Jezelf verloochenen in een relatie, jezelf wegcijferen, jezelf verliezen

Jezelf verloochenen in een relatie dat zorgt ervoor dat je jezelf verliest en jezelf wegcijfert. Dit zou inhouden dat je meer van een ander houd dan van jezelf. En dat mag je jezelf eigenlijk niet aandoen.

Want dat is een vorm van geestelijke verminking naar jezelf toe: jezelf verloochenen.

Jezelf verloochenen

Jezelf verloochenen zou er ook voor kunnen zorgen dat je bij jezelf vaker zult afvragen: Waarom ik? Waarom overkomt mij dat en niet een ander?

Als je dan ook nog mensen ontmoet die je naar de mond toe praten, dan ga je jezelf wellicht nog slechter voelen. Je kunt iemand pas echt helpen, als je iemand niet naar de mond toe praat. Vandaar dat ik nu misschien iets ga zeggen wat je niet wilt horen.

Het klinkt misschien keihard wat ik je nu ga zeggen, maar het wordt tijd dat je jezelf gaat realiseren. Dat jij diegene bent die je dit laat aandoen, als je jezelf laat verloochenen in een relatie. Nu mag je jezelf eens achter je oren gaan krabben en je bij jezelf afvragen: hoeveel je van jezelf houd?

Kwellende vragen

Blijf jezelf geen kwellende vragen stellen als: waarom ik? En waarom ben ik zo ongelukkig in de relatie? Of waarom ben ik zo ongelukkig met jezelf? Of waarom blijf ik mezelf wegcijferen. Of waarom wil ik mezelf verliezen?

In plaats van jezelf te blijven kwellen met deze vragen, kun je beter kijken naar hetgeen wat je kunt en of moet leren uit deze situatie. Dus ik plaats van je deze kwellende vragen te blijven stellen, kies je voor de benadering van een leerproces.

Leerdoel

In plaats van jezelf af te vragen: waarom moet mij dat nu juist overkomen? Dan voel je dat je een zeer pijnlijke ervaringen hebt gehad. Misschien moet je ook wel grote hindernissen overwinnen?

Geloof er dan in dat alles in het Universum, de zogenaamde toevalligheden vaak tot een leerdoel leiden.

Begint vanaf nu met het ontwikkelen van een nieuwe kijk op al je levenservaringen. Daar zul je jezelf op langere termijn een groot plezier mee doen. Het zal ervoor gaan zorgen dat je vroeg of laat uit die vicieuze cirkel zult komen.

Elk mens is uniek en elk mens heeft zijn kwaliteiten. En elk mens verdient het om gelukkig te mogen zijn.

Maar daar zul je dan zelf het roer voor moeten omdraaien. Dat kan door te gaan beslissen dat je jezelf verloochenen in een relatie tijdelijk was, maar dat je nu de knop om draait waardoor jezelf verloochenen niet meer van toepassing zal zijn.

Uiteindelijk doe je dit voor jezelf!

Als je die weg gaat bewandelen, dan zul je ontdekken dat meestal alles wat gebeurt een doel heeft. En dat doel is vaak dat je naar een hoger plan getild wordt. Je gaat dan besluiten dat je jezelf niet meer weg gaat cijferen, dat je jezelf niet meer zult verliezen.

En jezelf verloochen houd op, omdat je gaat beseffen dat je nooit meer van een ander dan van jezelf mag houden. Beschouw dit proces als het opstijgen naar een hoger plan voor jezelf. Jezelf verloochenen is iets vreselijks, het meest vreselijkste wat je jezelf zou kunnen aandoen.

Want dit houd wellicht ook in dat je een gebrek aan eigenwaarde hebt. Onthoud dan: dat voldoende eigenwaarde en de juiste mensen om je heen je het gevoel geven dat je geliefd bent. In plaats van overal aan te moeten trekken, verloopt opeens alles vanzelf.

Jezelf verloochenen, opofferen voor anderen dat toont aan dat je meer van de anderen houd als dan van jezelf. Vraag je eens bij jezelf af, waarom?

Als je mocht beslissen om jezelf niet meer te gaan verloochen in de relatie, dan komt er in eerst instantie misschien lijden. Want je zult er gegarandeerd op aangesproken worden dat je ook wel eens voor jezelf wilt kiezen. Dat is nog altijd zo als je in een voorwaardelijke liefde zit.

Als je in het proces zit van: jezelf verloochenen in de relatie dan kun je dat het allerbeste openlijk bespreken met je partner. Nadat je het besproken hebt, kun je afwachten. Afwachten en kijken wat je partner ermee doet.

Van daaruit kun je weer verdere beslissingen nemen als je dat wilt. Het is hoe dan ook altijd van belang dat je je eigen hart volgt. En je door niemand laat beïnvloeden, ook door mij niet.

Ik geef alleen aan, wat je met jezelf aan het doen bent als je in het proces van jezelf verloochenen zit. Zodat je het met een andere kijk kunt bekijken. Jij bent diegene die over jouw eigen leven moet beslissen en niemand anders.

Maar goed meestal komt naar de periode van pijn, weer licht aan het einde van de donkere tunnel. Soms kan het wel een tijdje duren, maar doe een beroep op je eigen zelfverzekerdheid en geloof erin, dat alles weer goed komt.

Je Hogere Zelf

Er is wel degelijk een deel wat uitmaakt van onszelf en dat is onze Geest. Dit wordt ook wel je Hogere Zelf genoemd. We kunnen dit nog altijd raadplegen met de vraag of het ons wilt helpen. Het Hogere Zelf is van jou en het zal je ook helpen als je dat nadrukkelijk vraagt.

Het is nooit een kwestie van een knop omzetten. Eerst zal zich dat zaadje van het niet meer van jezelf verloochen zich eerst moeten gaan rijpen in je geest. Op het moment dat het gerijpt is, dan zal het pas zichtbaar worden in de fysieke wereld.

Je haalt het dus van het onzichtbare naar het zichtbare toe. Doch dit kan pas als dat zaadje zich zal gaan rijpen.

Bij de ene persoon duurt dat misschien wat langer als bij de ander maar als het gerijpt is dan zul je dat zelf gaan voelen en ervaren.

Op mijn Blog staan verschillende artikelen die je hierin weer verder kunnen helpen. Vooralsnog wens ik je hierbij het allerbeste toe in de hoop dat je jezelf niet meer gaat wegcijferen voor anderen. Want jouw emoties en gevoelens zijn even belangrijk als de emoties en gevoelens van je partner.

Waarom zou je alleen maar goed zijn, als je daarvoor jezelf zou moeten wegcijferen? Wacht niet op een wonder, maar creëer het zelf.

Onvoorwaardelijke liefde

Wat houdt echte liefde in? Echte liefde, de ware liefde houd in dat:

Dat de tevredenheid, de geborgenheid en de ontplooiing van de ander even belangrijk is, als in dit geval jouw tevredenheid, geborgenheid en ontplooiing.

Verschillende video’s die je kijk op het leven DAADWERKELIJK kunnen veranderen, kies die video uit die vandaag bij je past.

 

De waarde van openlijke communicatie in een discussie
Emotionele eenzaamheid in een relatie, eenzaam maar niet single
Als je beiden op dezelfde golflengte zit, is er niet zoveel verlies aan energie

Een waterval aan handreikingen m.b.t. heel veel verschillende relatieproblemen:

onbegrip, frustraties, pijn, verdriet en stress

Klik daarvoor hier

 

 

 

 

 

 

 

Geschreven door: Alicia

Sharing with friends is Caring

Geef een reactie