijd wel iemand tussen de massa in... die gelijkgestemd is. Voldoende kennis, zelfvertrouwen en de juiste mensen om je heen, zullen jou helpen bij je zelfontwikkeling en geven je het gevoel geliefd te zijn. In plaats van overal aan te moeten blijven trekken, verloopt alles opeens vanzelf. Als je geïnteresseerd in een of meerdere onbaatzuchtige handreikingen m.b.t  relatiestrubbelingen, stress en of relatieproblemen. Snuffel dan eens op je gemak door deze pagina heen. Neem er desnoods een kopje koffie of thee bij. Heb je de behoefte om voor jezelf of voor iemand anders een online kaarsje te branden (om welke reden dan ook) ga dan naar deze pagina. Ik geloof niet in Religies, maar wel in het Goddelijke deel wat we in onszelf hebben. Ons Hogere Zelf, Ik Ben, zoals anderen het vaak benoemen. Maar goed het komt allemaal op hetzelfde neer. Ben je geïnteresseerd in een gebed voor Voorspoed en Zegeningen, klik dan hier. Trust your vibes, energy doesn't lie. En wees lief voor jezelf, ik dacht ik herinner je er even aan...Tot aan een volgende keer.

Leave a Reply