Eenzaamheid oplossen – voel NU dat keerpunt in je leven

Eenzaamheid oplossen ; iedereen voelt zich wel eens eenzaam, dat is heel normaal. Doch mensen die het geluk in hun zichzelf goed kunnen voelen, voelen zich wat minder eenzaam dan anderen.

Want het allerbeste gezelschap wat je kunt hebben ben je zelf. Alles wat je voelt en ervaart is het resultaat van wat ik de aantrekkingsenergieën noem.

Eenzaamheid oplossen

Zoveel mensen zijn bang om alleen te zijn, maar waarom eigenlijk?

Door alleen te zin en niemand om je heen te hebben waar je rekening mee moet houden laat je zoveel zelfinzichten krijgen. Juist omdat je dan veel tijd met jezelf doorbrengt en de focus alleen op jezelf legt.

Je gaat leren dat jij het allerbelangrijkste bent en dat je goed voor jezelf moet zorgen. Dat houd ook in dat je dicht bij je eigen energieën kunt blijven.

Dat je meer van jezelf gaat houden en weet wat je wel en niet zo van belang vind voor jezelf en je omgeving.

Zelf heb ik jarenlang als een einzelgänger geleefd. Was dat toen een bewuste keuze? Nee niet echt, op een paar jaar tijd stierven vier van mijn dierbare vrienden en mijn partner en op een gegeven moment is er opeens niemand meer rondom je heen.

Afgezien van het gemis van de dierbare personen, wordt je opeens teruggeworpen op jezelf.

Eenzaamheid oplossen ; alleen zijn is niet altijd eenzaam, het is zelfs heel leerzaam en helend voor je ziek. In het leven is het mooi om goede mensen om je heen te hebben die van je houden. Doch de mooiste liefde die je kunt ontvangen is de liefde van jezelf. Dat ene warme, vreugdevolle gevoel wat er binnenin jou zit.

Eenzaamheid oplossen; zelfliefde geef je namelijk ook een gevoel van vrijheid en acceptatie. Woorden kunnen je misschien iets laten begrijpen, maar het zijn de persoonlijke ervaringen die je iets kunnen laten voelen.

Eenzaamheid oplossen ; Lage energie trekt lage energie aan, dat kunnen we in heel veel boeken lezen.

Lage energieën verzwakken je alleen nog maar meer en trekken vaak weer veel van hetzelfde aan.

Eenzaamheid oplossen ; door je innerlijke gedachtes te veranderen naar de hogere frequenties van liefde, harmonie en vreugde, trek je ook meer van hetzelfde aan.

De hogere energieën zijn snellere energieën die je weer sterk zullen maken en als gevolg de lagere energieën gaan opheffen en verdrijven.

Precies zoals de aanwezigheid van licht de duisternis doet verdwijnen.

Eenzaamheid oplossen ; door liefdevol naar jezelf toe te zijn trek je dus meer van de hogere energieën aan en dat begint vanzelf je innerlijke te veranderen.

Eenzaamheid oplossen ; hoe doe je dat dan? Stel jezelf een aspect van jezelf voor dat alleen jou steunt en liefheeft.

Een van de vele lessen die ik geleerd heb is dat het Universum reageert met dezelfde energie die jij uitstraalt.
Een voorbeeld: als je veel mensen aantrekt die je willen misbruiken moet je gaan nadenken over wat je doet om dit aan te trekken.

Eenzaamheid oplossen; eenzaamheid is de aanwezigheid van de natuurlijke schoonheid in jezelf. Als je altijd maar omringd bent door mensen dan kun je zo’n momenten eigenlijk maar nauwelijks voelen.

Zie hoe de natuur, de bomen, het gras in stilte groeien en zie de sterren en de maan hoe zij in stilte bewegen. We hebben stilte nodig om bij onze Ziel te kunnen komen. Dat omvat mijn Ziel, maar het omvat ook jouw Ziel.

Eenzaamheid oplossen ; je gevoel van innerlijke rust is afhankelijk van het feit of je een deel van je levensenergie in stilte doorbrengt om zo weer je accu te kunnen opladen. En ook om de stress en spanningen te kunnen verdrijven.

Wanneer je rust kent, straal je een andere energie uit dan wanneer je jezelf depressief en of gestrest voelt. Hoe rustiger je wordt, hoe beter je de negatieve energieën die je tegenkomt kunt afweren.

Ons menselijke organisme is uiterst vindingrijk als het erom gaat zich aan uiteenlopende situaties aan te passen. Het bezit middelen om tekorten te compenseren en naar herstel toe te werken. Je moet het alleen de kans willen geven.

Misschien klinkt dit wel eenvoudig, maar vaak zijn de eenvoudigste dingen het moeilijkste.
Ik heb het al eens vaker aangehaald in een van mijn artikelen en ik zal het bij deze nog eens herhalen.

Wij als mens

Wij als mens zijn geen enkelvoudige wezens. Wij zijn een samen stelsel van Ziel, Geest en Lichaam. En dat houd in dat we op elk van deze 3 niveaus onze behoeftes en verlangens hebben.

Als dat op een van deze 3 niveaus ontbreekt dan kan het hele organisme uit balans raken. Dus als jij aan de slag gaat met: de eenzaamheid oplossen probeer dan aan het positieve te denken wat de eenzaamheid ja kan geven.

En dan komt er op een dag wel weer een ander moment in je leven. Je zult na verloop van tijd dan weer een andere fase ingaan.
Heb daar gewoonweg vertrouwen in. Bouw en vertrouw op jezelf op je eigen innerlijke krachten en zie niet als een berg op tegen een eenzaam gevoel. Want zoals je hebt kunnen lezen, kan de stilte je ook heel veel positieve dingen geven en van daaruit zie je dan wel weer verder.

Het klinkt eenvoudig, maar zo eenvoudig is het ook. Eenzaamheid oplossen ; omarm de momenten waarop je jezelf eenzaam voelt. Eenzaamheid komt onder alle leeftijden voor en als je daar te zeer onder lijd, dan kun je daar weer meer van aantrekken.

Men kan zo gelukkig zijn, alleen met zichzelf dat is soms niet met een pen te beschrijven. Het zijn gewoonweg in eerste instantie de gedachtes die we soms hebben die een ommekeer moeten krijgen.

En dan zeg ik nog een keer: woorden kunnen je misschien iets laten begrijpen, doch het zijn de persoonlijke ervaringen die je iets kunnen laten voelen.

Men zegt wel eens ieder nadeel heeft ook zijn voordeel. En emotionele pijn hoeft niet altijd negatief te zijn, pijn kan soms ook een leermeester voor ons zijn. Het kan ons duidelijk maken, dat we wellicht beter een ander weg in kunnen slaan of dat we de dingen toekomstgericht beter anders kunnen aanpakken. Bijvoorbeeld: doordat we beter moeten gaan leren om onze grenzen op tijd aan te geven o whatever.

Eenzaamheid oplossen ; een ander voorbeeld over mezelf: als ik van kinds af aan niet de nodige jeugdtrauma’s had meegemaakt en op latere leeftijd nog eens, dan was mijn Non profit Blog wellicht nooit tot stand gekomen. En dan was mijn empathie naar ander toe misschien nooit zover ontwikkeld, zoals het nu is.

Met mijn Non profit Blog kan ik nu nu veel vrouwen van jonger tot ouder tot steun zijn, dat zie ik aan het aantal onbekende bezoekers en terugkerende bezoekers die dagelijks weer mijn website bezoeken. En dat maakt mij gelukkig om jullie een positieve boost te kunnen geven.

En daar doe ik het voor, want zoals ik in mijn welkomstwoord al aangaf: mensen kunnen elkaar ophemelen maar ook afbranden. En dan moet je jezelf weer opnieuw kunnen opladen.

Dus bouw en vertrouw altijd op jezelf op je intuïtie  (dat engeltje op je schouder) op je onderbuikgevoel (want dat heeft het altijd bij het rechte eind) en op je Hogere Zelf (voel dat keerpunt in je leven).

Bye te way:

het zou niet voor het eerst zijn dat er iets mis gaat in een huwelijk en of relatie, de positieve oplossingen daarvoor vind je onder deze link van relatieproblemen, relatiestress. Mocht je online een kaarsje willen branden dan kan dat ook en wel onder deze link kaarsje branden.

Geschreven door: Alicia

Sharing with friends is Caring

Geef een reactie