Zelfvertrouwen

Gelukkig zijn? Wat is geluk en wat is Liefde?

Gelukkig zijn dan is iets waar iedere man en of vrouw naar streeft. Daarnaast willen we ook allemaal gelukkig zijn in de liefde en bovenal gelukkig zijn met onszelf!

Gelukkig zijn

Tientallen jaren geleden zei een man ooit eens tegen mij: Alicia als je echt gelukkig bent, dan kun je je zelfs nog gelukkig voelen in je eentje op het topje van een berg.

Ik weet nog dat ik hem met een behoorlijk gefronst voorhoofd aankeek en tegen hem zei: nou daar kan ik me nu maar moeilijk iets bij voorstellen. Velen jaren later begon ik zijn uitspraak pas echt te begrijpen.

Het ware geluk

Toch had hij gelijk, het ware geluk zit inderdaad in jezelf. Uiteraard kan dit nog aangevuld worden met extra dingetjes. Dat het Geluk in jezelf zit, klinkt misschien als een afgezaagd zinnetje omdat je dat overal tegenkomt. Maar toch is het zo! Je moet het alleen weten aan te boren op het moment dat je het gevonden hebt.

En als het gelukkig zijn diep in jezelf geworteld is, dan maakt het ook niet uit als je alleen bent. Je ontvangt de warmte en geborgenheid van de persoon die je het allermeest kunt vertrouwen en dat ben je zelf!

Als je dat gevoel in jezelf nog niet naar boven krijgt gehaald, dan is het inderdaad nog moeilijk om te begrijpen. Laat staan dat je het dan kunt voelen en of vatten.

Onafhankelijk opstellen

Als je het gevoel van gelukkig zijn wilt ervaren, dan kun je dat dus ook in je eentje ervaren. In principe heb je hier geen partner voor nodig. Uiteraard heeft het ook zijn voordelen als je een partner aan je zijde hebt, maar soms kan dit ook nadelig zijn.

Het ligt eraan of je in een onvoorwaardelijke liefde zit en of in een voorwaardelijke liefde. Dit laatste mag je zien als een vorm van “surrogaat” liefde omdat het niet te vergelijken is met een onvoorwaardelijke liefde.

Zelfvertrouwen

Het zelfvertrouwen in het gelukkig zijn, zou niet enkel en alleen mogen afhangen van het bezit van:

  • Een partner
  • Een baan
  • Een mooi huis
  • Welstand
  • Etc.

Want dat zou er wel eens voor kunnen zorgen dat je heel onzeker wordt, als dat allemaal opeens weg mocht vallen.

Uiteraard vergemakkelijkt bovenstaand rijtje het leven en kan het nog meer geluk toevoegen. Maar daar mag het niet alleen van afhangen. Vandaar dat je allereerst het geluk in jezelf moet zoeken, zodat je een goed fundament opbouwt.

De mooiste vorm van zelfvertrouwen, heeft dus ook te maken met het feit dat je onafhankelijk kunt zijn. Je leert met de tijd om volledig te bouwen en vertrouwen op jezelf. Dat houdt ook in dat je leert te vertrouwen op je onderbewustzijn, je gaat er contact mee aan.

Als je jouw geluk alleen weet te halen uit bovenstaand rijtje dan laat je anderen en of het materialisme jouw geluk bepalen. Dan voel je wel geluk, maar dan kun je jezelf van binnen nog leeg voelen.

Ons onderbewustzijn heeft wonderbaarlijke vermogens. En als je er contact mee kunt maken dan zal je leven vervuld worden met meer welstand, geluk en vreugde. Dat is het geheim van gelukkig zijn.

Bye te way:

het zou niet voor het eerst zijn dat er iets mis gaat in een huwelijk en of relatie, de positieve oplossingen daarvoor vind je onder deze link van relatieproblemen, relatiestress. Mocht je online een kaarsje willen branden dan kan dat ook en wel onder deze link kaarsje branden.

Geschreven door: Alicia

Sharing with friends is Caring

Niemand is perfect, maar er is altijd wel iemand tussen de massa in... die gelijkgestemd is. Voldoende kennis, zelfvertrouwen en de juiste mensen om je heen, zullen jou helpen bij je zelfontwikkeling en geven je het gevoel geliefd te zijn. In plaats van overal aan te moeten blijven trekken, verloopt alles opeens vanzelf. Als je geïnteresseerd in een of meerdere onbaatzuchtige handreikingen m.b.t  relatiestrubbelingen, stress en of relatieproblemen. Snuffel dan eens op je gemak door deze pagina heen. Neem er desnoods een kopje koffie of thee bij. Heb je de behoefte om voor jezelf of voor iemand anders een online kaarsje te branden (om welke reden dan ook) ga dan naar deze pagina. Ik geloof niet in Religies, maar wel in het Goddelijke deel wat we in onszelf hebben. Ons Hogere Zelf, Ik Ben, zoals anderen het vaak benoemen. Maar goed het komt allemaal op hetzelfde neer. Ben je geïnteresseerd in een gebed voor Voorspoed en Zegeningen, klik dan hier. Trust your vibes, energy doesn't lie. En wees lief voor jezelf, ik dacht ik herinner je er even aan...Tot aan een volgende keer.

Leave a Reply