Gebroken hart, liefdesverdriet verwerken de voor en nadelen

Een gebroken hart dat is nogal vrij heftig! Het doet intens zeer en daarnaast voelt het ook nog alsof je moet afkikken van een of andere zware verslaving. Ieder verdriet heeft zijn verwerkingsproces nodig en dat geldt zeer zeker ook voor een gebroken hart.

Ik weet waar je doorheen gaat en ik weet ook hoe erg een gebroken hart wel niet kan zijn. Pijn, pijn en nog eens pijn!

Gebroken hart

Als je een gebroken hart hebt, dan moet je het liefdesverdriet gaan verwerken en dat kan een heftig proces zijn. Je kunt dan ook echt ziek worden door een gebroken hart. Naast het feit dat het pijn doet in de Geest, uit een gebroken hart zich ook fysiek.

Er kunnen van allerlei fysieke klachten ontstaan. Je kunt last van je maag krijgen, je kunt er hoofdpijn van krijgen en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Slecht nieuws slaat meestal op de maag, vandaar dat je bij een gebroken hart bijna geen honger meer hebt. Je gaat misschien zelfs ook nog wel slechter slapen. Met alle gevolgen van dien.

Liefdesverdriet, het gebroken hart zorgt ervoor dat je niet meer zo goed kunt functioneren als voorheen. Je hebt misschien wel het gevoel alsof er een arm en of been geamputeerd is omdat je de ander zo mist.

Hou er ook rekening mee, dat al het vertrouwde wat er was opeens wegvalt en dat is ook een harde klap. Maar beter alleen als niet meer geliefd worden.

Een gebroken hart zorgt dus op van allerlei manieren voor energieverlies. Er ontstaat daadwerkelijk een energie lek als je liefdesverdriet moet verwerken. Iedereen die wel eens liefdesverdriet heeft gehad kan hier heel goed over meepraten.

Het is ook een waarheid, dat een ieder mens ook weer de fase ingaat waarop het gebroken hart zich weer gaat helen.

Verdriet

Als je een gebroken hart hebt, laat dan gerust je tranen gaan. Want verdriet verbergen heeft geen enkele zin, want het vind toch altijd een weg naar buiten. Op het moment dat we liefdesverdriet hebben, realiseren we ons pas goed hoe goed ons geheugen werkt op het moment dat we iets moeten vergeten.

De beste manier om door de fase van liefdesverdriet heen te komen is door je te omringen met een positief schild. Met de waarde en liefde die in jezelf ligt.

Tegenslagen kunnen je ook leren wie je bent. Ze maken je duidelijk waar je zwaktes zitten, maar zeker ook waar je kracht zit. Pijn kan soms ook een leraar voor ons zijn. In die zin dat de pijn jouw erop wijst dat je beter een andere weg in kunt slaan.

Want wat nu op dit moment een het einde van een weg lijkt, is misschien juist een bocht. Grote kans dat het je daar gaat brengen waar je dan wel thuis hoort.

  • “How he treats you is how he feel about you”
  • “En als je me zonder een goede reden verlaat, kom dan ook niet meer terug met een excuus”
  • “Want mijn persoonlijkheid is wie ik ben en mijn houding hangt af, van wie jij bent”

Liefde is een samengaan met en niet een “vallen voor”. En daarbij is de liefde ook een keuze die je van het ene moment op het ander kunt maken. Ook de liefde om nu te kiezen voor jezelf.

Want soms is het besluit om iets aan je probleem te doen, vele malen belangrijker dan wat het probleem (het gebroken hart) van plan is om met jou te doen.

Kijken doe je niet alleen maar met je ogen, maar ook met je hart. Als de ander je heeft achter gelaten met liefdesverdriet dan is dat heel heftig en pijnlijk.

Maar….en ja nu komt er een grote maar. Maar wat heb je eraan om bij iemand te blijven die toch niet meer genoeg voor je voelt? Op die manier zul je altijd aan het kortste eind blijven trekken. Want je krijgt dan van de ander toch de liefde niet meer die je verdient. Gun je jezelf dat?

  • “There is a message in the way a person treats you….just listen.
  • Een liefde hoeft niet perfect te zijn, zolang het mar echt is en soms kan een klein ding veel veranderen.
  • “It is hard to sleep, when your heart is at war with your mind”

Ik weet het verstandelijk gezien, begrijp je nu wel dat het beter is dat de relatie ten einde is gelopen want per slot van rekening wil je graag dat hij net zoveel om je geeft als jij om hem. Want anders zou jij te veel gaan missen.

Maar het gebroken hart is nog niet zo ver, geef het de tijd. Je zult zien dat je levenslessen uit de relatie met je ex hebt kunnen halen en dit zal je weer sterker gaan maken naar verloop van tijd.

Nu is het moment daar misschien nog niet klaar voor. Alles in het leven heeft de tijd nodig ook het helen van een gebroken hart.

Het verwerken van liefdesverdriet kan soms wel maanden en of jaren aanhouden. Ja zo heftig kan het in sommige situaties zijn. Neem jezelf er de tijd voor.

Sommige vrouwen die last hebben van een gebroken hart, kunnen gelijk weer kiezen voor een troost relatie en of rebound relatie. Op die manier verwerken ze hun gebroken hart, door middel van de affectie en geborgenheid die de nieuwe relatie hun geeft.

Echt fair voor de rebound is dit niet. Hij stelt zich misschien wel helemaal open voor jou, maar je ziet hem nog niet zoals je hem zou moeten zien omdat je nog last hebt van een gebroken hart.

Maar dat is een keuze die iemand maakt. Voor de ene vrouw werkt dit wel en voor een andere vrouw weer niet. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een tijdje alleen door het leven te gaan.

Wat is een relatieverslaving? Als je hier meer over wilt ontdekken klik dan op deze interne link van mij.

Hou er rekening mee

Lees eerst de onderstaande note. Als je wilt ontdekken of te maken hebt gehad met een verkeerde man en of een foute man en of player? Klik dan op deze interne link. Het ene artikel verwijst je dan wel vanzelf weer door na het andere. Of klik dan weer hier

Note: Als je de bovenstaande links opent hou er dan wel rekening mee dat het hele pijnlijke teksten, voor je kunnen zijn. Want vaak wilt en of kan men het niet geloven, simpelweg omdat je zelf zo niet in elkaar zit. Maar onthoud dat dit ook bij sommige mannen een realiteit is. En daarvoor mag je jezelf niet de kop in het zand steken, trek er lering uit.

Denk maar eens terug aan het gezegde: zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten! Maar goed die pijnlijke kennis helpt je wel vooruit in je leven. Je waakt er gewoonweg voor, dat het je niet weer een tweede keer overkomt. Kennis is macht en die macht gebruiken we hier op een positieve manier.

Laat de ander (voorlopig) met rust

Op het moment dat je klaar probeert te komen met je liefdesverdriet, is het goed om de ander met rust te laten. Want hoe meer jij de ander probeert te benaderen, hoe verder hij je van je af zal gaan duwen.

Je mag de ander zeker mededelen, dat je er veel leed van hebt. Dat is niet meer dan logisch maar laat hem eerst tot zichzelf komen. Laat eerst eens alles bij jezelf en bij hem bezinken.

Je hebt dan misschien ook nog wel kans, dat hij er spijt van krijgt. Dit proces zou alleen kunnen ontstaan als je hem met rust laat. Geeft hem de kans om te voelen of hij jou gaat missen. Aan jouw daarna wat je keuze zal zijn.

“Happiness for me is, when people arround me have twinkles in their eyes”

Bye te way:

het zou niet voor het eerst zijn dat er iets mis gaat in een huwelijk en of relatie, de positieve oplossingen daarvoor vind je onder deze link van relatieproblemen, relatiestress. Mocht je online een kaarsje willen branden dan kan dat ook en wel onder deze link kaarsje branden.

Geschreven door: Alicia

Sharing with friends is Caring

Geef een reactie