Als alles tegen zit, zoek dan het Geestelijke Goud in jezelf

Als alles tegen zit, dan is dat gewoonweg energie slopend! Ik weet daar ook alles van want ik heb zelf een aantal jaren in zo’n situatie gezeten.

Alles leek toen opeens veranderd en waren niet zo af en toe wat tegenslagen, iets wat normaal is want het leven bestaat nu eenmaal uit ups en downs.

Maar op een gegeven moment zat daadwerkelijk alles tegen, het leek wel of ik gestagneerd was en niet meer vooruit kwam. Het lukte me maar niet om dit op te lossen, te achterhalen en te ontdekken waar dit vandaan kwam. Dat voelde als zeer pijnlijk en frustrerend.

Het is ook wel waar dat tegenslagen je sterker maken, maar op een gegeven moment heb je ook niks meer aan die uitspraak. Het is ook een waarheid dat pijn en of verdriet soms ook een leraar voor ons kunnen zijn. Ze willen ons erop wijzen dat we bijvoorbeeld een andere weg in kunnen slaan. Of dat we iets los moeten laten. Maar goed dat is iets wat we in theorie allemaal wel weten. We gaan nu denken in oplossingen die diep van binnen kunnen komen, als alles tegen zit.

Als alles tegen zit

Als alles tegen zit, dan hoor en of lees je overal in boeken en of internet meestal altijd dat je positief moet blijven denken. Dat probeer je dan te doen, maar wat als je op een gegeven moment merkt dat zelfs dat niet helpt? Wat dan als alles tegen zit en tegen blijft zitten, jaar in jaar uit.

Dan heb je toch geen zin om in die visuele cirkel te blijven zitten, waardoor je een nog groter energielek krijgt. Een energielek wat zelfs tot een Geestelijke uitputting kan leiden.

Vandaar dat ik het nu bewust in dit artikel niet ga hebben over positief denken, want die teksten kun je bijna overal op internet of in boeken vinden.

Als we merken dat iets niet werkt, dan kunnen we het beter op een andere manier gaan proberen en als dat niet helpt dan maar weer op een andere manier. Want ieder mens heeft het recht om gelukkig te mogen zijn.

Voordat je nu verder gaat met lezen, wil ik je eventueel tijd laten besparen. Want als je niet gelooft in het Goddelijke deel van jezelf, je Hogere Zelf dan kun je beter niet verder lezen. Ik schrijf vandaag hierover omdat ik denk dat ik je iets te zeggen heb, als alles tegen zit.

Achteraf gezien is het misschien wel ergens voor nodig geweest dat dit mezelf overkwam (als alles tegen zit), want anders was ik mezelf daar nooit tot op het bot in gaan verdiepen en dan had ik er ook nooit over kunnen schrijven.

De Ether

Als je in de menubalk het kopje “iets over mij” hebt gelezen, dan heb je ontdekt dat ik nog een 3-jarige opleiding heb gevolgd (hiermee bedoel ik de allerlaatste dus).

Tijdens die opleiding ontdekte ik dat bidden ook gekoppeld is aan de Ether. We weten nu eenmaal dat alles uit moleculen bestaat (dat is allemaal een kennis op zich).

Maar goed, ik ontdekte tijdens die opleiding via die Amerikaanse Bijbel leraren dat er ook zoiets als een generatievloek en of zelfvervloeking bestaat. Eerlijk gezegd was dat op dat moment totaal nieuw voor mij.

Het waren onderwerpen waar ik me voorheen nog nooit in verdiept had. Schijnbaar was voor mij het moment aangebroken dat ik mezelf daarin mocht en kon gaan verdiepen.

Want er is zoveel op deze wereld wat we gewoon niet kunnen waarnemen met onze 5 zintuigen. Maar als we ze niet kunnen waarnemen met onze 5 zintuigen dan kunnen we niet zeggen dat het niet bestaat.

Denk hierbij even aan de zwaartekracht, we weten dat het bestaat maar we kunnen het niet waarnemen met onze 5 zintuigen. Datzelfde geldt voor de wereld van de bacteriën en virussen ook deze kunnen we niet met het blote oog waarnemen.

Tijdens die studie ben ik me gaan trainen om mezelf door middel van het gebed te verheffen boven mijn 5 zintuigen. Ik ben een ontzettend leergierig type en als ik iets wil weten dan ga ik tot het diepst om het te kunnen begrijpen. Dat is niet altijd even makkelijk want je leest en hoort dingen, waarvan je wel eens zou kunnen denken. Zou het?

Dat is dan weer dat stukje ongeloof wat om de hoek komt kijken. Maar goed als je in een periode in je leven zit: als alles tegen zit. Dan wil je dit gewoonweg opgelost hebben en dan probeer je dat te doen wat nodig is.

“Geen oog heeft ooit gezien de dingen”

Ik benoem nu even een voorbeeld:

Als alles tegenzit en bijvoorbeeld ook nog je gezichtsvermogen voortdurend achteruit gaat, dan doe je er verstandig aan om jezelf af te vragen. Waarom jouw onderbewustzijn jouw ogen tot zondebok probeert te maken. Wat is er in jouw leven dat je wenst buiten te sluiten en of niet langer wilt zien?

Het antwoord is in jezelf te vinden evenals de remedie. Vaak gaat dit boven onze pet en kunnen we dit maar moeilijk geloven.

Op het moment dat je echt gaat bidden, dan bidt je niet meer enkel in Theorie. Want je gaat je richten op je Geest. In plaats van enkel op je 5 zintuigen.

Op die manier verhef jij jouw Geest, wanneer je dat doet, vertel jij je Lichaam wat het moet doen. Precies zoals we onze 5 zintuigen getraind hebben zo kunnen we dat ook doen met onze Geest.

God heeft de mens geschapen naar zijn gelijkenis en dat houdt in dat we met onze Geest veel meer kunnen dan dat we zelf denken. Met de Geest bedoel ik niet ons denken want onze gedachtes zijn heel iets anders dan onze Geest.

Door te bidden bouw je Geestelijke weerstand op. Een voorbeeld: jouw spijsverteringskanaal weet precies wat het moet doen als je iets eet. Dat zelfde geldt voor je Geest als je bidt.

Het allerbelangrijkste gebed hierin is het Onze Vader. Het Onze Vader brengt je Geest op een bepaald level, daarna kun je als je wilt je persoonlijke gebeden nog toepassen.

Uiteraard staat dit allemaal los van een Kerk of van welke Geloofsgemeenschap dan ook. Je hebt ze niet nodig om tot je Hogere Zelf, het Goddelijke in jezelf te kunnen komen. Dat is wat je zelf kunt doen.

Ieder mens heeft onvoorstelbare mogelijkheden in zichzelf, alleen moet je dit weten naar boven te halen.

De Ether is een universele substantie, het is onzichtbaar maar het bestaat echt. Het vormt het materiaal van deze aarde en het reikt tot aan gebieden die het menselijke begrip echt te boven gaan. Het is het basiselement van alle materie.

De Ether is overal, er is geen plek waar het zich niet bevindt. Alhoewel het onzichtbaar is, vormt het de ruggengraat van alles. Het is zelfs in de geest van de mens aanwezig in de vorm van bewustzijn.

Het is het kanaal waarlangs liefde wordt overgebracht. Het gebied waarlangs alle trillingen of stemmingen worden vastgelegd. Het is net zo ongrijpbaar als het vast is. Het is het geheim van de bron van manifestatie.

Als het gebed besluiteloosheid en of ongeloof uitstraalt, dan ontvangen we een kopie daarvan. Als we niet geloven in datgene wat we tijdens het gebed uitspreken, staat het resultaat in directe verhouding tot ons ongeloof.
Het onzichtbare is net zo natuurlijk als het zichtbare en zelfs nog werkelijker.

Alles wat nog onzichtbaar eerst moet zich eerst gaan rijpen in de Geest voordat het zichtbaar kan worden.

Ik geef je nu even een ander voorbeeld: stel je wijst iemand op een gedrag wat niet juist is. Die persoon kan jou wel 100 keer aanhoren, hij of zij kan je misschien ook wel gelijk geven. Maar er veranderd niets in zijn of haar gedrag op dat vlak.

Dit komt omdat het nog niet gerijpt is in de Geest, want op het moment dat iets bij iemand gaat rijpen in de Geest (het zaadje dat er geplant wordt) dan word het ook in de fysieke wereld zichtbaar.

Nu even terug naar dat andere onderwerp. Heb jij er wel eens van gehoord dat mensen in hun levensloop vaak eenzelfde probleem, trauma en of verdriet weer tegenkomen? Als is het dan in een andere vorm.

Ik benoem hier nu enkele voorbeelden:

  • Een vrouw die bij elke nieuwe relatie weer in contact komt met agressie van een alcoholverslaafde
  • Een vrouw die niet een keer incest meemaakt, maar in haar verdere leven met iets soortgelijks geconfronteerd wordt
  • Een vrouw die steeds weer op een Narcist en of manipulator valt, zonder het vooraf te weten
  • Een vrouw die steeds weer op foute mannen en of players valt
  • Een vrouw die steeds buiten haar zelf om financiële problemen krijgt
  • Een vrouw die steeds maar keer op keer weer weduwe wordt

En zo kan ik nog tientallen verschillende voorbeelden benoemen.

Dit zijn allemaal terugkerende tegenslagen, die ergens vandaan moeten komen. Omdat het patroon zich steeds herhaalt. Want dat vraag je uiteraard niet zelf om! Het is iets wat je dan maar weer keer op keer overkomt.

En dat is eigenlijk iets wat niet normaal is! Als dit patroon zich steeds maar opnieuw blijft herhalen (als is het in een andere vorm).

Je hebt dan grote kans dat het gaat om een generatievloek die je gratis geërfd hebt als vanaf je geboorte. Niemand kan met zekerheid zeggen dat dit niet bestaat! Zeker als alles tegen zit!

Over het onderwerp van een generatievloek en of zelfvervloeking als alles tegen zit daar vind je ook enkele artikelen over op mijn Blog. Er worden vanzelf (ook) over dit onderwerp meerdere artikelen op mijn Blog geplaatst die nog meer de diepte in gaan. Want in een keer valt het vaak moeilijk uit te leggen en of te bevatten allemaal.

Wij als mens zijn geen enkelvoudig wezen, we zijn een samenstel van lichaam, ziel en geest en dat houdt in dat we op al deze drie niveaus ook onze behoeftes en verlangens hebben. Frustratie op een van deze niveaus kan hevige angst veroorzaken in het hele organisme.

Als het waar is dat we allemaal op aarde zijn gekomen om intens te mogen leven. Waarom zien we ons dan soms of zo vaak in ongelukkige situaties terecht komen? Situaties waarin we niets anders kunnen doen dan er maar het beste van te maken: als alles tegen zit.

Blijkbaar ontbreekt er in ons leven iets wat onmisbaar is om tot volledige ontplooiing te mogen komen. Of als het al aanwezig is, dan herkennen we het om de een of andere reden gewoonweg niet.

Een ding is zeker als alles mis gaat of als alles tegen zit, dan moet ergens onderweg het licht verflauwd zijn en dat kan verschillende oorzaken hebben waaronder ook het feit dat iemand lijd onder een generatievloek. Een klein deel hierover staat vermeld in dit navolgende artikel. Klik daarvoor hier op deze interne link.  Andere vormen van vloeken opheffen, klik daarvoor hier op deze interne link van mij.

Met je Geesteskracht ga je pas echt shinen, klik voor dat artikel op deze interne link

Bye te way:

het zou niet voor het eerst zijn dat er iets mis gaat in een huwelijk en of relatie, de positieve oplossingen daarvoor vind je onder deze link van relatieproblemen, relatiestress. Mocht je online een kaarsje willen branden dan kan dat ook en wel onder deze link kaarsje branden.

Geschreven door: Alicia

Sharing with friends is Caring

Geef een reactie