Innerlijk conflict over je relatie of iets anders? Onthoud dan dit…

Een innerlijk conflict wat houd dat in? Een innerlijk conflict houd in, dat je twee “delen” van jezelf niet hetzelfde doel en belang hebben. Je zou een innerlijk conflict ook kunnen benoemen als een vorm van touwtrekken met jezelf. De ene kant wilt dit en de andere kant wilt iets anders.

Als je keuze veel lading heeft dan kan het innerlijk conflict ook heftig zijn. Laten we eens een voorbeeld nemen: stel dat je jezelf niet meer prettig voelt in je relatie.

Dan weet je dat het uit elkaar gaan een hoop ellende met zich mee kan brengen, maar tegelijkertijd weet je ook dat het bij elkaar blijven niet echt meer zo goed voelt.

Innerlijk conflict

Als je voor optie 1 kiest, dan kan er nog altijd een deel in jezelf overblijven wat angstig en of onrustig is. Dit laat zien, dat een innerlijk conflict met veel lading de nodige energie van je vergt.

Laat ik nog een ander voorbeeld geven: stel je staat met je auto ergens in de natuur geparkeerd op een rustige plek. Wat zou er dan gebeuren als je de motor start, dan gas geeft en tegelijkertijd het rempedaal indrukt? Juist ja, de auto begint dan als het ware te stuiteren.

Tijdens een innerlijk conflict gebeurd er iets vergelijkbaar in je lichaam en geest, als je tegelijkertijd iets heel graag wel wilt en tegelijkertijd ook weer niet. Het gebeurt niet alleen in je geest, maar ook in je lichaam.

Van een innerlijk conflict kun je dus ook last van maagkrampen krijgen, migraine en je kunt er zelfs misselijk van worden. Stress en spanningen slaan hoe dan ook, altijd terug op je lichaam.

Problemen en oplossingen

Bedenk dat ieder probleem een proces kan zijn in de richting van een oplossing. Daar wil ik eigenlijk mee benadrukken, dat een innerlijk conflict niet meteen opgelost hoeft te worden. Als de tijd daar nog niet rijp voor is, dat moet je jezelf geen druk op gaan leggen. Want anders krijg je die stress en spanningen er ook nog eens bij.

Het vragen naar adviezen

Als je in een innerlijk conflict zit, dan is het vaak verstandig om geen adviezen aan andere te vragen. Uiteraard kun je wel adviezen aan anderen vragen, maar hun zijn niet jou. Jij zit middenin dat innerlijk conflict en diegene aan wie je adviezen vraagt staat er vaak buiten. Soms kun je wel eens goede adviezen krijgen, dat je denkt: hey hier kan ik iets mee.

Maar het vragen naar adviezen, heeft ook een andere kant. Het kan ook weer voor meer verwarring in jezelf zorgen. En dan krijg je die verwarring er ook nog eens bij. Ieder mens heeft liefde en affectie nodig.

Onthoud dat in de kern van allebei de Polen een verlangen ligt om je goed te voelen. En die gedachte kan al wat voor meer ontspanning zorgen.

Je zou je goed kunnen voelen door bij je partner weg te gaan, of door bij je partner te blijven.

Onthoud dat alles waar tegen je vecht je zal verzwakken en alles waar je jezelf voor inzet, je kracht zal geven. Neem dat mee in je zelfverzekerdheid.

Intuïtie

In plaats van dat je jouw innerlijk conflict veroordeeld, zet je jezelf in om te relaxen, zodat je weer meer energie op doet. Doordat je weer meer energie krijgt, zul je je best gaan doen om je innerlijk conflict te corrigeren. Want als je jouw innerlijk conflict blijft veroordelen, dan blijf je kwaad op jezelf en ondermijn je je vastberadenheid om hier verandering in te brengen.

Onderdruk je intuïtie niet door alle stress en spanningen tijdens jouw innerlijk conflict. Maar laat jezelf juist in alle rust door je intuïtie leiden.

Hou de resultaten van een ingeving in de gaten, op die manier ontwikkel je ook vertrouwen in je intuïtie.

Die innerlijke gesprekken die je met jezelf voert tijdens het innerlijk conflict, over wat te doen en welke koers te volgen, kun je het beste beginnen met de vraag: welke keuze van de twee zal mijn leven doelgericht houden? En sla dan stap voor stap die weg in en kijk en voel hoe je jezelf daarbij voelt.

Op die manier zal het niet al te lang duren, of je intuïtie zal je beste metgezel worden. Want de echt killers zijn stress en spanningen.

De drie eenheid

Het is je geest waarin je de anderen mensen ervaart, ook al kun je de ander wel aanraken en of vasthouden. Het zijn je gedachten met betrekking tot die fysieke daden die de kwaliteit van je relaties bepalen. Want zelfs een fysieke aanraking ervaar je in de geest.

Ziel, geest en lichaam gaan altijd samen op, ze zijn nu eenmaal niet van elkaar te scheiden.

De ziel, geest en lichaam zijn die drie eenheid waar we uit bestaan. En dat houd in, dat al deze 3 hun behoefte en verlangens hebben. Ontbreken die behoefte en of verlangens bij een van deze 3 dan kan het hele organisme in onbalans raken. Met alle gevolgen van stress en spanningen.

We hebben een voortdurende relatie met onze geest en lichaam. De ene kant verwijst naar je onzichtbare ik (de gedachtes) en het andere deel verwijst naar je fysieke deel (wat een naam, adres woonplaats en een burger service nummer heeft).

Liefdevol en fantastisch

Dat is een voortdurende relatie, die je gedurende je hele leven met jezelf hebt. Zie jezelf als een sterk, liefdevol, gevoelig en fantastisch mens die in staat is om fouten en of verkeerde keuzes te maken. En deze dan ook wel weer weet te corrigeren en of te verbeteren. Want als je liefde voor jezelf kunt opbrengen, dan is dat ook hetgeen wat je aan jezelf te geven hebt.

Door jezelf voldoende liefde te geven, door jezelf te ontzien van de druk van het innerlijk conflict zul je meer ruimte in je geest gaan krijgen. Dat zal je weer meer energie gaan geven en die energie zal er weer voor gaan zorgen dat jou intuïtie weer ten volste tot zijn recht komt. En daarop zul je weer voor jezelf de juiste beslissing gaan nemen m.b.t. jouw innerlijk conflict.

Op die manier ga je ook anderen behandelen, zoals jij zelf in je leven behandeld zou willen worden.

Praktisch omgaan met energieën

Het is dus vaak voordelig, als je praktisch omgaat met je energieën.

Wat we in ons leven doen, de beslissingen die we in ons leven nemen worden bepaald over hoe we met onszelf communiceren.

Soms verspillen we tijd met het buiten ons zelf te zoeken naar oplossingen voor dat innerlijk conflict. Doch wanneer je gewoon de tijd zou nemen om in aandacht bij jezelf te zijn, zouden de oplossingen en antwoorden spontaan in je opkomen. En dan verdwijnt die onzekerheid vanzelf wel weer.

Elke minuut zou je suggesties kunnen krijgen die je zouden kunnen helpen, om de weg van je leven te belopen. Maar je kunt die suggesties niet horen als je niet de tijd neemt om te “zijn” en te “luisteren”naar je eigen intuïtie. Vandaar dat het belangrijk is om tot rust te komen en tijd voor jezelf te nemen.

De waarde van openlijke communicatie in een discussie
Emotionele eenzaamheid in een relatie, eenzaam maar niet single
Als je beiden op dezelfde golflengte zit, is er niet zoveel verlies aan energie

Een waterval aan handreikingen m.b.t. heel veel verschillende relatieproblemen:

onbegrip, frustraties, pijn, verdriet en stress

Klik daarvoor hier

 

 

 

 

 

 

 

Geschreven door: Alicia

Sharing with friends is Caring

Geef een reactie