Zelfvertrouwen

Geen zelfvertrouwen? Te weinig zelfvertrouwen?

Als je geen zelfvertrouwen hebt, dan heb je dus geen vertrouwen in jezelf? Als jij geen vertrouwen in jezelf hebt, dan heb je inderdaad een gebrek aan zelfvertrouwen. En dan is het hoog tijd dat je (we) daar iets aan gaat doen, zodat je jouw eigenwaarde vanaf nu in de lift zet.

Want je mishandelt jezelf psychisch als je jezelf continue onder een enorme druk zet. Waarom zou je dat doen? Om niet uit de koers te raken moet je van jezelf houden!

Wees nooit bang om professionele hulp te zoeken!

Dit artikel is het hoofdartikel van zelfvertrouwen, vandaar dat dit best een vrij lang artikel is. De navolgende artikelen over zelfvertrouwen zullen een stuk korter tijd omdat deze nog aanvullende en nieuwe tips zullen geven.

Tip

Alles begint eerst met deze navolgende basis . De titel van dit interne artikel luid als volgt: meer zelfvertrouwen krijgen? Kraak deze navolgende code in jezelf! Klik op deze interne link om dit artikel van mij te lezen.

Lees dit artikel dan ook door, als je er voldoende tijd voor hebt. Per slot van rekening is het de bedoeling dat je aan jezelf gaat werken. En dit doe je stap voor stap. Je bent net zoals velen andere een mooi mens die het waard is om meer zelfvertrouwen op te bouwen.

Geen zelfvertrouwen

Als je geen zelfvertrouwen hebt, dan kan dat natuurlijk heel veel oorzaken hebben. Het feit dat je geen zelfvertrouwen hebt kan voortkomen uit het feit dat jouw ouders je niet voldoende zelfvertrouwen hebben meegegeven. Het feit dat je geen zelfvertrouwen hebt kan uiteraard ook meerdere oorzaken hebben.

Als je geen zelfvertrouwen hebt, dan ga je hier op dit blog leren hoe je meer liefde voor jezelf kunt gaan ontwikkelen. Op het moment dat je meer liefde aan jezelf geeft, des te eerder zul je meer zelfvertrouwen krijgen.

Status

De status van een man of vrouw zit in de persoon zelf en niet in datgene wat hij of zij bezit. Dat is vaak alleen maar uiterlijke schijn. Als een mens beschikt over voldoende zelfvertrouwen dan heeft hij of zij niet de behoefte om dit te perse te kunnen realiseren met materialisme.

Het bezit aan materialisme zegt niets over de persoon zelf. Hij of zij heeft dan misschien wel wat meer geluk in zijn of haar leven gehad. Of was net op het juiste moment op de juiste plek. Of heeft andere beslissingen in zijn of haar leven genomen.

Als je geen zelfvertrouwen hebt, dan kan dat een ware kwelling voor jezelf zijn.

Nieuw denkpatroon

Als je niet beschikt over voldoende zelfvertrouwen, dan is het aan jou om je oude denkpatroon te doorbreken. Op die manier zet je de deur openen om het ware geluk in jezelf te vinden.

Eigen waarde

Je kunt er op elk moment mee beginnen om jezelf wat meer lief te hebben. Ongeacht wat je in het verleden hebt meegemaakt en ongeacht je leeftijd.
Als je voldoende van jezelf houd dan houdt dat in dat je jezelf kunt waarderen. Op die manier ontwikkel je een gezonde dosis zelfvertrouwen.

Je gaat ervoor zorgen dat je fundament stevig is. Ook al heb je op dit moment geen flauw idee hoe je dat gaat klaar spelen, maar het zal je gaan lukken. Bij de ene persoon duurt het misschien wat langer als bij de ander maar het resultaat zal er komen.

Onthoud dat niemand anders dan jij zelf een eind aan het verdriet van je leven kan maken. Eigenlijk ben je het jezelf verschuldigd dat je van jezelf moet houden.

Uit de grond van je hart

Wanneer je echt uit de grond van je hart genegenheid voelt dan zal het je gaan lukken.

Bruisende innerlijke kracht

Jouw bruisende innerlijke kracht kan lang verstopt en of geblokkeerd zijn geweest. Maar ook jou bruisende kracht is er en wacht erop om eruit mogen komen.

Jezelf liefhebben

Jezelf liefhebben betekent resoluut nee zeggen tegen alle destructieve dingen en bovenal nee zeggen tegen zelfvernietiging! Niets mag je meer afschrikken of beperken, daarentegen moet je jezelf juist troost en liefde schenken.

Ieder mens heeft zijn kwaliteiten en jij bent diegene die jouw aanleg en vermogens kan gebruiken. Niemand anders kan die taak vervullen omdat niemand zo is zoals jij bent. Het is een feit dat ieder mens uniek is!

Welke gaven je dan ook bij je geboorte hebt gekregen, je kunt ze ontwikkelen en vermeerderen door het in de praktijk te brengen.

Zwakheden

Iedere vrouw of man heeft zwakheden. Sterker nog we hebben allemaal een hele verzameling van tekortkomingen. Belangrijk hierin is hoe je er mee om leert te gaan.
Geef je zwakheden gewoon aan jezelf toe. Kom eerlijk voor je onvolkomenheden uit, op die manier leer je ook van ze te houden en dat geeft weer meer zelfvertrouwen.
Op die manier wordt de kans ook groter dat we begaan zijn en rekening kunnen houden met de zwakheden van anderen.

Leven met een doel

Doelgericht leven is de enige manier om echt te leven. Ieder mens kan veel goede dingen met zijn of haar leven doen.

Vast zitten

Soms denk je misschien: ik zit vast, ik maak dit al zolang mee en het veranderd maar niet! Ik zit dus echt vast.
Probeer op dat moment een andere gedachte aan te nemen. Gedachtes zijn kracht!

Energie is energie en is dus altijd in beweging. Dit geldt zowel voor de negatieve gedachtes als voor de positieve gedachtes.

Als je blijft handelen zoals je altijd gehandeld hebt dan zul je ook krijgen wat je altijd gekregen hebt. Wil je een verandering in je leven? Dan zul je moeten leren om anders te gaan handelen.

Als je anders wilt gaan handelen, dan zul je jezelf eerst moeten overspoelen met liefde.
Onthoud: de gedachten die je hebt, vormen samen jouw punt van aantrekking. Leer om je diepste wensen te manifesteren uiteindelijk doe je dit voor jezelf. Stem jezelf af op wie je werkelijk bent. Vertrouw en bouw op je innerlijke bron

Eigen waarde

  • Je bent krachtig
  • Je bent goed
  • Je bent puur
  • Je hebt betekenis
  • Je doet er toe
  • Je bent liefde
  • Alles is goed

Er zijn veel gedachten die je meer zelfvertrouwen zouden kunnen geven, maar de meeste gedachten liggen nu buiten je bereik omdat je geen of weinig zelfvertrouwen hebt. Dat is toch zonde?
Als jouw organen leven in jou energie, hoe fijn zou het zijn als al jouw organen zouden kunnen leven in een liefdevolle energie? Probeer je dat eens voor te stellen, hoe dat zou voelen?

Ik voel me vreselijk

Allemaal maken we wel eens situaties mee waardoor we ons vreselijk voelen. Op zo’n moment klinkt en voelt niets goed. En elke gedachte doet evenveel pijn. We kunnen er op dat moment even niets anders van maken. Dat hoeft ook niet want het doorleven van pijn en verdriet hoort ook bij onze emoties.

Als je jezelf aanleert om ze met liefde voor jezelf te doorleven, dan kom je hier ook makkelijker doorheen.

Voorstellingsvermogen

Jouw voorstellingsvermogen kan je helpen om sommige stappen eerder te zetten. Oefen jezelf hierin. Want door oefening kom je te weten of je op het punt van verwezenlijking staat of dat je nog in een wordingsproces zit.

Het maakt niet uit, als je maar op de goede weg zit op weg naar een gezonde dosis zelfvertrouwen. Het zal je plezier gaan geven als je weet dat je aan je zelfvertrouwen gaat werken. Naast plezier zul je ook de verlichting gaan ervaren. Je zult gaan genieten van het gevoel dat alles op zijn plaats zal vallen.

Jezelf waarnemen

De belangrijkste voorwaarde om jezelf goed te kunnen waarnemen is om een ontspannen houding aan te nemen. Dit is iets wat je makkelijk met jezelf zou kunnen afspreken

Als we een bepaalde theorie hebben dan nemen we volgens die theorie ook de werkelijkheid waar. We zien wat we denken.

Als jij vanaf nu de gedachte aanneemt dat je meer zelfvertrouwen zult krijgen, dan zul je dat ook krijgen. Het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen heeft mooie kanten. Een daarvan is dat je jezelf gaat vullen met liefde.

Laat die begrenzingen van geen zelfvertrouwen dan ook los. Zeg volmondig ja tegen jezelf!

Als je jezelf laat leiden door zelfliefde dan richt je daar aandacht op . Die aandacht is liefdevol en je zult precisie verrichten om dat doel te gaan bereiken.

Elke gepassioneerde gedachte die je hebt over hoe je je leven wilt leven is een bewijs dat je in harmonie bent met je eigen unieke natuur. Hoe mooi is dat?

Kom niet in de verleiding om je onzeker te voelen, want dat haalt je uit je ware zelf. Kies niet voor onrust maar kies voor rust in jezelf.

Als je jouw denken bijstelt dan zul je drastisch positieve veranderingen ondergaan. De enigste voorwaarde is dat je jezelf er ook echt voor openstelt.

Tweestrijd

Eerst zul je de tweestrijd in jezelf moeten oplossen. Hoe bedoel ik dat? Je kunt niet streven naar meer zelfvertrouwen als de andere gedachte in jou zich vast wilt houden aan het feit dat er geen zelfvertrouwen is.

Je zult een keuze voor jezelf moeten maken. Anders blijf je heen en weer schommelen en dat blijf je jezelf alleen maar kwellen.
Leef in de geest van de heelheid, want als je daar leeft dan zul je merken dat je pas echt verbinding met jezelf gaat maken.

Jezelf openstellen

Vaak is het de zegening van moed die we allemaal zo hard nodig hebben. Want als we onszelf openstellen met hart en ziel voor de innerlijke bronkracht die er in onszelf is dan ervaren we dat we moed zullen voelen.

Moed om meer uit ons leven te halen en dat houdt in dat de gedachte van geen zelfvertrouwen, plaats zal moeten maken voor meer zelfvertrouwen.

Terugblikken op je leven

Wanneer je in alle rust eens gaat terugblikken op je leven. D.w.z. op de gedachte van geen zelfvertrouwen. Dan besef je welke schade het heeft aangericht in jezelf. Het is een last die je van jezelf zou willen afschudden.

De eerste stap naar het verkrijgen van meer zelfvertrouwen, zal je een ongekend gevoel van bevrijding gaan geven. Ja dat lees je goed.

Het gaat inhouden dat je een belangrijk facet van de dualiteit in jezelf gaat overwinnen. En daar mag je jezelf uiteindelijk dankbaar voor zijn.

De op die manier verworven innerlijke vrijheid zal je steeds meer in staat stellen om je stukken beter te gaan voelen.
De meeste van de innerlijke spanningen van het gevoel van geen zelfvertrouwen zullen drupsgewijs gaan verdwijnen.

Kind zijn

Als kind zijn krijg je al te maken met hulpeloosheid, teleurstellingen en eventuele afwijzingen. Dit zowel in de werkelijkheid als in de verbeelding van je kind zijnde.

Deze opsomming veroorzaakt zonder meer een gevoel van onveiligheid en een gebrek aan zelfvertrouwen.

Op latere leeftijd kan je ditzelfde ook overkomen door in een verkeerde relatie te blijven hangen en of andere situaties. Het feit dat je behoefte door een ander niet wordt vervuld, verzwakt vaak ook je overtuiging dat je recht hebt op het genot waarnaar je zo verlangt.

Kies er voor om de juiste mensen toe te laten in je leven.

In situaties waarin je in de knoop zit, wordt je alleen maar heen en weer geslingerd. Wanneer je dit beseft dan ben je al ver op weg.

Falen

Als je wilt falen in het overwinnen van je onzekerheid, dan moet je het vooral iedereen naar de zin blijven maken. Want op die manier duw je jezelf weer weg. Empathie is altijd goed, het zich kunnen inleven in de medemens en daarop iets voor de ander proberen te betekenen.

Als je goed voor anderen wilt zorgen, dan moet je eerst voor jezelf gaan zorgen. Anders zou je jezelf achter de anderen neerzetten en dat is nu ook weer niet de bedoeling.

Ondertussen heb je begrepen waarom een tegenstrijdigheid en twijfels hindernissen zijn. Op dit Blog ga je ontdekken hoe je verschillende twijfels kunt overwinnen.

Kritiek

Kritiek is voor ieder mens onprettig, daarom hebben de meeste mensen een hekel aan kritiek. Althans aan negatieve kritiek, positieve kritiek is alleen maar opbouwend. Positieve kritiek laat ons vaak onze “blinde vlek” inzien en daar mogen we een ander vaak dankbaar voor zijn.

Opbouwende kritiek wordt je meestal gegeven door je allerbeste vrienden en of oprechte partner. Op die manier is hun feed back voor jou nuttig, je kunt er iets mee.

Onthoud: echte winnaars verwelkomen verandering en zijn er niet bang voor. Geestdrift en Passie hepen je vaak om de moeilijkste taken te overwinnen.

De juiste spanning creëren

Als je het gevoel van geen zelfvertrouwen en of te weinig zelfvertrouwen wilt omzetten in zelfverzekerdheid dan is het handig als je de goede spanning leert te creëren.

Met een goede spanning bedoel ik niet te veel en niet te weinig. Bekijk het transformeren van onzekerheid naar zelfverzekerdheid als een gezonde stress die je in beweging houd.

Accepteer dat je geneigd bent na te denken over jezelf en of om even uit de “flow” te raken, want dat is niet meer dan menselijk. Een iedere man en of vrouw heeft daar wel eens last van.

Luisteren naar je innerlijke gevoel

Wie voortdurend niet dat wat hij eigenlijk wel zou willen doen, of wel doet wat hij liever niet doet zorgt ervoor dat zich ongezonde spanningen gaan vormen. Vandaar dat het heel belangrijk is om naar je eigen gevoel te blijven luisteren.

Geluk

Het uitdrukken van geluk leidt ertoe dat we ons verbonden voelen met de creatieve kracht van het Universum. Als die verbondenheid er is, beseffen we dat niets ons kan weerhouden om in voldoende mate van onszelf te houden.

Hoe beter we dit leren beseffen hoe meer we ervaren dat verlangens spontaan vervuld kunnen worden in de vorm van synchroniciteit en samenloop van omstandigheden. Dat ervaar je tegen die tijd zelf wel.

Geloven

Je hoeft niet te geloven in zwaartekracht het bestaat toch wel. Ook hoef je niet te geloven in elektriciteit want dat bestaat wel. Het gaat niet om het geloof maar om het begrip.
Op het meest basale niveau is een gedachte een impuls van informatie en energieën. En op het niveau van denken maken we als mens moleculen aan. Dit verraadt een diepgaande intelligentie. Vandaar dat we de kracht hebben om te kunnen scheppen.

Heden en verleden

In het heden kun je het verleden ervaren en in het heden kun je inspelen op de toekomst.
Als het ritme van je ziel, geest en lichaam synchroon gaat lopen met de natuur dan gaat alles moeiteloos en voel je een enorme vreugdevolle energie in jezelf.
Misschien denk je wel dat jouw persoonlijke “ik”de oorzaak is van alles wat je overkomt. Doch dit is bedrog wat voorkomt uit een verstoorde waarneming.

Inzicht in je ware essentie wijst je de weg naar verlichting. Een verlichting die nodig is als je geen zelfvertrouwen hebt. Als je ergens naar streeft dan ga je ergens naar toe. Jouw “ik” neemt dan een andere golflengte aan.

Innerlijke vreugde

Als je innerlijke vreugde ervaart dan ben je gelukkig zonder reden. Alleen al het feit dat je weet dat je het s’morgens je ogen open mag doen, dat je naar de stralende lucht mag kijken maakt al dat je jezelf gelukkig voelt.

Dit is een ander soort gevoel van geluk, dan dat je de loterij zou winnen of dat je ten huwelijk gevraagd zou worden. Want dat geluk is een uitdrukking van gerichtheid op het object. Anders gezegd je voelt je gelukkig om bovenstaande situaties, daarom voel je jezelf gelukkig.

Innerlijke vreugde is niet afhankelijk van omstandigheden of mensen om je heen.

Zorg ervoor dat je angst niet meer centraal staat. Laat die donkere wolk voorbij gaan en je zult zien dat de zon weer snel voor je gaat schijnen. Want daar zul je zelf voor gaan zorgen. Iedere man en vrouw bezit zijn of haar intelligentie en creativiteit als je dat gaat koppelen aan inzichten en kennis dan kom je uiteindelijk bij je doel aan.

Als alles op rolletjes loopt

Heb je wel eens de ervaring gehad dat alles op rolletjes liep? Dat je heel even het gevoel had dat er niets mis kon gaan? Een tijd waarin alles goed leek te gaan?

Waarschijnlijk heb je de tegengestelde ervaring ook gehad, die dagen en of weken, maanden, jaren dat niets goed leek te gaan.

Wat zit dat verschil?

Dat verschil wordt bepaald door de neurofysiologische toestand, waarin je bent. Want er zijn bevorderende stemmingen en verlammende stemmingen.

Het leven

Als we ons voorhouden dat de dingen niet werken, dan zullen ze ook niet gaan werken.

Ieder mens wilt zich graag gelukkig voelen. En onze overtuigingen zijn het kompas wat ons naar ons doel leidt. Geloof in herstel is het allerbelangrijkste! Wanneer je gelooft in je eigen zelfvertrouwen dan wordt je ook bekrachtigd om het te bereiken.

Als het vertrouwd voor je is om te leven met geen zelfvertrouwen, dan zal de nieuwe situatie (blaken van zelfvertrouwen) minder vertrouwd voor je zijn. Dat is logisch want je treedt uit je comfortzone.

Maar hier moet je even doorheen, wilt er een verandering in jezelf plaats kunnen vinden.

Een voorbeeld: stel je bent getrouwd en opeens komt er een scheiding. Het getrouwd zijn is vertrouwd voor je (je weet niet beter). Een scheiding is niet vertrouwd voor je dus dat kan heel onwennig en vreemd overkomen.

Doch als je eenmaal door die fase van verandering heen bent dan wordt het leven van single ook vertrouwd voor je. Zo mag je het ongeveer zien.

Soms moet je uit je comfortzone treden als je wilt dat er een verandering in jezelf plaats moet vinden. Als je dit heel geleidelijk aan doet dan merk je er niet zoveel van. Vandaar dat het streven naar zelfverzekerdheid op dit Blog stap voor stap gaat.

Bye te way:

het zou niet voor het eerst zijn dat er iets mis gaat in een huwelijk en of relatie, de positieve oplossingen daarvoor vind je onder deze link van relatieproblemen, relatiestress. Mocht je online een kaarsje willen branden dan kan dat ook en wel onder deze link kaarsje branden.

Geschreven door: Alicia

Sharing with friends is Caring

Niemand is perfect, maar er is altijd wel iemand tussen de massa in... die gelijkgestemd is. Voldoende kennis, zelfvertrouwen en de juiste mensen om je heen, zullen jou helpen bij je zelfontwikkeling en geven je het gevoel geliefd te zijn. In plaats van overal aan te moeten blijven trekken, verloopt alles opeens vanzelf. Als je geïnteresseerd in een of meerdere onbaatzuchtige handreikingen m.b.t  relatiestrubbelingen, stress en of relatieproblemen. Snuffel dan eens op je gemak door deze pagina heen. Neem er desnoods een kopje koffie of thee bij. Heb je de behoefte om voor jezelf of voor iemand anders een online kaarsje te branden (om welke reden dan ook) ga dan naar deze pagina. Ik geloof niet in Religies, maar wel in het Goddelijke deel wat we in onszelf hebben. Ons Hogere Zelf, Ik Ben, zoals anderen het vaak benoemen. Maar goed het komt allemaal op hetzelfde neer. Ben je geïnteresseerd in een gebed voor Voorspoed en Zegeningen, klik dan hier. Trust your vibes, energy doesn't lie. En wees lief voor jezelf, ik dacht ik herinner je er even aan...Tot aan een volgende keer.

Leave a Reply