Eigen waarde

Eigenwaarde vergroten of stabiel houden? Onthoud dan dit…

Eigenwaarde moet je nooit peilen aan het succes. Want datgene wat je aan materialisme bezit zegt niets maar ook totaal niets, over het feit hoe je als persoon bent.

Mensen die de eigenwaarde bepalen door hun behaalde succes, hebben geen stabiele eigenwaarde. Op het moment dat hun succesvol leven verdwijnt zijn ze nergens meer.

Eigenwaarde moet voortkomen vanuit het diepst van je hart. Om gezond te zijn, te groeien en om tot volle ontplooiing te komen denken vele vaak dat ze dan ook succesvol moeten zijn. Maar dat is helemaal niet zo.

Eigenwaarde

Iemand die genoeg karakter bezit, heeft maar weinig behoefte aan materieel bezit. Natuurlijk wordt het leven makkelijker als je voldoende geld tot je beschikking hebt. Dat is iets wat muurvast staat. Maar het geld op zich maakt niet gelukkig.

Het is jouw eigenwaarde die je pas echt gelukkig kan maken. Je hebt geen goedkeuring van anderen nodig never en ten nooit als je bezit over voldoende liefde voor jezelf.

Niemand is perfect, dus wat voor een waarde heeft de mening van een ander in bepaalde situaties? De kunst van de eigenwaarde is dat je bouwt en vertrouwt op jezelf.

De magie van het onzichtbare

De Ether is onzichtbaar, maar het bestaat wel. Net zoals de zwaartekracht die ook onzichtbaar is. De Ether vorm het materiaal van deze aarde en het reikt tot aan de gebieden, die het menselijk begrip te boven gaan.
Er is geen plek waar de Ether zich niet bevindt. Het is de plek waar ook de geest in functioneert. Hier wordt niet het verstand mee bedoeld, maar de Geest. Dus verwar dit niet met elkaar, want het zijn twee totaal verschillende dingen.

Want het is met de Geest dat we onszelf kunnen verheffen, boven onze 5 zintuigen. Hoewel het onzichtbaar is, vormt het de ruggengraat van je leven.

Onze gedachtes

Als onze gedachtes besluiteloosheid uitstralen, m.b.t. onze eigenwaarde dan ontvangen we dit ook. Als we niet in onze eigenwaarde geloven dan staat het resultaat in directe verhouding tot ons ongeloof.

Hoewel het onderbewuste direct verbonden is met de Ziel is het vatbaar voor afdwalingen. Het kan weinig zelf beslissen, maar reproduceert wel je eigen gedachtes.

Als we onszelf leeg maken van gewoontes en of zelfveroordelingen, dan zal nieuwe kracht ontstaan. Eigenwaarde is namelijk al een kracht die in onszelf zit, alleen moet het naar boven worden gehaald.

En de enigste persoon die het naar boven kan halen, ben jij zelf. Baseer je eigenwaarde niet op die lieve woordjes en of aardige zinnen die je door een ander worden gezegd. Want zodra dat dan weer wegvalt, zakt je eigenwaarde weer.

Ik zal je een voorbeeld geven over een gemagnetiseerd stuk ijzer. Een gemagnetiseerd stuk ijzer kan ongeveer twaalf keer zijn eigen gewicht optillen. Maar zodra je dit stuk ijzer weer demagnetiseert, blijft er niets meer aan hangen.
Zo bestaan er ook 2 verschillende mensen. Er is een “gemagnetiseerd” mens die vol zelfvertrouwen en geloof is. En een gedemagnetiseerd mens, die beheerst wordt door onzekerheid, twijfels en angsten.

Jezelf magnetiseren

Hoe kun je jezelf nu magnetiseren? Dat kun je doen door de wonderbaarlijke vermogens van je onderbewustzijn naar boven te halen.

Je kunt jezelf inspireren door een nieuw licht op bepaalde situaties te werpen. Dit nieuwe licht zal je weer nieuwe kracht geven. Mits je ontvankelijk van geest ben.

Veel mensen doen dit door te mediteren, anderen doen dit door te bidden. En dat staat los van welke Religie dan ook. Het bidden staat rechtstreeks in contact met je Goddelijke Ik. Anderen benoemen dit ook wel als je Hogere Zelf en of je Geest.

Dit vermogen kan de boeien van je menselijke geest bevrijden, van alle geestelijke belemmeringen die je in je hebt meegedragen.

Schatkamer

We hebben allemaal een schatkamer in ons innerlijke. Belangrijk is alleen dat je jouw blik naar binnen slaat. Zodat je jouw hartenwensen in vervulling kunt laten gaan.

Jouw onderbewustzijn heeft jouw lichaam gecreëerd en daarom kent het ook de meeste antwoorden op je problemen. De wet waaraan het leven gehoorzaamt is de wet van datgene wat je gelooft. En dat weerspiegeld zich weer op je eigenwaarde.

Geloven

Geloof daarom niet in de dingen die je kunnen schaden en of verdriet kunnen doen. Hou deze gedachtes niet vast. Denk gewoon het is wat het is. Het behoort allemaal tot het verleden en je kunt de klok toch niet terugdraaien.
Geloof daarentegen in het vermogen van je eigen onderbewustzijn. Jouw eigen onderbewustzijn dat je welvarend kan maken.

Door je gedachten te veranderen, kun je ook je lot veranderen. Want dat wat je in je hart gelooft zal zich vroeg of laat ook verwezenlijken.

Als jouw bewustzijn de een of andere veronderstelling als juist erkent dan zal ook je onderbewustzijn die veronderstelling van je aannemen.

Zo werkt het nu eenmaal, onze Geest gehoorzaamt aan de wetten der Logica. Daarvoor moet je wel eerst alle twijfels in jezelf kunnen uitschakelen. En ja dat kost een beetje oefening en zelfberadenheid, maar goed als dat je leven in positief kan veranderen waarom dan niet?

Doelen en verlangens

Wens je doel langs de eenvoudige weg te bereiken, geholpen door de feilloze steun van je eigen Geest en eigenwaarde.
We zijn in feite, de optelsom van onze gedachten. En de duisternis verdrijf je met licht en is geen andere optie. Dit wetende zou ervoor moeten zorgen dat je voorrang geeft aan je positieve gedachten. Als je voorrang geeft aan je positieve gedachten dan verdwijnen de negatieve en onzekere gedachtes vanzelf.

Geef voor het slapen gaan, je onderbewustzijn de opdracht om je problemen op te lossen en zie wat er na verloop van tijd gebeurd.

De voornaamste oorzaken van mislukkingen komen voort uit een gebrek aan zelfvertrouwen. Probeer nooit jouw onderbewustzijn met jouw wilskracht iets op te leggen want dan werkt het gewoonweg niet.

Laat de gedachtes dat je jouw probleem toch niet kunt overwinnen los, want je onderbewustzijn reageert alleen op datgene wat je met je bewuste denkt.

Want als je alleen van je wilskracht uitgaat, dan ga je er in feite al vanuit dat er ook een weerstand overwonnen moet worden. Laat het gewoonweg zijn natuurlijk proces belopen, stel jezelf open en forceer niets.

Bye te way:

het zou niet voor het eerst zijn dat er iets mis gaat in een huwelijk en of relatie, de positieve oplossingen daarvoor vind je onder deze link van relatieproblemen, relatiestress. Mocht je online een kaarsje willen branden dan kan dat ook en wel onder deze link kaarsje branden.

Geschreven door Alicia

Sharing with friends is Caring

Niemand is perfect, maar er is altijd wel iemand tussen de massa in... die gelijkgestemd is. Voldoende kennis, zelfvertrouwen en de juiste mensen om je heen, zullen jou helpen bij je zelfontwikkeling en geven je het gevoel geliefd te zijn. In plaats van overal aan te moeten blijven trekken, verloopt alles opeens vanzelf. Als je geïnteresseerd in een of meerdere onbaatzuchtige handreikingen m.b.t  relatiestrubbelingen, stress en of relatieproblemen. Snuffel dan eens op je gemak door deze pagina heen. Neem er desnoods een kopje koffie of thee bij. Heb je de behoefte om voor jezelf of voor iemand anders een online kaarsje te branden (om welke reden dan ook) ga dan naar deze pagina. Ik geloof niet in Religies, maar wel in het Goddelijke deel wat we in onszelf hebben. Ons Hogere Zelf, Ik Ben, zoals anderen het vaak benoemen. Maar goed het komt allemaal op hetzelfde neer. Ben je geïnteresseerd in een gebed voor Voorspoed en Zegeningen, klik dan hier. Trust your vibes, energy doesn't lie. En wees lief voor jezelf, ik dacht ik herinner je er even aan...Tot aan een volgende keer.

Leave a Reply