Leren loslaten, wees sterker dan de tegenslag. Durven en doen

Leren loslaten; op het moment dat de ware identificatie plaatsvindt verdwijnt een bodemloze angst uit je ziel. Op dat moment zal wijsheid en liefde de pijnlijke tegenstrijdigheden in jezelf gaan overstijgen.

Iets leren loslaten is een overgangsperiode, die een tijd lang kan duren. Die tijd moet je dan ook voor jezelf nemen. Ieder proces, net zoals het proces van leren loslaten heeft zijn tijd nodig. Daar kun je niet overheen springen daar moet je doorheen.

Tegenslagen

Tegenslagen komen meestal onverwachts. We leven allemaal ons leven, we maken plannen en kijken hoopvol vooruit. En dan gebeurd er plotseling iets waardoor de vertrouwde wereld die we om ons heen hadden nooit meer hetzelfde zal zijn. Natuurlijk hakt dat erin!

Ik ben wel de laatste dit dit zou ontkennen, maar we moeten nu eenmaal door met ons leven. En daar hebben we in eerste instantie onszelf bij nodig. Vandaar dat we onszelf ook moeten koesteren in onze eigen waarde, eigen liefde en in onze zelfcompassie.

Deze veranderingen dwingen ons er toe om iets te leren loslaten en om te zoeken naar nieuwe manieren om weer verder te kunnen gaan. Het leven is vaak niet makkelijk. We kunnen we een positieve kijk op het leven blijven behouden, maar helaas kan niemand gevrijwaard worden van tegenslagen en of teleurstellingen. Zo zit het leven nu eenmaal in elkaar.

Ook al zitten we niet op “ pijnlijke” levenslessen te wachten, zodra ze zich aandienen kunnen we er niet meer om heen. Vandaar dat het zo belangrijk is om te leren loslaten. Uiteindelijk doe je dit voor jezelf.

Want teveel spanningen en stress kunnen er weer voor gaan zorgen, dat je fysieke klachten krijgt. Dus waak ervoor om teveel stress en spanningen in je leven toe te laten.

Om gezond te zijn, te groeien en tot volle ontplooiing te komen moet er nu eenmaal aan bepaalde vereisten worden voldaan. Dat geldt trouwen voor alle vormen van het leven.

Geluk en tegenslagen

Geluk en tegenslagen horen net zo bij elkaar als de maan en de getijden, de bergen en de dalen. En zoals de natuur zorgt voor een juist evenwicht in de natuurlijke wereld. Zo moeten we zelf zorgen voor evenwicht op ons menselijk vlak.

Allemaal hebben we wel eens te maken gekregen met pijnlijke frustraties, teleurstellingen en of afwijzingen en allemaal hebben we moeten leren om deze tegenslagen te boven te komen. En daarin speel het proces van leren loslaten een grote rol.

Op die momenten moeten we leren omgaan met ons geschonden zelfvertrouwen of onze gekwetste trots. We zullen het van ons af moeten kloppen om weer verder te kunnen gaan. Als je jezelf hieraan blijft vasthouden dan gaat het proces van leren loslaten niet van start. Er is dan niet genoeg ruimte in je hoofd (in je hele gestel), omdat je gedachtes vast blijven zitten in de geestelijke pijn.

Pijn en verdriet

Pijn kan soms ook een leraar voor ons zijn, het wilt ons duidelijk maken dat we misschien beter een andere weg in kunnen slaan. Het is menselijk dat we ons vastklampen aan het vertrouwde want dat geeft ons een veilig gevoel. Doch het wilt niet altijd zeggen dat datgene wat vertrouwd voor ons is, ook het beste voor ons is. Soms weten we gewoonweg niet beter.

Op het moment dat er iets in jouw geest gebeurd, benoem het als een openbaring, of dat je het licht ziet. Op dat moment gaat zich het zaadje van leren loslaten rijpen. En op het moment dat het zaadje zich gaan rijpen, zal het ook tevoorschijn komen in de fysieke wereld.

Je haalt het dan van het onzichtbare naar het zichtbare toe. Juist ja dat kan alleen maar als het zaadje zich eerst in je geest gerijpt heeft. En dat proces heeft gewoon even zijn tijd nodig. Het is nooit een kwestie van maar even een knop om kunnen zetten. Je moet er langzaam naar toe groeien en dat geldt ook voor het proces van het leren loslaten.

Angst om los te laten

Hoe eerder je een bepaalde angst onder ogen ziet, hoe eerder je eruit komt. Als je de angst probeert te onderdrukken dan kan dat misschien tijdelijk helpen, maar het zal hoe dan ook een weg naar buiten vinden. De angst zal dan zijn onuitwisbare sporen in je leven achterlaten.

Bij het leren loslaten, zou je stil moeten blijven staan bij het feit dat die angst die onuitwisbare sporen in je leven zal achterlaten, niet minder erg is dan het feitelijk beleven van die angst.

We moeten moed verzamelen, om de reden voor onze angst om iets los te laten te onderzoeken. En dan ontdek je ook dat je veel meer bent dan wat je vreest te zijn.

Leren loslaten

Je zou je angst dus moeten toelaten en niet moeten verdringen. Want een verdrongen en of onderdrukte angst zal ervoor gaan zorgen dat je vervreemd raakt van je ware Kern. Datzelfde geldt ook voor frustraties die voortkomen vanuit een diepe pijn.

Op het moment dat je ervaart dat jij datgene bent wat waarneemt (dat je niet je gedachtes bent maar meer) en niet het waargenomen, dan valt de noodzaak we om jezelf de grond in te boren.

Mensen willen vaak in de theorie wonderbaarlijke manifestatie van het Hogere Zelf. Terwijl hun directe beschikbare gedachtekracht gevangen zit een vast patroon. En te wel in een vast patroon van negatieve gevoelens, gedachtes en houding t.o.v. het leven.

Wij als mens hebben vele mogelijkheden om op een constructieve manier te reageren. We kunnen onze denkprocessen opnieuw herindelen.

Als we leren loslaten dan kunnen we er niet meer voor kiezen om verslagen, terneergeslagen en wanhopig te zijn. Als we echt willen leren loslaten dan moeten we kiezen voor de gedachte dat onze innerlijke kracht sterk en krachtig is. En te wel zo sterk en krachtig dat we drastische veranderingen kunnen aanbrengen in onze manier van denken.

Denk bij jezelf: ik wil telkens opnieuw proberen dat wat ik niet prettig vind onder ogen te zien en te identificeren, zonder mezelf ermee te identificeren.

Probeer om tijdens het proces van leren loslaten, nieuwe wegen te zoeken met je gedachtes om de negativiteit te begrijpen zodat je diezelfde negativiteit zult ontgroeien.

Het is een directe keuze die je kunt maken, deze keuze werkt ook als je de tegenstrijdigheid in jezelf kunt oplossen. Want zolang de tegenstrijdigheid in jezelf blijft, zul je het leren loslaten niet onder de knie kunnen krijgen. Zo werkt dat nu eenmaal.

Het innerlijke conflict, de innerlijke tegenstrijdigheid zal je dan weer van je pad af helpen. Je moet het leren loslaten dan ook echt willen, zonder dat er nog enige vorm van tegenstrijdigheid in jezelf zit.

Verbreed de reikwijdte van je denken en je reikwijdte van je gevoelens gaat er vanzelf in mee. Als je wilt leren loslaten dan zul je jezelf dus met je aandacht naar binnen moeten richten. Je keert je dus om en je gaat jezelf naar je innerlijke richten.

Onze drie eenheid

Wij als mens zijn nu eenmaal geen enkelvoudige wezens. Wij zijn allemaal een samenstel van ziel, geest en lichaam. Dit houdt ook in dat we op al deze 3 niveaus onze verlangens en behoeftes hebben.

Ontbreken die verlangens en behoeftes op een van deze 3 niveaus kan ons hele gestel in onbalans raken. Met alle gevolgen van dien, vandaar dat het zo belangrijk is om te leren loslaten. Ook al doet dit soms verdomd veel pijn. Neem jezelf dan ook ruim de tijd om van deze pijn te kunnen genezen.

Voldoende eigenwaarde en de juiste mensen om je heen, helpen je bij je ontwikkeling. En  geven je het gevoel geliefd te zijn. In plaats van overal aan te moeten blijven trekken, verloopt alles opeens heel soepel en vanzelf.

En er is maar een positieve gedachte nodig om en negatieve gedachte de baas te kunnen zijn.

Tegenslagen leren je wie je bent, ze maken je duidelijk waar je zwaktes zitten, maar zeker ook waar je kracht zit.

Note: tijdens het proces van leren loslaten is het van belang dat je jouw zelfcompassie niet vergeet.

Bye te way:

het zou niet voor het eerst zijn dat er iets mis gaat in een huwelijk en of relatie, de positieve oplossingen daarvoor vind je onder deze link van relatieproblemen, relatiestress. Mocht je online een kaarsje willen branden dan kan dat ook en wel onder deze link kaarsje branden.

Geschreven door: Alicia

Sharing with friends is Caring

2 Replies to “Leren loslaten, wees sterker dan de tegenslag. Durven en doen”

Geef een reactie