Emotioneel onbereikbaar – wat als jouw partner emotioneel onbereikbaar is

Emotioneel onbereikbaar zijn, wat houd dat eigenlijk in? Voordat ik hier op in ga wil ik je eerst vertellen over de inhoudelijkheid van het woord liefde.

Liefde kan voorwaardelijk of onvoorwaardelijk gegeven worden. Een andere mogelijkheid is er niet. Of ik koppel een aantal voorwaarden aan mijn liefde, of ik doe dit niet.

Alleen de onvoorwaardelijke liefde kan verandering brengen in het leven van de persoon die deze liefde aangeboden krijgt.
Want de voorwaardelijke liefde ontaard altijd in een weegschaaleffect.

In het kort zou ik de onvoorwaardelijke liefde willen omschrijven. Daar gaan we dan: wanneer de tevredenheid, de geborgenheid en de ontplooiing van een ander persoon even belangrijk voor je worden als je eigen tevredenheid, ontplooiing en geborgenheid, dan is er sprake van liefde.

Emotioneel onbereikbaar

Als je een partner hebt die emotioneel onbereikbaar is, of als je een date hebt waarvan je vooraf inschat dat hij wel eens emotioneel onbereikbaar zou kunnen zijn. Dan zou je jezelf wel eens heel veel twijfels op de hals kunnen halen. Afgezien van het feit dat je jezelf dan wel eens tekort zou kunnen doen.

Stel je hebt een man leren kennen en na een tijdje vraag je hoe hij over de relatie denkt.

Als hij dan antwoord:

  • We zien wel hoe het loopt
  • Laten we gewoon samen plezier hebben
  • Ik wil er geen label opplakken
  • Ik heb geen zin om vermoeiende gesprekken aan te gaan
  • Jij bent altijd zo serieus

Dan heb je grote kans dat je samen bent met iemand, die emotioneel onbereikbaar is. Met andere woorden er zullen bij jou gelijk en of op den duur alarmbellen af gaan.

Het klopt natuurlijk ook, dat sommige mensen wat meer tijd nodig hebben. Maar goed als iemand weigert de relatie te definiëren, of erover te praten wat je er samen van mag verwachten dan is hij (of zij) er waarschijnlijk nog niet klaar voor. Of hij zal er nooit klaar voor zijn omdat het een gaslighter is.

Hij of zij is er dan dus nog niet klaar voor om een beschikbare partner te zijn.

Bye te way:

het zou niet voor het eerst zijn dat er iets mis gaat in een huwelijk en of relatie, de positieve oplossingen daarvoor vind je onder deze link van relatieproblemen, relatiestress. Mocht je online een kaarsje willen branden dan kan dat ook en wel onder deze link kaarsje branden.

Hoe herken je mensen die emotioneel onbereikbaar zijn? Ten eerste zal jouw eigen intuïtie jou dat aangeven. M.a.w. je voelt dat er iets niet klopt, maar je kunt het maar moeilijk met de vinger aanwijzen.

Ten tweede personen die emotioneel onbereikbaar zijn, zullen als een blad aan de boom blijven draaien.

Om nu maar even een voorbeeld te noemen:

De ene keer kunnen ze warm en liefdevol zijn en de keer daarop weer hard en of afstandelijk. Dit zorgt natuurlijk voor verwarring. Dit gedrag zorgt daarnaast ook voor een onveilig gevoel, je zou wel eens het gevoel kunnen krijgen dat je jouw kompas kwijt bent.

Kijk bijvoorbeeld naar de eigenschap van een Narcist. Die willen dat de relatie enkel om hem draait omdat ze niet de emotionele intelligentie bezitten om te begrijpen dat relaties 2 kanten op gaan. Misschien beseffen ze dat wel, maar zijn ze zo egoïstisch dat de verlangens, gevoelens en emoties van de ander ze niet zo interesseert.

Emotioneel onbereikbare partner

Als iemand zich niet emotioneel openstelt dan zal er nooit en ten nimmer een gezonde relatie ontstaan. Althans geen gezonde relatie die in balans en fair is.

Er zijn zelfs mensen die de tactiek hebben om emotioneel onbereikbaar te zijn. Dit soort mensen doen dat bewust omdat ze weten dat diegene die zwijgt vaak de macht in handen heeft. Hoe bedoel ik dat? Diegene die zwijgt weet wat er allemaal speelt, praat daar niet over en de ander partner moet dan maar blijven gissen.

Ook deze eigenschap is vaak terug te vinden bij een Narcist en of manipulator.

Onthoud voor altijd: bij echte liefde gaat het gevoel verder dan lust. Dat houd dus in dat er meer in het spel is dan alleen de fysieke aantrekkingskracht.

Want echte liefde geeft en heeft gevoelens van hechting. Echte liefde voelt gewoon goed aan, dan voel je meer dan je weet.

Echte liefde overwint obstakels. Sterker nog: hoe meer de relatie te verduren krijgt hoe sterker ze vaak wordt.

Als jij gaat twijfelen omdat je partner emotioneel onbereikbaar is, luister dan goed naar jouw intuïtie. Want jouw intuïtie heeft het altijd bij het recht eind.

Laat je niet misleiden door iemands woorden. Woorden zijn zo snel gezegd, woorden zijn zo makkelijk om uit te spreken.

Let meer op de daden van iemand, meestal voel je wel of iemand daadwerkelijk van je houd, dan hoeft de desbetreffende partner bewijze van spreken nog niet eens tegen je uit te spreken dat hij van je houd.

Sommige mensen willen een emotionele onbereikbare man loslaten en zoeken hier de kracht voor. Op mijn Blog vind je hier meerder hints en tips over.

Weet je het komt er op neer dat je jezelf zou moeten realiseren, wat je jezelf nog gunt? En als je je dat heel goed gaat realiseren, dan kun je ook de juiste keuzes gaan maken.

Ik heb het al eens vaker aangehaald op mijn Blog en ik zal het in dit artikel ook nog eens doen. Wij als mens bestaan allemaal uit een drie eenheid. Ziel, Geest en lichaam en op al deze 3 niveaus hebben we onze behoeftes en wensen. Ontbreek dat op een van deze 3 niveaus dan kan het hele organisme uit balans raken.

Compromis sluiten dat doen we allemaal, maar het moet nooit alleen maar ten kost van jezelf gaan. Want dat doe je jezelf te kort, vandaar dat het ook niet zo handig is om je afhankelijk op te stellen.

Want anderen zouden daar wel eens misbruik van kunnen maken. Het eerste wat ze doen: meteen met de vinger naar jou toe wijzen om je onzekerheid aan te wakkeren (een vorm van manipulatie). Sommigen zijn zo egoïstisch bezig dat ze nog niet eens in de gaten hebben dat ze gaslighting toepassen.

Het is altijd goed om je kwetsbaar op te stellen. Want het is vaak de manier om een ander beter te kunnen leren kennen. Maar kijk eerst de kat uit de boom, of die desbetreffende persoon bij wie jij je kwetsbaar opstelt het wel waard is.

Want als je in contact komt met een gaslighter, dan heb je te maken met mensen die vooraf een masker dragen. Als je hierin je zelfverzekerdheid gaat ontwikkelen, dan kun je hier op een bepaald moment veel makkelijker mee omgaan. Leuk is het niet, maar het zal je op den duur minder gaan kwetsen.

Nogmaals: volg hierin altijd je eigen intuïtie, volg je eigen hart. En wil je dan wat extra adviezen zoek ze dan bij je eigen onderbewustzijn. Want dat weet het antwoord al. Always…

Bye te way:

het zou niet voor het eerst zijn dat er iets mis gaat in een huwelijk en of relatie, de positieve oplossingen daarvoor vind je onder deze link van relatieproblemen, relatiestress. Mocht je online een kaarsje willen branden dan kan dat ook en wel onder deze link kaarsje branden.

#emotioneelonbereikbaar

Geschreven door: Alicia

Sharing with friends is Caring

Geef een reactie