Leugens herkennen, dit is de enigste maatstaf die er is

Leugens herkennen, de enigste juiste maatstaf hiervoor is dat je kijkt of de woorden en daden van de desbetreffende persoon in overeenstemming zijn met elkaar.

Dan heb ik het niet over een leugentje om bestwil, maar over een grove negatieve leugen.

Een leugentje om bestwil daar schaad je niemand mee en daarom benoem ik dat als een witte leugen. Een echt leugen daar kun je iemand behoorlijk mee kwetsen en daarom benoem ik dat als een zwarte leugen.

Leugens herkennen

Er kunnen heel veel situaties ontstaan waarin je het proces van leugens herkennen toe wilt passen. Wanneer wilt iemand dat proces van leugens herkennen toepassen? Bij twijfels, bij het ruiken van onraad en ga zo maar door.
Als iemand beter is als spreker dan als mens, dan prikt de ander er vroeg of laat doorheen. Het proces van leugens herkennen heeft dan zijn start gemaakt.

Als je het vermoeden hebt dat je met een manipulator te maken hebt, dan gaat het proces van leugens herkennen ook in gang. Jouw intuïtie geeft je al aan, dat er iets niet klopt. Misschien kun je datgene wat niet klopt niet precies met de vinger aanwijzen, maar dat hoeft ook niet.

Dit gebeurd dan meestal wel in een later stadium.

Een persoon die leeft op leugens, staat niet in het witte licht. Hij of zij geeft er de voorkeur aan om zich in de “duisternis” te bewegen. Hij of zij gebruikt dan woorden, die niet oprecht zijn. Het zijn woorden die niet in overeenstemming komen met zijn of haar daden.

Het proces van leugens herkennen, ontstaat dan gelijk. En daarna is het hek van de dam. Je wordt misschien boos op jezelf, omdat je in zijn of haar goedheid hebt gelooft. Afgezien van het feit dat je op de ander afknapt.

Mensen veranderen vaak niet, maar het is de manier waarop ze naar elkaar kunnen gaan kijken die wel opeens kan veranderen.

Hoe teleurstellend kan dat zijn? Dat kan heel teleurstellend zijn. Om niet teveel van deze teleurstelling te hoeven meemaken. Kun je gelijk al in het prille begin de maatstaf toepassen om te bezien of de woorden in balans zijn met de daden. Wil je hierover meer lezen? Klik dan op deze interne link.

Er zijn nu eenmaal ook veel mensen, die met van allerlei leugens hun doelen willen bereiken. Het maakt ze niet uit of dat ten koste van een ander gaat. Vandaar dat je moet leren om jezelf te beschermen.

Iemand kan je met woorden een goed gevoel geven, iemand kan je met woorden ophemelen. Maar als die woorden alleen uit leugens bestaan, dan kunnen diezelfde woorden je op een dag afbreken.

Het proces van leugens herkennen, zou je jezelf daarom eigen kunnen maken. Wat zegt iemand? Wat doet iemand?
Als mensen hun ware aard willen verbloemen en of verbergen dan doen ze dat met woorden. Een manipulator zou bijvoorbeeld kunnen zeggen: ik ben niet…..ik ben niet….

Hij of zij probeert je dan gelijk te overtuigen, dat hij niet….en dat hij niet. Zodat je op dat gebied geen argwaan meer hebt. Maar hij is het net juist wel en daar probeert hij of zij  je van af te leiden.

Dus luister heel goed naar iemands woorden, als je het proces van leugens herkennen wilt gaan beheren. Hoor niet alleen wat de ander zegt, maar luister er ook goed naar en zie of het in balans is met zijn daden.

Hoe sluit je een goed compromis?
Emotionele eenzaamheid in een relatie, eenzaam maar niet single
Ambivalente relatie, de voortdurende pijnlijke haat liefde verhouding

Bindingsangst of niet verliefd?
De waarde van communicatie tijdens een relatiediscussie
Relatie verbreken, relatie redden? Crisis op identiteitsniveau

Een relatieverslaving, waar herken je het aan?
Lust of liefde? Mhhhh wat voelt deze man voor mij?
Alles over mannen, maar je mag nooit generaliseren

 

 

 

 

 

 

 

 

Geschreven door: Alicia

Sharing with friends is Caring

Kennis geeft je een voorsprong

UA-120541389-1