Als iemand zijn beloftes niet nakomt

Als iemand zijn beloftes niet nakomt, dan klopt er gewoonweg iets niet. Hoe je het ook wendt of keert. Althans als iemand geregeld zijn beloftes niet nakomt.

In principe mag je dan stellen, dat het de ander eigenlijk niks uitmaakt als dit jou kwetst. Als je er behoorlijk verdriet van hebt: als iemand zijn beloftes niet nakomt. Dat klinkt wellicht heel hard, maar zo is het wel.

Juist in een relatie kan het niet nakomen van beloftes leiden tot grote conflicten.

Soms zijn er partners en of andere mensen die je een belangrijke belofte doen over iets wat jou aan het hart gaat. Terwijl ze vooraf maar al te goed weten dat ze zelf niet al te veel waarde aan hun eigen belofte hechten.

Of omdat ze je me iets beloven omdat ze je niet kwijt willen raken. Dit laatste komt best veel voor onder diegene die de ander perse niet kwijt willen raken. Maar goed, dat houd ook in dat diegene  enkel op een egoïstische manier van je houd. Want anders zouden jouw gevoelens en emoties  m.b.t het geloven in zijn beloftes, hem ook aan het hart gaan. 

Als iemand zijn beloftes niet nakomt

Als iemand niet nakomt wat hij zegt: welke waarde heeft een belofte dan? Het kan wel eens een keertje gebeuren of misschien ook nog wel twee keer dat iemand zijn belofte om welke reden dan ook niet na kan komen.

Maar als je te maken hebt met iemand die merendeels zijn beloftes niet nakomt. Dan mogen bij jou nu best wel sommige alarmbellen gaan rinkelen. Onbewust rinkelden deze alarmbellen al bij je, want intuïtief voel je dan al aan dat er iets niet klopt. 

Als iemand zijn beloftes niet nakomt, dan kan hij of zij dat vaak bagatelliseren. M.a.w. hij wuift het gewoon weg. Of hij zegt bijvoorbeeld: begin je daar nu weer over? Als jij bijvoorbeeld tegen hem hebt zegt: dat is nu alweer de zoveelste keer dat je iets belooft en het niet nakomt.

Als iemand zijn beloftes niet nakomt, dan zegt dat heel veel over die persoon in kwestie. Want liefde houd ook in dat: de tevredenheid, de geborgenheid en de ontplooiing van de ander net zo belangrijk zijn als de ontplooiing, tevredenheid en de geborgenheid van jezelf.

Mijn vriend komt telkens zijn belofte niet na

Houd de ander geen rekening met jouw gevoelens? Dan kan hij zoals hij beweerd wel van je houden, maar dan houd hij enkel op een egoïstische manier van je. En ja zo werkt het natuurlijk niet, zoals het behoort te werken.

Als men alleen op een egoïstische manier van een ander kan houden, dan zou men beter single kunnen blijven. Op die manier kwets je een ander tenminste niet. 

Als iemand zijn beloftes niet nakomt, in dit geval je partner. Dan zou je eens tegen hem kunnen zeggen: ik wordt hier zo moe van dat je vaker je beloftes niet nakomt hoe denk je dit te gaan oplossen?

Zo zet je de ander aan het denken en verspil je jouw levensenergie op dat moment niet weer. Je kunt iemand zeker wel op iets wijzen. Zo hoort het ook eigenlijk want dan geef je de ander de kans om er iets mee te doen.

Maar als je maar constant iemand op het feit moet wijzen (als iemand zijn beloftes niet nakomt) dan kun je daar doodmoe van raken. Op een gegeven moment kun je hier zelfs uitgeput van raken, van iemand die zijn afspraken niet nakomt.

Iets beloven en niet doen

Als iemand zijn beloftes niet nakomt, dan kan dat na verloop van tijd inhakken bij de andere persoon die je steeds en keer op keer weer zijn vertrouwen geeft.

Is het dat waard? Ik zou dat in ieder geval niet meer kunnen opbrengen. Ik observeer altijd: wat zegt iemand? Wat doet iemand? Is dat in balans?

Als blijkt dat dit niet in balans is, dan klopt er gewoonweg iets niet. Dan spreek ik net als vele anderen vanuit een levenservaring. Woorden kunnen je iets laten begrijpen, doch het zijn de persoonlijke ervaringen die je iets kunnen laten voelen.

Iemand die zich niet aan de afspraken houdt

Eigenlijk is dat heel egoïstisch dat partners de ander keer op keer een valse belofte kunnen geven, puur en alleen omdat ze de ander niet kwijt willen.

Dan is het geen “onschuldige” liefde meer, dan is het alleen nog maar een egoïstisch houden van.  En hebt je daar iets aan? Als je niet meer weet of je van de ander op aan kunt? En of als je weet dat de ander alleen maar op een egoïstische manier van je houd?

Je bent dan weliswaar niet alleen omdat je nog in de relatie zit, maar tegelijkertijd kun je jezelf dan wel eenzaam voelen omdat je merkt dat hij zijn beloftes niet nakomt. Als dat meer dan een keer gebeurd dan kan dat behoorlijk kwetsend voor de persoon zijn, die telkens in de beloftes gelooft. Het vertrouwen wordt hierdoor hoe dan ook op de langere termijn beschadigd. 

Diegene die de beloftes niet nakomt zou zich wel eens mogen realiseren dat woorden meer zouden moeten inhouden dan een paar lettertjes of geluiden. Dus daar behoort men zorgvuldig mee om te gaan, zo is het en niet anders.

Als iemand zijn belofte niet nakomt, daar is ook een spreekwoord voor: belofte maakt schuld. Niemand heeft iets aan loze woorden, woorden zijn vaak zo snel en gemakkelijk gezegd. 

Woorden worden pas waardevol als de daad aan het woord wordt toegevoegd, zo is het en niet anders. 

Dus? Wat zegt iemand, wat doet iemand. Observeer of dat in Balans is. Is dat niet in balans dan vraag aan hem: hoe denk je dit te gaan oplossen? 

Kijk ook eens op mijn pagina van verschillende oplossingen bij relatiecrisis en relatieproblemen 

Want heel vaak moet je eerst tot de Kern van iets kunnen komen. Als je het probleem in de Kern oplost dan verdwijnen de randverschijnselen van zelf als sneeuw voor de zon.

Geschreven door: Alicia

Sharing with friends is Caring