Is hij de ware? Er is er maar een iemand die daar het antwoord op weet

Is hij de ware? Om de gedachte: is hij de ware? Goed te kunnen begrijpen ga ik je eerst even iets uitleggen.
Liefde houdt in: een samengaan met en absoluut niet een vallen voor, want grote kans dat het maar eventjes duurt.

Is hij de ware

Ik vermoed dat we ergens allemaal wel bij intuïtie weten wat liefde is. We hebben 2 verschillende vormen van liefde. De onvoorwaardelijke liefde en de voorwaardelijke liefde een andere optie is er gewoonweg niet.

Is hij de ware? Wanneer de tevredenheid, de ontplooiing en de geborgenheid van de andere persoon even belangrijk voor je worden als je eigen tevredenheid, ontplooiing en geborgenheid dan kunnen we spreken van een onvoorwaardelijke liefde. Als je dat voelt van en bij je partner dan is hij de ware.

In dat geval ontstaat er ook die mooie wisselwerking (dat alles vanzelf gaat)

Als twee partners op emotioneel vlak met elkaar tot klaarheid zijn gekomen, dan kunnen ze ook ten alle tijden veilig beginnen met een gesprek. Op die manier kunnen ze samen keuzes maken, plannen uitvoeren en de dingen beoordelen naar waarde. Voel je ook dat bij je partner? Dan is hij de ware.

Het is dus van belang dat beiden partners hun gevoelens kunnen delen. Als ze werkelijk een met elkaar willen worden, dan moeten ze ook het risico durven te nemen om elkaar de absolute openheid te geven. Als deze bereidheid aanwezig is, dan zullen ze in de liefde blijven groeien. Dan zijn ze beiden voor elkaar de ware.

Want de gevoelens zijn de sleutel voor het begrijpen van de persoon.

Als een van de twee partners niet bereid is om te luisteren, dan kan dat komen omdat hij of zij niet echt geïnteresseerd is. Of omdat hij of zij zich wel eens bedreigd zou kunnen gaan voelen door wat hij of zij te horen zou kunnen krijgen.

Onthoudt dat alleen de dialoog ons kan verlossen van de eventuele vijandigheid tegenover elkaar. Als de gedachte: is hij de ware, te vaak bij je opkomt dan mis je wellicht iets in je relatie.

Als je bijvoorbeeld het gevoel hebt dat je partner niet mee werkt, dan zou je jezelf eens de volgende vragen kunnen stellen:

  • Heb ik inderdaad naar de eenheid gestreefd?
  • Of heb ik alleen naar mijn eigen voldoening gezocht?
  • Nodig ik mijn partner wel uit tot het geven van openheid omdat ik zelf meer dan voldoende openheid geef?
  • Wil ik dat mijn partner zich openstelt voor zijn bestwil of voor mijn bestwil?
  • Heb ik misschien onbewust blokkades opgeworpen?
  • Weet mij partner dat ik er echt naar verlang om hem goed te leren kennen? En dat ik graag alles wat er in mijn partner omgaat met hem of haar zou willen delen?

Want wanneer een van beiden partners de diepste gevoelens voor de ander verbergt, dan zal de ander hem of haar nooit echt leren kennen.

Wanneer de ander jou een stukje van jezelf toont: een reactie, tederheid, angst of een innerlijke pijn die je nog nooit eerder van hem of haar hebt gezien, dan wordt men zich meer bewust over wat er in de ander leeft.

Want naar mate beiden partners zich naar elkaar toe openen, maken ze elkaar deelgenoot van henzelf. Maar ook het tegendeel is waar. Naar mate waarin partners zich van elkaar terugtrekken en de wederzijdse openheid weigeren, neem de liefde af.

Dit ontstaat omdat de liefde zich niet alleen richt tot het uiterlijk van de ander. Het uiterlijk (de uitstraling) zorgt weliswaar voor een eerste contact, maar alleen het innerlijke bepaald of dit contact blijvend is.

Als de gedachte: is hij de ware, te vaak bij je opkomt dan voel je jezelf wellicht niet zo prettig bij het karakter van de ander.

Bijvoorbeeld omdat jullie niet op dezelfde golflengte zitten. Als jullie niet op dezelfde golflengte zitten dan heb je grote kans dat alle positieve energie, naar de gebruiksaanwijzing van de ander toe gaat in plaats van naar de relatie zelf.

Dus vraag jezelf eens af: waarom de vraag is hij de ware door je hoofd speelt. Stoor je jezelf wellicht aan de randverschijnselen? De randverschijnselen ontstaan meestal als er iets in de Kern niet goed zit.

Als je op mijn pagina kijkt van: verschillende relatieproblemen, dan kun je daar wellicht meer ontdekken. Daar worden vanallerlei relatieproblemen besproken en geloof me dat zijn er heel veel.

Mocht er nog steeds de gedachte: is hij de ware bij je opkomen. Stel die vraag dan voordat je gaat slapen aan je eigen onderbewustzijn. Daar zul je gegarandeerd de antwoorden van krijgen.

Stel de vraag: is hij de ware nooit aan iemand anders. Want niemand maar dan ook niemand kan je hier een antwoord op geven. Jouw onderbewustzijn is de enigste die dit weet, dus wees zo wijs om je door niemand anders te laten beïnvloeden.

Ook niet door al die testen van: is hij de ware voor mij. Ieder man en vrouw is weer anders en iedere man en vrouw reageren ook weer anders op elkaar.

Bye te way:

het zou niet voor het eerst zijn dat er iets mis gaat in een huwelijk en of relatie, de positieve oplossingen daarvoor vind je onder deze link van relatieproblemen, relatiestress. Mocht je online een kaarsje willen branden dan kan dat ook en wel onder deze link kaarsje branden.

Geschreven door: Alicia

Sharing with friends is Caring

Geef een reactie