De zin van het leven kwijt zijn? Had ik maar geweten dat…

De zin van het leven kwijt zijn. Ieder mens heeft wel eens een moment dat hij de zin van het leven kwijt is. Het echte leven bestaat helaas uit van allerlei ups en downs. Het omgaan met de ups kost ons geen enkele moeite want het verwarmt ons hart. Het zorgt er weer voor dat alles weer een beetje in balans komt.

Het omgaan met de downs, dat is een heel ander verhaal.

De zin van het leven kwijt zijn

Een goede instelling is belangrijker dat bezit, want de bezittingen dat ligt buiten onszelf. Als je veel tegenslagen hebt dan is het normaal dat er momenten in iemands leven zijn, waarin de angst voor een toekomst hun overvalt. Het valt allemaal niet mee…

Dat kan voortkomen uit verstikkende problemen en of tegenvallers die ons van onze levensvreugde beroven. En ja dan kan er weer zo’n moment komen dat je het gevoel krijgt dat je de zin van het leven kwijt bent.

Noden

Ieder mens kent wel een bepaalde vorm van armoede, ieder mens heeft wel een of andere nood in zijn leven. Het kan een emotionele, financiële of intellectuele vorm van armoede zijn.

Ieder mens heeft wel ergens wel een gebrek aan. Het is de kunst om te leren gaan met dit gebrek. Wat ook wel acceptatie wordt genoemd. Want anders doe je jezelf nog meer pijn…

Maar 1 wens

Een ziek mens heeft maar 1 wens en een gezond mens heeft wel tientallen wensen. Hoe je het ook wendt of keert de gezondheid is altijd het allerbelangrijkste. Want zonder je gezondheid kun je niets meer.

Als je deze instelling en verwachtingsvolle houding kunt opbrengen, dan kun je daar zelfs van opbloeien.

Zodra je open en eerlijk tegen jezelf wordt in je leven, dan is het ook fijn om te zien en te beleven wat er allemaal vrij komt. Soms kun je beter denken in oplossingen dan in problemen dat geldt ook voor de fase: de zin van het leven kwijt zijn.

Als je voelt dat je te zeer gekwetst bent, ga er dan ook weer van uit dat je er weer bovenop zult komen. Geen enkel verdriet is hetzelfde. Er zijn nogal wat uiteenlopende ervaringen die onder de noemer “verdriet” vallen. En soms kent niemand anders die pijn.

Een diep verdriet kan ons leven veranderen en elk verdriet kan weer even pijnlijk zijn. Dat hakt er gewoonweg in.

Iedere pijn, maakt niet uit wat voor een pijn, heeft de tijd nodig om te helen. Daar kun je gewoonweg niet overheen springen, daar moet je dan helaas door heen. Iedere pijn heeft zijn rouwproces nodig alvorens te kunnen helen.

Wij als mens doen allemaal ons best om iets van ons leven te maken. Soms kan men het gevoel hebben dat alles tegen zit. Juist dan moet je proberen om je gedachten op een positieve toer te zetten. Dat is soms niet even makkelijk, maar bouw hierin op je zelfverzekerdheid.

Want anders blijf je in die visuele cirkel zitten en doe je jezelf alleen maar te kort. Een probleem en of zorgeloos leven is maar voor een hele enkeling weggelegd. De massa moet klaar zien te komen met zorgen en of problemen. Dat is nu eenmaal een keiharde realiteit des levens.

Depressie

Als je merkt dat je op een chronische manier de zin van het leve kwijt bent. Dan doe je er goed aan om een huisarts te raadplegen. Want misschien heb je dan wel last van een depressie en dat is iets wat je niet moet en mag onderschatten.

Misschien ben je de zin van het leven kwijt geraakt, door een gaslighting effect en dat je daardoor bent gaan twijfelen aan jezelf. Mocht dat zo zijn, lees dan hier hoe je het gaslighting effect herkend

Mensen die teveel tegenslagen en of verdriet moeten incasseren, vermoedde weleens dat er een vloek  op hun zelf kon rusten. Mocht je daar iets meer over willen lezen? lees dan hier hoe jij zelf een vloek kunt opheffen.

Mocht je de zin van het leven zijn kwijtgeraakt door een relatie, blader dan eens door deze navolgende pagina heen. Je zult er verbaasd van staan, hoeveel relatieproblemen er bestaan. Maar goed op deze pagina van verschillende relatieproblemen, tref je van allerlei hint en tips aan die oplossingsgericht zijn.

Als je wilt mag je ook iets lezen over hoe je jouw eigen bewustzijn kunt herprogrammeren. 

Mocht je meer willen weten over het feit als je geloof in de liefde is aangetast, klik dan op die link

Bye te way:

het zou niet voor het eerst zijn dat er iets mis gaat in een huwelijk en of relatie, de positieve oplossingen daarvoor vind je onder deze link van relatieproblemen, relatiestress. Mocht je online een kaarsje willen branden dan kan dat ook en wel onder deze link kaarsje branden.

Geschreven door: Alicia

Sharing with friends is Caring

Geef een reactie