Destructieve relatie verwerken: weg met die manipulator

Een destructieve relatie verwerken, dat is niet niks want het proces van: een destructieve relatie verwerken hakt er behoorlijk in. Pijn en verdriet kunnen soms ook een leraar voor ons zijn, ze willen ons duidelijk maken dat we beter een andere richting in kunnen slaan.

Bewust single

Bewust single zijn en of blijven dat is een keuze die door veel singles gemaakt wordt na de ervaring van een destructieve relatie.

De manipulator

Een manipulator zit vol met zelfzucht. Zelfzucht is een vorm van gulzigheid en zoals elke gulzigheid is ze onverzadigbaar. Vandaar dat diegene die de destructieve relatie veroorzaakt de manipulator van de twee is. Een manipulator kent nauwelijks grenzen. Hij walst gewoonweg over de gevoelens en emoties van de partner heen.

De partner die niet manipulatief was, dat is diegene die ontzettend veel kracht nodig heeft om het proces van: een destructieve relatie verwerken te kunnen doorstaan. Dank zij de andere partner.

Er zijn natuurlijk ook nog andere oorzaken waarvoor een man en of vrouw ervoor kiest om bewust single te blijven.
Vrouwen of mannen die uit een destructieve relatie zijn gekomen kiezen er vaker voor om bewust single te blijven.

Ze hebben de angst en of ervaring dat ze dan opnieuw een stukje van zichzelf kunnen kwijtraken. Ze zijn nog zo “gewond” dat ze er de voorkeur aan geven om dan maar liever alleen te blijven. Dat is hetgeen wat een manipulator en of een Narcist bij de ander aanricht!

Dat stukje vertrouwen wat inmiddels al “beschadigd” in hun zelf is geworden, daar worden ze heel waakzaam over. Ze besluiten dan ook om na die destructieve relatie eerst om een tijdje alleen te blijven. En op een gegeven moment kan dat tijdje een hele lange tijd worden.

Het is voornamelijk de angst om weer opnieuw in het proces van een: destructieve relatie verwerken terecht zullen komen.

Als je een langere tijd met een manipulator bent samen geweest, dan is je geest zo misleid door de ander geworden. Dat je gewoonweg aan jezelf kunt gaan twijfelen of je nog wel in staat bent om de juist partner te kiezen.

Als je ooit in een destructieve relatie hebt gezeten, dan heb je meegemaakt dat de balans tussen geven en nemen behoorlijk verstoord is geweest. Als zo’n destructieve relatie dan ten einde komt dan heb je een tijd van rouw nodig om dit te kunnen verwerken. Want een destructieve relatie verweken dat is niet nik hoor, dat kan ik je garanderen.

Destructieve relatie verwerken

Een destructieve relatie zorgt ervoor dat je een tekort aan respect en aan echte liefde hebt gehad. Het respect voor wie je bent en wat belangrijk voor jou was.

Je hebt minder goede herinneringen aan zo’n soort ex relatie en vaak lijkt het dan zo onbegrijpelijk dat je er dan zo lang in gebleven bent. Als de ander je niet had gemanipuleerd dat was je dat ook niet overkomen. Dus het ligt niet aan jou, maar aan de ander die je keer op keer deed misleiden.

In een destructieve relatie heb je dus meestal te maken met een manipulator. Een manipulator behoort tot een van de gemeenste en geraffineerdste mensen. Ze weten maar al te goed dat woorden en daden eerst een mens kunnen “ophemelen” maar dat woorden en daden een ander ook kunnen “afbreken” en van dat spel maken ze gebruik.

Om je in de “greep” te krijgen doen ze zichzelf eerst voor als een slachtoffer waardoor jij medelijden met hem of haar zou kunnen krijgen. En als ze jou dan zo ver hebben, dan slaan ze pas daadwerkelijk toe met hun daadwerkelijke manipulatie gedrag.

Vandaar dat het soms zo moeilijk kan zijn om een destructieve relatie achter je te kunnen laten. Zelfs tijdens het proces van: een destructieve relatie verwerken kan dit weer geregeld opspelen.

Een stoplicht relatie kan een voorbeeld zijn van een destructieve relatie. Want je kunt niet met en niet zonder elkaar.

Zelfverwijten

Vaak maak je jezelf ook verwijten dat je een aantal jaren van jezelf hebt weggegooid in een destructieve relatie. Je hebt gewoonweg spijt dat je al die jaren bij die partner bent gebleven. De destructiviteit van die relatie wordt dan ook enkel en alleen in gang gezet door de manipulator.

De manipulator is diegene die de ander dan achterlaat in het proces van: een destructieve relatie verwerken. Manipulators laten zoveel gebroken harten achter zich, en gaan bij de volgende gewoon weer verder met hun manipulatief gedrag.

Manipulator

Een manipulator heeft maar weinig respect voor de gevoelens en emoties van diegene die hij “liefheeft”. Want en manipulator heeft de partner alleen maar lief op een “ziekelijke” manier. En wat bedoel ik met en ziekelijke manier?

Juist ja een hele egoïstische manier en wel zo egoïstisch dat hij daar de ander gewoonweg mee “afbrand”.

Dat is de ware diepe aard van een manipulator in een destructieve relatie. Als je in een destructieve relatie zit dan speelt zich “ondergronds” een machtsspel af.

En als die destructieve relatie dan ten einde is dan speelt zich in het proces van: een destructieve relatie verwerken veel verwarring, verdriet en pijn af.

Manipulators kiezen dan meestal ook voor een vrouw, waarvan ze weten dat ze het hart op de goede plek hebben zitten. Dit geldt trouwens ook voor de vrouwelijke manipulators, ook zij kiezen een lieve en of kwetsbare man waarvan ze weten dat er geen kwaad in schuilt.

Manipulators gaan er dan van uit, net omdat jij niet manipulatief bent. Dat je dan ook niet zo snel door de manipulatieve acties heen prikt. Omdat dat dan voor jou nog een onbekend terrein is.

Een destructieve relatie verwerken houdt als eerst in, dat je weer heel dicht bij jezelf terecht moet komen. Je moet weer eerst bij je innerlijke bron terecht komen. Zodat je weer kunt gaan genieten van je innerlijke rust. Vandaar uit kun je weer langzaam stap voor stap verder gaan met het opbouwen van een fijn leven.

Het heeft ook geen zin om over het “duivelse” trekje van de manipulator te gaan piekeren. Want door te piekeren vermenigvuldig je het leed alleen nog maar keer op keer.

De trekken van een manipulator zijn voor een gewoon normaal mens gewoonweg niet te begrijpen. Het enigste wat je dan nog kunt doen is acceptatie dat het eenmaal zo gelopen is.

Haatgevoelens

Probeer geen haat te voelen naar diegene die manipulatief met je is omgegaan. Tijdens het proces van: een destructieve relatie verwerken zal dat in het begin nog moeilijk zijn.

Doch onthoud: in haat zitten nog gevoelens. Je kunt beter kiezen voor onverschilligheid. In onverschilligheid zit geen enkele vorm van emotie meer. Je voelt dan niks meer. Je kunt jezelf zelfs trainen om onverschillig naar een ander toe te worden.

Door haat voor de ander te voelen omdat hij of zij je tot op het bot gekwetst heeft, dat is vrij normaal. Want haat komt voort vanuit pijn, verdriet en boosheid. Maar door haat voor de ander te blijven voelen, doe je uiteindelijk ook jezelf pijn en dat is niet meer de bedoeling.

Onverschilligheid

Laat de haat omslaan in onverschilligheid naar de ex manipulator toe, want dat is hetgeen waar je jezelf het grootste plezier mee kan doen.

Vanaf nu behoor je jezelf in de watten te gaan leggen. Lief zijn voor jezelf, dat is hetgeen wat nu heel belangrijk voor je is.

Voldoende eigenwaarde en de juiste mensen om je heen, helpen je bij je ontwikkeling naar meer zelfvertrouwen. Je hebt het gevoel geliefd te zijn. In plaats van overal aan te moeten trekken, verloopt alles opeens vanzelf. En dit is iets wat je met liefde mag onthouden.

Een manipulator is het proces van: liefdesverdriet verwerken niet waard, simpel weg omdat hij zelf geen liefde kan geven. Het proces van: een destructieve relatie verwerken is dus heel iets anders dan liefdesverdriet verwerken. Ook al houden beiden processen veel verdriet in.

Geef het proces van: een destructieve relatie verwerken de tijd. Voor een rouwproces mag je zoveel tijd besteden als jezelf nodig acht. Waak er wel voor dat je niet in een depressie terecht komt, op het moment dat je dat vermoed dan kun je beter even langs gaan bij je huisarts.

Want een depressie kan er soms insluipen zonder dat je daar direct erg in hebt. Waak goed over jezelf. Op mijn Blog vind je ook verschillende artikelen waarmee je jezelf kunt helen.

Bye te way:

het zou niet voor het eerst zijn dat er iets mis gaat in een huwelijk en of relatie, de positieve oplossingen daarvoor vind je onder deze link van relatieproblemen, relatiestress. Mocht je online een kaarsje willen branden dan kan dat ook en wel onder deze link kaarsje branden.

Geschreven door: Alicia

Sharing with friends is Caring

Geef een reactie