Leven in het verleden loslaten, nu is het de beurt aan het leven in het NU

Leven in het verleden dat is iets wat je niet moet doen want daar leef je niet meer.

Alle gebeurtenissen die je tot nu toe in je leven ervaren hebt, werden voornamelijk gecreëerd door de gedachten en woorden die je gisteren, vorige week, vorige maand, vorig jaar of tientallen jaren terug gebruikte.

Gun jezelf een nieuwe start door niet meer te leven in het verleden. Dat is nu voorbij en achter de rug. Hetgeen wat nu belangrijk voor je is, is dat wat je nu kiest om te denken en te geloven.

Leven in het verleden

Wij als mens zitten vol met gedachtes en ook met gedachtes van ons leven in het verleden. Het is de vraag of we de gedachtes van het verleden ook onze toekomst willen laten creëren.

We kunnen uit gewoonte steeds weer dezelfde gedachtes kiezen, als we een nieuwe start willen maken dan is het van belang dat we onze gedachtes zelf uitkiezen.

We kunnen nog altijd weigeren om een bepaalde gedachte in onszelf te laten opkomen. Als er gedachtes in jezelf opkomen waar je liever niet aan wilt terugdenken. Dan kun je aan die gedachte vragen: wat kom je doen? Als je dat een tijdje vol weet te houden, dan komt die gedachte vanzelf wat minder terug.

Net zoals je pijnlijke gedachtes kunt hebben van hetgeen je overkomen is. Kun je soms ook pijnlijke gedachtes over jezelf hebben. Bijvoorbeeld: och ik ben toch niet goed genoeg, of dat zal toch wel niet voor mij weggelegd zijn. Ook die gedachtes moet je proberen los te laten. Want niets is perfect en niemand is perfect er is altijd overal wel wat.

Het leven in het verleden is voorbij en we kunnen het nu toch niet meer veranderen. Wat we wel nog kunnen doen is onze gedachtes over het verleden veranderen.

Vaak is het juist diegene die je het moeilijkste kunt vergeven de belangrijkste persoon voor jou om iets los te laten. Vergeving heeft niets te maken met een gedrag en of handeling goed praten. Vergeving houdt in dat je iets opheft.

Als je jezelf voldoende lief hebt en accepteert zoals je bent dan zal e.e.a. beter gaan werken in je leven. Begrip en vriendelijkheid voor onszelf helpen ons eruit te komen. Probeer jezelf goed te keuren en kijk dan wat er gebeurt. Deze start is vele malen beter dan door blijven leven in het verleden.

Als je jezelf kunt liefhebben dan geef je jezelf een wonderkuur. Hier bedoel ik geen verwaandheid of ijdelheid mee want dat is geen liefhebben dat is iets wat voort kan komen uit angst. Of uit iets anders.

Ik bedoel met jezelf liefhebben meer dat je respect en waardering hebt voor jezelf en voor het wonder dat je zelf als mens bent. En dat je van jezelf weet te houden dat houd ook in dat je weet wat goed voor je is en wat niet. Wat bij je past en wat niet.

Kijk eens naar jezelf in de spiegel en spreek dan uit tegen diegene die je daar ziet. Ik hou van je en ik accepteer je hoe je bent zowel met je positieve kanten en zowel met je eventuele verbeterpunten.

Dat is in ieder geval vele malen beter dan dat je jezelf bekritiseerd in de spiegel, want dan doe je jezelf keer op keer weer te kort. Zeker als er dan gedachtes van het leven in het verleden weer bij je opkomen. Laat het los en kijk met een vernieuwende blik naar jezelf toe.

Als je het leven in het verleden los wilt laten, dan moet er wel geen tweestrijd meer in jezelf zijn. Probeer die tweestrijd in jezelf op te heffen. Want het is diezelfde tweestrijd die je dan weer laat leven in het verleden.

Probeer niet te blijven piekeren over je verleden, want door te piekeren vermenigvuldig je die gedachtes alleen nog maar keer op keer en dan worden die gedachtes weer zwaar.

Het verleden heeft ons nu eenmaal gecreëerd tot datgene wat we nu zijn en dat kan ook zijn voordelen hebben. Het ligt er maar helemaal aan hoe je het bekijkt.

Hoe sluit je een goed compromis?
Emotionele eenzaamheid in een relatie, eenzaam maar niet single
Ambivalente relatie, de voortdurende pijnlijke haat liefde verhouding

Bindingsangst of niet verliefd?
De waarde van communicatie tijdens een relatiediscussie
Relatie verbreken, relatie redden? Crisis op identiteitsniveau

Een relatieverslaving, waar herken je het aan?
Lust of liefde? Mhhhh wat voelt deze man voor mij?
Alles over mannen, maar je mag nooit generaliseren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geschreven door: Alicia

Sharing with friends is Caring
UA-120541389-1