Hoe krijg je meer zelfvertrouwen? Van verlegenheid naar zelfverzekerdheid

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen? Je groei naar meer zelfvertrouwen begint, als je bouwt en vertrouwd op je eigen kunnen. Misschien heb je het gevoel dat je niet om jouw gevoelens heen kunt? Je worstelt er misschien mee? En het ergste van alles is dat ze maar niet weg willen gaan? En denk je misschien wel: wanneer houdt dat onzeker gevoel nu eens op?

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?

Je gaat meer zelfvertrouwen krijgen, als je gaat graven naar je ware zelf. Je ware zelf vinden houdt in dat je gelooft in de waarheid van wie je bent.

Hoe kun je dit uitdagen? Dit daag je uit door je onzeker gevoel stap voor stap te gaan transformeren naar zelfverzekerdheid. Als je met het probleem van onzekerheid kampt, dan is dat probleem helaas een deel van jezelf geworden. De kunst is om aan jezelf toe te staan, dat er ook weer vanzelf veranderingen in jouw leven kunnen gaan plaatsvinden.

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?

  • Herken het
  • Erken het
  • Onderneem actie
  • Leer om jezelf te vergeven

Je gaat eerst leren zien hoe je werkelijk bent dit doe je door te observeren, hoe je met jouw gevoelens en gedachtes omgaat. Daarna ga je erkennen dat datgene wat jij in jezelf tegenkomt een deel van jou is.

Daarna verzamel je langzaamaan de moed om tot handelen over te gaan. Dit doe je puur en alleen uit liefde voor jezelf!

Daarna ga je leren om jezelf te vergeven en dat doe je door jezelf lief te hebben. Natuurlijk kun je op een punt komen dat je ziet dat je sommige dingen misschien wel anders had moeten aanpakken. Dit verdriet zou je mogen zien als de leerschool van je leven. Je kunt de klok toch niet meer terugdraaien dat kan niemand.

Veranderingen

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen? Om iets in jouw een andere plaats te geven, zul je het eerst moeten leren zien zoals het nu is. Een ding geldt voor iedereen: onprettige gevoelens hebben we liever niet.

Het allerliefst willen we ze kwijt, liever nog gisteren dan vandaag. Vraag jezelf eens af waar dat onprettige gevoel in jou zit? Ligt dat buiten jezelf of zit dat ergens binnenin je? Waar zou het vandaan kunnen komen? Komt dat uit een vroeg verleden? Of komt dat vanuit het heden? Of komt dat voort uit een ex-relatie?

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen? Leer om niet al te hard voor jezelf te zijn en veroordeel niet altijd datgene wat je misschien niet goed hebt gedaan. Ieder mens maakt wel eens verkeerde keuzes en of neemt verkeerde beslissingen, daarvoor zijn we mensen.

Gevoelens

Gevoelens kun je alleen opruimen als je ze naar buiten laat komen. Als je verdriet hebt dan komen tranen, op die manier laat je het naar buiten komen.

Gevoelens van onzekerheid moet je niet terug naar binnen stoppen, je moet ze naar buiten laten komen. Gevoelens horen nu eenmaal ook bij het leven.

Laat je onzekerheid je vergezellen,  want dat is echt niet iets waarvoor je jezelf zou moeten schamen. Op die manier erken je jouw onzeker gevoel en op het moment dat je het erkent kun je er ook beter meer leren omgaan.

En wees niet bang om te erkennen dat je het soms moeilijk met jezelf hebt. Het is een deel van je waar je ook van zou mogen houden. Op het moment dat je gaat houden van je onzekerheid, zal het je tegelijkertijd ook liefdevolle kracht geven.

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen? Een situatie kan soms moeilijk zijn, ga op dat moment achter jezelf staan en doorleef gewoonweg het gevoel. Op het moment dat je jouw onzeker gevoel durft te omarmen zal het niet meer zo vijandelijk aanvoelen.

Dit non-profit Blog zal je keer op keer meer hints en tips aanreiken om stap voor stap tot meer zelfvertrouwen te komen. Probeer dan ook om vaker naar dit Blog terug te keren, want vaak is het niet voldoende om iets maar een keer te lezen.

Probeer ook niet alles in een keer te lezen, laat het druppelsgewijs bij je binnen komen. Stapje voor stapje op die manier heb je ook weer iets om iedere dag naar uit te kunnen kijken. Al wetende dat er meerdere bezoekers zijn die vooraf of tegelijkertijd met jou dit Blog bezoeken.

Als je jouw onzekerheid wilt transformeren naar meer zelfvertrouwen dan moet je jezelf realiseren dat dit een groeiproces is. Een groeiproces dat op een natuurlijke manier moet plaats vinden, iets willen forceren is nooit goed.

Als je jouw onzekerheid wilt transformeren naar zelfverzekerdheid, dan begrijp je het wel in theorie. Doch iets begrijpen in theorie en het dan ook nog kunnen toepassen in de praktijk is vaak iets heel anders.

Bye te way:

het zou niet voor het eerst zijn dat er iets mis gaat in een huwelijk en of relatie, de positieve oplossingen daarvoor vind je onder deze link van relatieproblemen, relatiestress. Mocht je online een kaarsje willen branden dan kan dat ook en wel onder deze link kaarsje branden.

Geschreven door: Alicia

Sharing with friends is Caring

Geef een reactie