Bindingsangst of niet verliefd?

Bindingsangst is iets wat heel hardnekkig kan zijn, want daar stap je niet zomaar overheen. Bindingsangst is iets wat je relatie kan verpesten. De positieve energie stroomt niet naar de vooruitgang van de relatie toe, maar naar het problemen van de bindingsangst.

Doch niet getreurd, want ik geef je in dit artikel ook een interne link van mij, waar goede tips in staan om een bindingsangst op te kunnen lossen (onder het kopje hint) . Maar lees eerst nog even verder.  Hoe meer informatie je vergaard, hoe beter het beeld wordt dat je jezelf kunt vormen over iemand met bindingsangst. Het is belangrijk om de in en out puts te weten.

Bindingsangst of niet verliefd

Wie last heeft van bindingsangst ziet de relatie niet alleen positief, want hij of zij heeft ook de nodige bedenkingen. Als je samen bent met een persoon die last heeft van bindingsangst dan kun je jezelf inderdaad wel eens afvragen:

  • Is het Bindingsangst of is hij of zij niet verliefd?

Er is maar een persoon die jou daar antwoord op kan geven en dat is diegene die last heeft van bindingsangst.

Je zou aan die persoon kunnen vragen: wat zou er voor kunnen zorgen dat jouw bindingsangst wat minder wordt? Als je hier een antwoord op krijgt, laat dat antwoord dan even bezinken. Probeer er dan op een andere dag, op een rustig moment op terug te komen.

Hij of zij weet dan al, dat er een moment komt dat je er op terug zult komen. En jij weet dat dan ook. En dat vergemakkelijkt het …erop terug komen. Want beiden zijn jullie er al iets op voorbereid.

Het Lot

Aangezien ik in het verleden ook werkzaam was als Relatietherapeute werd wel eens vaker aan me gevraagd: wat moet ik nu doen?

De ander verlaten of niet? Mijn antwoord hierop was altijd: ik kan je met liefde veel andere hints en tips geven maar dat ene advies ga ik je niet geven. Onthoud dat zelfverzekerdheid opbouwen, niet lukt zonder dat je compassie voor jezelf hebt.

Waarom niet? Simpelweg omdat mijn advies dan wel eens jou lot zou kunnen gaan bepalen omdat je dan een bepaalde richting op gaat…en dat mag niet!

Ieder mens is uniek en ieder mens moet zelf zijn of haar lot gaan bepalen door de keuzes die hij of zij maakt vanuit het aller-diepst van zijn of haar hart. En dat lijkt me ook meer dan juist en fair.

Bindingsangst oplossen

Tips bindingsangst oplossen. Klik daarvoor op deze interne link. Onderaan dit artikel vind je deze link nog eens. Dus je kunt ook nog even doorlezen.

Het allerbeste wat je kunt doen, is contact maken met je innerlijke bron. Zodat je vanuit het diepst van jezelf die keuze gaat maken. Let dan niet op de randverschijnselen, want die irritaties komen voort omdat er iets in de Kern niet goed zit.

Als je een probleem wilt aanpakken dan moet je dat bij het Kernprobleem doen, op die manier verdwijnen de randverschijnselen vanzelf. En dan verdwijnen die kleine irritaties ook weer vanzelf.

Mijn advies, laat je door niemand anders adviseren want dan zou die persoon jouw lot wel eens kunnen gaan bepalen. Als jouw partner last heeft van bindingsangst, dan is het aan jou om te voelen en kijken of dat bij je past of niet. Jij en alleen jij weet alle voordelen van de relatie en alle nadelen en daarop kun je zelf een keuze maken.

Vormen van bindingsangst

Er zijn maar twee vormen van bindingsangst:

  • Je hebt de echte en oprechte bindingsangst
  • En je hebt de fake Bindingsangst

Een andere keuze is er niet, het is dan aan jou om dit goed te gaan doorgronden. Hoe kun je iemand het beste doorgronden?

Iemand doorgronden

Je kunt iemand nooit volledig doorgronden, want een ieder heeft zijn eigen gedachtewereld. Doch je kunt iemand wel grotendeels doorgronden door de balans tussen woord en daad te observeren.

Wat zegt iemand? Wat doet iemand? Is het woord met de daad in balans? Of is er een grote onbalans tussen woord en daad? Bij dit laatste zouden de alarmbellen moeten gaan rinkelen.

Neem jezelf hier de tijd en de rust voor en overweeg het goed. Het fenomeen bindingsangst zorgt nu eenmaal voor de nodige relatie twijfels. Misschien kun je die twijfels wegnemen, maar misschien ook niet? Je kunt niet meer als je best doen! Vergeet daarbij jezelf wel niet!

Sommige mannen

Sommige mannen zijn wel geïnteresseerd in een fysiek relatie met een vrouw, maar niet in een emotionele relatie. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Maar dat hoeft helemaal niet aan jou te liggen, het is gewoonweg de aard van die man (dat kan verschillende oorzaken hebben). Het is het verleden wat iemand heeft gevormd tot nog toe, en in een verleden kan veel gebeurt zijn. En dat kan een “rode draad” zijn/worden die verdere beslissingen in je leven gaan bepalen.

Dus zoek het nooit bij jezelf! Zorg ervoor dat je zelfvertrouwen niet gaat wankelen.

Een man (ook een vrouw trouwens), kan de ander in 3 verschillende hokjes plaatsen.

  • Niet aantrekkelijk
  • Leuk speeltje maar niet voor een serieuze relatie
  • Relatie materiaal

Als hij of zij

Als hij of zij jou dan al in bepaald hokje heeft geplaatst, dan is het bijna onmogelijk om daaruit te kunnen komen. Iedereen die wel eens geprobeerd heeft om van een persoonlijk “speeltje” naar een serieuze relatie te gaan, die weet wel waar ik het over heb. Waak goed over jezelf.

Als jullie hierin te verschillend van elkaar zijn (andere doelen nastreven) dan gaat de meeste energie naar de gebruiksaanwijzing van de ander toe in plaats van dat de positieve energie naar de relatie zelf kan gaan.

Hint

Dit artikel moet je lezen! Want het zal je inzicht nog meer verruimen. Verliefd op iemand met bindingsangst? Tips bindingsangst oplossen. Klik daarvoor op deze interne link

Hulp inroepen van Engelen, plaats jezelf op de juiste frequentie

Bye te way:

het zou niet voor het eerst zijn dat er iets mis gaat in een huwelijk en of relatie, de positieve oplossingen daarvoor vind je onder deze link van relatieproblemen, relatiestress. Mocht je online een kaarsje willen branden dan kan dat ook en wel onder deze link kaarsje branden.

Verschillende video’s die je kijk op het leven DAADWERKELIJK kunnen veranderen, kies die video uit die vandaag bij je past.

Geschreven door: Alicia

Sharing with friends is Caring

Geef een reactie