Angst voor afwijzing? Omgaan met een afwijzing hoe doe je dat?

Angst voor afwijzing kan blokkades opwerpen. Angst is nooit een goede raadgever. In theorie weten we dat allemaal wel, doch het in de praktijk werkt het vaker anders.

Angst voor afwijzing

Die angst voor afwijzing ontstaat of vanuit onzekerheid of omdat we het al eens vaker hebben meegemaakt dat we zijn afgewezen. Beiden kunnen nogal kwetsend zijn.
De Angst voor afwijzing hoeft niet altijd negatief te zijn. Het kan zelfs bijdragen tot je innerlijke groei als je deze angst voor afwijzing weet te overheersen.

Op die manier leren we stap voor stap dat we een afwijzing nooit op onszelf hoeven te betrekken. Meestal trekt iemand, diegene aan welke hij in zijn onderbewustzijn accepteert.

Als we op zoek zijn naar een bepaald iemand, dan hebben we dat beeld al vastgelegde in ons onderbewustzijn. Als jij dan niet aan dat beeld kunt voldoen. Dan valt jou niets te verwijten, maar ligt de afwijzing meer bij het beeld wat de ander heeft gecreëerd van de juiste kandidaat en of potentiële date o whatever.

Er is gewoon geen innerlijke match en of ook geen chemie en dat staat helemaal los van jou. Je match met iemand of je match er niet mee. Je ondervind chemie of je ondervind het niet. Gewoon doorgaan, totdat je de juiste persoon tegen komt. Onthoud iedere Nee zal je weer dichter bij de JA brengen.

Als je de afwijzing op jezelf gaat betrekken, dan doe je jezelf echt te kort. Je zou het dan wel eens kunnen opgeven en dan doe je jezelf ook tekort. Waarom jezelf tekort doen? Jouw eigenwaarde zal dat niet zo fijn vinden.

Reden afwijzingen

Als iemand je afwijst, dan zoekt diegene iets wat hij in jou niet kan vinden. Moet je daarom angst hebben? Nee, want wie weet komt het jou misschien wel ten goede dat je bent afgewezen. Je kunt toch nooit in de toekomst kijken.

Je moet jezelf nooit laten verlammen door iemand die je afwijst, want dat zou wel eens kunnen ontaarden in een grote vorm van onzekerheid.

Probeer de afwijzing om te draaien naar een eventuele aanwijzing. Bijvoorbeeld: dat je beter een ander weg in kunt slaan of anders naar dingen moet gaan leren kijken.

Elke angst voor afwijzing, ebt na een tijdje wel weer weg.

Let dus goed op, dat een afwijzing jouw zelfvertrouwen gaat aantasten. Dagelijks krijgen World wide honderdduizenden mensen en misschien nog wel veel meer te maken met een afwijzing. En wie weet kan een afwijzing je ook nog eens behoeden voor iets.

Eigen waarde

Zoek de eigenwaarde nooit in iets buiten jezelf. Want dan zou je eigenwaarde wel eens kunnen gaan wankelen. Als je de eigenwaarde in jezelf zoekt dan zal deze eigenwaarde een goed fundament hebben. Dit zorgt er weer voor dat angst voor afwijzingen steeds kleiner wordt.

Denk niet aan angst voor afwijzingen, want als je te vaak bij deze eigenschap stilstaat kan het een deel van je worden en dan wordt het in je onderbewustzijn verankerd.

Als die gedachte van angst voor afwijzingen bij je opkomt. Vraag dan aan die angst: wat kom je doen? Als je dit een tijdje volhoudt dan weet de angst van afwijzingen dat je haar geen aandacht meer zult geven. En dan zal het stukken minder gaan worden.

Innerlijke vrede

Jij bent diegene die jouw innerlijke vrede kan bevorderen of teniet kan doen. Waar kies je voor? Ieder mens is uniek en ieder mens heeft zijn kwaliteiten afgezien van de minpuntjes. Doch min en pluspuntjes die hebben we allemaal, maar goed ook anders zouden we meer robot dan mens zijn. Een blauwtje lopen, eerste hulp bij een afwijzing, klik daarvoor hier

Bye te way:

het zou niet voor het eerst zijn dat er iets mis gaat in een huwelijk en of relatie, de positieve oplossingen daarvoor vind je onder deze link van relatieproblemen, relatiestress. Mocht je online een kaarsje willen branden dan kan dat ook en wel onder deze link kaarsje branden.

Geschreven door: Alicia

Sharing with friends is Caring

Geef een reactie