Lief zijn voor jezelf, dan zijn dit de regels om toe te passen

Lief zijn voor jezelf is een must, want dat ben je jezelf verschuldigd. Ieder mens is uniek en ieder mens heeft zijn of haar kwaliteiten.

Lief zijn voor jezelf

Ik heb het al eens vaker aangehaald op mijn Blog, maar ik herhaal het nog eens in dit artikel. Eigenwaarde en de juiste mensen om je heen, helpen je bij je ontwikkeling en geven je het gevoel geliefd te zijn.

In plaats van overal aan te moeten trekken verloopt alles opeens soepel.

Lief zijn voor jezelf, houdt in dat je het negatieve van anderen niet in jezelf laat sluipen, waardoor het sporen van onzuiverheden kan nalaten. Weer deze onzuiverheden, die bij je binnen willen dringen. Want onzuiverheden, zullen allerlei verstoringen in jezelf gaan geven. Met alle gevolgen van dien.

Lief zijn voor jezelf houdt dus in de eerste plaats in, dat je ervoor zorgt dat je mensen om je heen hebt die op jouw golflente zitten.

Als je een of meerdere mensen om je heen hebt, die op een andere golflengte zitten. Dan gaat meestal de positieve energie naar de gebruiksaanwijzing van de ander toe.

I.p.v. dat die energie bij jezelf blijft. Dat geldt trouwens ook als je een partner hebt die op een andere golflengte zit. I.p.v. dat de positieve energie dan naar de relatie toe kan gaan, gaat die positieve energie naar de gebruiksaanwijzing van je partner toe.

Stress en spanningen

Lief zijn voor jezelf houdt ook in, dat je stress, discussie en spanningen probeert te vermijden. Waak ervoor dat je jouw positieve levensenergie dicht bij je zelf houd. Bij een teveel aan discussies zou je tegen de ander kunnen zeggen: laten we niet deze weg inslaan, want dat willen we geen van beiden.

Lief zijn voor jezelf houdt ook in, dat je bij een discussie tegen je partner kunt zeggen: praat eens tegen me alsof ik diegene ben waarvan je houd.

Lief zijn voor jezelf, houdt dus in dat je ten alle tijden je eigen grenzen moet bewaken.
Sommige mensen willen graag de baas zijn omdat ze zich willen doen gelden. Waar zoeken ze die macht? Juist ja vaak in alles wat buiten henzelf ligt.

Als men denkt sterk te zijn door wat men bezit, dan is die kracht een illusie. Het klopt dan weliswaar dat men beschikt over bepaalde uiterlijke middelen, maar wat als je ze verliest?

Dus laat je niet intimideren door mensen die macht uit willen oefenen. Lief zijn voor jezelf houdt ook het doorgronden van situaties in. Iemand die gestudeerd heeft, is ontwikkeld op dat bepaald vlak, maar dat wilt niets zeggen over zijn of haar persoonlijkheid.

Wees lief voor jezelf door je eigen kwaliteiten lief te hebben en te koesteren. Voel jezelf nooit minder dan een ander.

De ware kracht

De ware kracht ligt in de Geest, persoonlijke intelligentie, wijsheid en zuiverheid geven je veel sterkte. Natuurlijk zijn er aan de buitenkant ook enkele werkzame elementen, dat kunnen we niet ontkennen.

Bewaar je enthousiasme

Bewaar je enthousiasme, sta open voor liefde. Daar bedoel ik in eerste instantie mee: de liefde die we voor onszelf kunnen voelen. Want dat is de liefde die een stralende en of sprankelende toestand in ons schept. Die liefde verdrijft het negatieve en al wat duister is en of aanvoelt.

Zelfliefde laat je vibreren, het zuivert je, het verlicht je geest en het hersteld jouw innerlijke harmonie.
Lief zijn voor jezelf houdt ook in dat je niet chronisch gaat piekeren. Piekeren op zich kan niet zoveel kwaad, maar waak ervoor dat dit geen chronisch piekeren wordt want dat gaat ten koste van je levensenergie.

Door teveel te piekeren, vermenigvuldig je die gedachtes alleen maar keer op keer. Probeer dit zo veel mogelijk te vermijden, dus wees lief voor jezelf.

Haatgevoelens

Lief zijn voor jezelf, houdt ook in dat je met haatgevoelens kunt handelen. Haatgevoelens komen meestal voor uit boosheid. En boosheid komt voort uit het voelen van verdriet, pijn en of onrechtvaardigheid.

Onthoud dat je met haat jezelf ook pijn doen. Probeer als de tijd er rijp voor is, deze haatgevoelens om te zetten in onverschilligheid. Want onverschilligheid, geeft je kracht. Terwijl haat gevoelens je tegelijkertijd ook de zwakte geven van: “jezelf niet goed voelen”.

Confrontatie

Probeer een confrontatie uit de weg te gaan met diegene die je haat. Schreeuw het desnoods uit naar die ander, doch doe dat thuis als je in je eentje bent. Dat zal vast en zeker opluchten! Vermijd de confrontatie met personen die koud, gemeen, vals en of gevoelloos zijn, want dan trek je toch altijd aan het kortste eind. Sommige mensen hebben nu eenmaal geen geweten en denken dat ze zich alles, met een ander kunnen permitteren. Laat dat soort mensen los!

Probeer te denken in oplossingen en niet in problemen. Ik weet dat is niet altijd even makkelijk, maar het kan wel voor een positieve ommekeer in je leven gaan zorgen. En daar gaat het per slot van rekening om “lief zijn voor jezelf”. Kom voor jezelf op, opkomen voor jezelf houdt ook in dat je lief bent voor jezelf.

Denkvermogen

Ons denkvermogen, controleert en bestuurt onze gedachtes. Het is de Geest die goed of kwaad maakt, die rampzalig of gelukkig maakt. Dus wees lief voor jezelf.

Lief zijn voor jezelf, houdt ook in dat je soms moet kunnen herkaderen. Wat bedoel ik met herkaderen? Herkaderen is iets vanuit een ander perspectief kunnen bekijken.

Ik zal een simpel voorbeeld geven wat ons allemaal wel raakt of geraakt heeft. We hebben allemaal wel eens pijn, verdriet en of teleurstellingen gevoeld. Pijn hoeft niet altijd slecht te zijn, soms kan pijn en of verdriet ons erop wijzen dat we beter een andere weg in kunnen slaan. Of dat we beter iets los kunnen laten wat ons meer slecht dan goed doet. Pijn en of verdriet kunnen dus ook een leraar voor ons zijn.

Drie eenheid

Ik heb het al eens vaker aangehaald op mijn Blog en dit zal ik dit artikel nog eens doen. Wij als mens zijn geen enkelvoudig wezen. Wij bestaan allemaal uit een drie eenheid en te wel uit Ziel, Geest en Lichaam. Dat houdt in dat we op elk van deze 3 niveaus onze behoeftes en of verlangens hebben.

Als deze behoeftes en of verlangens op een van deze 3 niveaus ontbreekt, dan kan ons hele gestel in onbalans raken. Met alle gevolgen van dien. Dus wees lief voor jezelf.

Lief zijn voor jezelf, houdt dus in dat je alle vormen van stress probeert te vermijden. Distantieer jezelf ervan. Om te kunnen groeien naar een volledige ontplooiing van jezelf heb je je innerlijke rust nodig. Van daaruit kun je dan weer voor jezelf te werk gaan.

Zelfrespect

Koester ook je zelfrespect, ook dit doe je door je eigen grenzen goed aan te geven. Wees ervan overtuigd dat je het waard bent om van jezelf te houden. Want als zelfrespect, liefde voor jezelf en eigenwaarde ontbreken dan kan er van intens en voluit leven geen sprake zijn.

Lief zijn voor jezelf, houdt ook in dat je kennis vergaard, die ervoor kunnen zorgen dat je sommige situaties beter kunt handelen.

Partners

Liefde is een activiteit en geen passieve gemoedstoestand. Liefde houdt in een samengaan met en niet een “vallen voor”. Liefde kan voorwaardelijk of onvoorwaardelijk gegeven worden een andere mogelijkheid is er gewoonweg niet. Dus stel ook hier jouw grenzen. Wees lief voor jezelf.

Wie geen liefde heeft voor zichzelf, heeft ook geen gevoel van eigenwaarde. De enige waarde die hij of zij dan meent te hebben berust op zijn vermogen iets te moeten presteren. En zo werkt het niet! Want het moet vanbinnen uitkomen vanuit je diepste bron.

Bye te way:

het zou niet voor het eerst zijn dat er iets mis gaat in een huwelijk en of relatie, de positieve oplossingen daarvoor vind je onder deze link van relatieproblemen, relatiestress. Mocht je online een kaarsje willen branden dan kan dat ook en wel onder deze link kaarsje branden.

Geschreven door: Alicia

Sharing with friends is Caring

Geef een reactie