De zin van het leven kwijt zijn? Had ik maar geweten dat…

De zin van het leven kwijt zijn. Ieder mens heeft wel eens een moment dat hij de zin van het leven kwijt is. Het echte leven bestaat nu eenmaal uit ups en downs. Omgaan met de ups kost ons geen enkele moeite want het verwarmt ons hart.

Het omgaan met de downs, dat is een heel ander verhaal. Ieder mens weet dat bezittingen niet gelukkig hoeft te maken, want dat is iets wat buiten onszelf ligt.

De zin van het leven kwijt zijn

Een goede instelling is belangrijker dat bezit. Het is normaal dat er momenten in iemands leven zijn, waarin de angst voor een toekomst hun overvalt.

Dat kan voortkomen uit verstikkende problemen en of tegenvallers die ons van onze levensvreugde beroven. En ja dan kan er weer zo’n moment komen dat je de zin van het leven kwijt bent.

Noden

Ieder mens kent wel een bepaalde vorm van armoede, ieder mens heeft wel een of andere nood in zijn leven. Het kan een emotionele, financiële of intellectuele vorm van armoede zijn.

Ieder mens heeft wel ergens een gebrek aan. Het is de kunst om, om te leren gaan met dit gebrek. Wat ook wel acceptatie wordt genoemd.

Maar 1 wens

Een ziek mens heeft maar 1 wens en een gezond mens heeft wel tientallen wensen. Hoe je het ook wendt of keert de gezondheid is altijd het allerbelangrijkste. Want zonder je gezondheid kun je niets meer.

Als je deze instelling en verwachtingsvolle houding kunt opbrengen, dan kun je daar zelfs van opbloeien.

Zodra je open en eerlijk tegen jezelf wordt in je leven, dan is het ook fijn om te zien en te beleven wat er allemaal vrij komt. Soms kun je beter denken in oplossingen dan in problemen dat geldt ook voor de fase: de zin van het leven kwijt zijn.

Als je voelt dat je te zeer gekwetst bent, ga er dan ook weer van uit dat je er weer bovenop zult komen. Geen enkel verdriet is hetzelfde. Er zijn nogal wat uiteenlopende ervaringen die onder de noemer “verdriet” vallen. En soms kent niemand anders die pijn.

Een diep verdriet kan ons leven veranderen en elk verdriet kan weer even pijnlijk zijn. Dat hakt er gewoonweg in.

Ieder pijn, maakt niet uit wat voor een pijn, heeft de tijd nodig om te helen. Daar kun je gewoonweg niet overheen springen, daar moet je dan helaas door heen. Iedere pijn heeft zijn rouwproces nodig alvorens te kunnen helen.

Wij als mens doen allemaal ons best om iets van ons leven te maken. Soms kan men het gevoel hebben dat alles tegen zit. Juist dan moet je proberen om je gedachten op een positieve toer te zetten.

Want anders blijf je in die visuele cirkel zitten en doe je jezelf alleen maar te kort. Een probleem en of zorgeloos leven is maar voor een hele enkeling weggelegd. De massa moet klaar zien te komen met zorgen en of problemen. Dat is nu eenmaal een keiharde realiteit des levens.

Depressie

Als je merkt dat je op een chronische manier de zin van het leve kwijt bent. Dan doe je er goed aan om een huisarts te raadplegen. Want misschien heb je dan wel last van een depressie en dat is iets wat je niet moet en mag onderschatten.

Meer weten over een depressie? Klik dan daarvoor op deze externe link.

Hoe sluit je een goed compromis?
Emotionele eenzaamheid in een relatie, eenzaam maar niet single
Ambivalente relatie, de voortdurende pijnlijke haat liefde verhouding

Bindingsangst of niet verliefd?
De waarde van communicatie tijdens een relatiediscussie
Relatie verbreken, relatie redden? Crisis op identiteitsniveau

Een relatieverslaving, waar herken je het aan?
Lust of liefde? Mhhhh wat voelt deze man voor mij?
Alles over mannen, maar je mag nooit generaliseren

 

 

 

 

 

 

 

Geschreven door: Alicia

 

Sharing with friends is Caring
UA-120541389-1