Argwanende persoonlijkheid een argwanend gedrag, daar is niets mis mee

Als je een argwanende persoonlijkheid of een argwanend gedrag hebt, dan is daar niks mis mee.
Het houd enkel in, dat je vooraf al genoeg mensenkennis hebt opgedaan en dat je niet zomaar weer iedereen op zijn of haar woord geloofd.

Een argwanende persoonlijkheid

Een argwanende persoonlijkheid is nog altijd beter dan een naïeve persoonlijkheid. Soms hebben mensen kritiek op een argwanende persoonlijkheid, maar er is helemaal niks mis mee als iemand de kat eerst uit de boom kijkt.

Er bestaat nu eenmaal heel veel bla bla bla op deze wereld. Sommige mensen kunnen je nogal veel voorspiegelen en of mooie dingen vertellen, als ze daarmee hun doel willen bereiken.

En als je zelf niet zo in elkaar steekt, dan duurt dat heel lang voordat je hier achter komt. Maar als je er dan achter komt dan heb je het er ook helemaal mee gehad. Logisch dat je dan een argwanende persoonlijkheid wordt.

Denk hierbij alleen al even aan de manipulators en daar kan ik nog wel meerdere categorieën mensen bij opnoemen. Maar ik ga geen tijd aan dat lijstje verspillen.

Woorden en Daden

Een argwanende persoonlijkheid let meer op de balans van de woorden en daden. Wat zegt iemand? Wat doet iemand? Is dat in balans? Als dat niet in balans is, dan klopt er al iets niet. “How he treats you is how he feel about you”.

Vroeg of laat zal je eigen intuïtie, je dit kenbaar gaan maken.

Als je iemand daarop attent maakt: dat er een groot verschil is tussen wat hij zegt en wat hij doet, dan zal de ander vaak met de vinger naar jou toe gaan wijzen. Bijvoorbeeld door te tegen je te zeggen: goh jij hebt ook een argwanende persoonlijkheid.

Laat je hierdoor niet van je stuk brengen. Bouw en vertrouw op je eigen intuïtie en of onderbuikgevoel want dat heeft het altijd bij het rechte eind.

Een daad is een vele betere maatstaf dan woorden.  “Trust what you feel, not what you hear”.

Er bestaan nu eenmaal veel goede mensen, maar er bestaan ook meer dan genoeg mensen die een masker op hebben.

Mensen die een masker dragen doen zich nu eenmaal anders of beter voor dan dat ze zijn. Nogal logisch dat jouw intuïtie dat op een gegeven moment gaat aanvoelen en dat de alarmbellen gaan rinkelen.

Op het moment dat een argwanende persoonlijkheid, aan de ander gaat merken dat hij of zij te vertrouwen is, dan zakt dat argwanende gevoel van zelf.

Ooit hoorde ik de navolgende uitspraak: “wie vandaag je vriend is, kan morgen je vijand zijn en al datgene wat hij van je weet tegen je gaan gebruiken”.

Zoals ik al aangaf er bestaan ook heel veel goed mensen, maar de kwaadwilligen zijn er ook. Ik benoem ze vaker als Satan, die zich vermomd heeft achter de gedaante van een Engel.

Als je iemand leert kennen, dan is het logisch dat het vertrouwen stap voor stap moet gaan groeien. En als het vertrouwen groeit, dan verdwijnt de argwanende persoonlijkheid vanzelf als sneeuw voor de zon.

Dus blijf ten alle tijden dicht bij je zelf, je onderbuikgevoel, jouw intuïtie geeft vanzelf wel aan wanneer het licht op groen kan gaan staan.

To love & to be loved is feel the sun from both sides.

Bye te way:

het zou niet voor het eerst zijn dat er iets mis gaat in een huwelijk en of relatie, de positieve oplossingen daarvoor vind je onder deze link van relatieproblemen, relatiestress. Mocht je online een kaarsje willen branden dan kan dat ook en wel onder deze link kaarsje branden.

Geschreven door: Alicia

Sharing with friends is Caring

Geef een reactie