Ja maar….het ja maar type wat je naar beneden haalt

De ja maar… uitspraak, kan behoorlijk negatief geladen zijn. Voor de persoon zelf maar ook voor zijn of haar partner of vriend of vriendin. Je hoeft dan maar je mond open te doen en de ander zegt al gelijk ja maar.

Iemand die altijd maar ja maar….tegen de ander zegt, blokt de ander altijd gelijk af. En dit kan behoorlijk wat irritaties bij de ander oproepen.

Als iemand tegen je zegt ja maar…dan zou je kunnen antwoorden Ja en?

In de zin ja maar…zit weerstand.

Ja maar types

De ja maar types, zijn meestal dogmatische types. Wat zijn dogmatische types? Ze zijn streng en onbuigbaar. Ze hebben een overtuiging of houding waarbij iemand niet meer in staat is om zijn opinies te herzien op grond van nieuwe informatie.

Dogmatische types zijn dan ook vaak arrogante types. Dat hoeft niet altijd zo te zijn, maar deze combinatie komt wel heel vaak voor. Dogmatische types vinden het prachtig om zich boven de ander te verheffen. Op de een of andere manier kikken ze op de uitspraak ja maar…

Vaak probeert een ja maar type mens zich immuun te maken. Dit doet hij of zij liever dan zichzelf eens eindelijk op het goed spoort te zetten.

Als je jezelf niet goed voelt bij een ja maar type persoon, dan kun je hier het beste afstand van nemen.

Want onthoud eigenwaarde en de juiste mensen om je heen, helpen je bij je ontwikkeling en geven je het gevoel geliefd te zijn. In plaats van overal aan te moeten trekken verloopt alles soepel.

Als je samen bent met een ja maar type dan krijg je net het gevoel dat je overal aan moet trekken. En dat kan heel energieslopend voor je zijn. Dat zijn van die types die altijd gelijk menen te hebben. Hoe irritant kan dat zijn? Heel erg irritant.

Deze types, kunnen een ander opzadelen met een kwellend minderwaardigheidscomplex. Iemand die al lijdt aan een gevoel van persoonlijke waardeloosheid, die zal een enorme hekel hebben aan het ja maar type. En terecht!

Hoe sluit je een goed compromis?
Emotionele eenzaamheid in een relatie, eenzaam maar niet single
Ambivalente relatie, de voortdurende pijnlijke haat liefde verhouding

Bindingsangst of niet verliefd?
De waarde van communicatie tijdens een relatiediscussie
Relatie verbreken, relatie redden? Crisis op identiteitsniveau

Een relatieverslaving, waar herken je het aan?
Lust of liefde? Mhhhh wat voelt deze man voor mij?
Alles over mannen, maar je mag nooit generaliseren

 

 

 

 

 

 

 

 

Geschreven door: Alicia

 

Sharing with friends is Caring

Geef een reactie