Zelfvertrouwen

Geloof in jezelf en omarm jezelf!

Geloof in jezelf want al onze perspectieven, hoop en vrees worden nu eenmaal de maat van ons leven.
En zowel de acceptatie van jezelf, als de aandacht voor jezelf speelt hierin ook een grote rol.

Geloof in jezelf

Als je niet in jezelf gelooft, dan kan dat jouw emoties en gevoelens teveel overschaduwen. Zorg ervoor dat al je trauma’s, tegenslagen, teleurstellingen en verdriet je niet kunnen gaan ontmoedigen.

Besef dat het leven nu eenmaal bestaat uit vallen en weer opstaan. Ik weet daar ook alles van dus ik kan er ook nog eens vanuit eigen ervaringen over mee praten.

Ieder keer dat je weer valt, sta je weer op door een beroep te doen op je innerlijke kracht.

Je kunt dit beroep op je innerlijke kracht, alleen maar doen als je voldoende van jezelf houd. Dat is de enigste voorwaarde. En deze voorwaarde wakkert ook het geloof in jezelf aan.

Als je niet of te weinig gelooft in jezelf. Dan ervaar je teveel dingen met minder prettige gevolgen van dien. Het geloof in jezelf zou dan ook een must voor jezelf moeten zijn, net zoals de liefde die je voor jezelf voelt.

De liefde die je voor jezelf voelt, behoort niet af te hangen van het feit of je nu wel of niet iets bereikt hebt in je leven. En het behoort zeker niet af te hangen van materialistische zaken. Want dan zoek je het constant buiten jezelf, het geloof in jezelf moet je binnenin jezelf zoeken.

Ieder mens is uniek

Ieder mens is uniek en ieder mens heeft zijn kwaliteiten en tekortkomingen. Dat is niet meer dan menselijk, dat is maar goed ook want anders zouden we een robot zijn. Perfectie bestaat nu eenmaal niet, geen enkel mens is perfect.

Ieder mens heeft een bepaalde mate van zelfliefde, eigenwaarde en zelfvertrouwen nodig. Het geloof in jezelf, zorgt er ook voor dat je op een hogere frequentie komt. Je golflengte zal veranderen en dat werkt alleen maar positief op je hele gestel. En zelfs ook op je leven.

Ik heb het al eens vaker op mijn Blog aangehaald en ik zal het nog een keertje aanhalen. Wij als mens bestaan uit een drie eenheid. Ziel, Geest en Lichaam en dat houd in dat we op al deze 3 niveaus onze verlangens en behoeftes hebben. Ontbreekt het op een van deze 3 niveaus dan kan je gestel in onbalans raken met alle gevolgen van dien.

Dus als je niet gelooft in jezelf of te weinig gelooft in jezelf dan ontstaat er een onbalans in je hele gestel.

Twee soorten mensen

Probeer deze twee voorbeelden eens in jezelf op te nemen. In een van deze twee voorbeelden zul je jezelf voor een groot deel herkennen.

De ene persoon is vol met het geloof in zichzelf, heeft veel zelfvertrouwen. Hij maakt van zichzelf een gemagnetiseerd mens. Anders gezegd hij trekt positiviteit aan.

De andere persoon is vol met onzekerheden twijfels en of angsten en zijn of haar leven wordt hierdoor grotendeels beheerst. In dit voorbeeld zit de angst als het ware verankerd in je hersenen. En op die manier geef je jezelf niet voldoende de kans om positieve dingen te kunnen aantrekken.

Dit kan er weer voor zorgen dat je angst hebt om vooruit te komen in het leven. En als je angst hebt in het leven zul je ook niet ver vooruit komen. Doch ieder mens, inclusief jezelf heeft recht op een fijn leven.

Ons onderbewustzijn

Ons onderbewustzijn, draagt een enorme kracht in zich. Het is de kunst om te leren hoe je deze kracht kunt aanboren, om inzicht te krijgen in de werking ervan. In enkele van mijn artikelen heb ik dit wat dieper uitgelegd. Als je via de homepagina door het archief heen scrollt kom je het vanzelf tegen.

Als je dat eenmaal ervaren hebt, het echte geloof in jezelf. Dan kun je het op van allerlei gebieden in je leven gaan toepassen. Het proces van het Geloof in jezelf zorgt er dus voor dat je jezelf kunt laten inspireren door een nieuw licht op jezelf te laten schijnen.

Dit nieuwe licht wat je dan op jezelf laat schijnen, zal ervoor gaan zorgen dat je een nieuwe kracht gaat ontwikkelen.

Deze kracht hoef je niet te verwerven, deze kracht is er al. Het is de kracht van je onderbewustzijn. Jouw innerlijke kracht die je maar hoeft te verwelkomen en te omarmen.

Wees daarom ten alle tijden jezelf, heb het geloof in jezelf en heb jezelf lief. En als je jouw ondergesneeuwde innerlijke vermogens tot zijn recht laat komen dan zul je jezelf pas echt lief gaan hebben.

Je zult een wereld van gedachten, gevoelens, licht , liefde en schoonheid gaan ontdekken. En te wel binnen in jezelf.

De liefde voor jezelf, je innerlijke kracht en het geloof in jezelf zijn 3 dingen die je jezelf moet gunnen! Zodra je het jezelf gunt, zal het ook naar boven komen.

Bye te way:

het zou niet voor het eerst zijn dat er iets mis gaat in een huwelijk en of relatie, de positieve oplossingen daarvoor vind je onder deze link van relatieproblemen, relatiestress. Mocht je online een kaarsje willen branden dan kan dat ook en wel onder deze link kaarsje branden.

Geschreven door: Alicia

Sharing with friends is Caring

Niemand is perfect, maar er is altijd wel iemand tussen de massa in... die gelijkgestemd is. Voldoende kennis, zelfvertrouwen en de juiste mensen om je heen, zullen jou helpen bij je zelfontwikkeling en geven je het gevoel geliefd te zijn. In plaats van overal aan te moeten blijven trekken, verloopt alles opeens vanzelf. Als je geïnteresseerd in een of meerdere onbaatzuchtige handreikingen m.b.t  relatiestrubbelingen, stress en of relatieproblemen. Snuffel dan eens op je gemak door deze pagina heen. Neem er desnoods een kopje koffie of thee bij. Heb je de behoefte om voor jezelf of voor iemand anders een online kaarsje te branden (om welke reden dan ook) ga dan naar deze pagina. Ik geloof niet in Religies, maar wel in het Goddelijke deel wat we in onszelf hebben. Ons Hogere Zelf, Ik Ben, zoals anderen het vaak benoemen. Maar goed het komt allemaal op hetzelfde neer. Ben je geïnteresseerd in een gebed voor Voorspoed en Zegeningen, klik dan hier. Trust your vibes, energy doesn't lie. En wees lief voor jezelf, ik dacht ik herinner je er even aan...Tot aan een volgende keer.

Leave a Reply