Liefdesverdriet verwerken, hoe heel je hartzeer en een gebroken hart?

Het proces van liefdesverdriet verwerken is een proces wat we allemaal al wel eens mee hebben gemaakt. Dus we weten allemaal ook wel hoe hardnekkig dit kan zijn.

Het proces van liefdesverdriet verwerken, mag je dan ook als een rouwproces zien. Het is nu eenmaal een realiteit dat ieder rouwproces minimaal 6 weken aanhoudt. Normaal gesproken duurt het proces van liefdesverdriet verwerken nog wel iets langer dan 6 weken. Dat ligt er helemaal hoe het er heeft ingehakt.

Er even overheen springen?

Niemand kan over dit proces van liefdesverdriet (ldvd) verwerken heen springen, helaas moeten we er allemaal doorheen. Dat is dan de andere kant van de medaille van de liefde.

Het proces van liefdesverdriet verwerken doorsta je het allerbeste als je jouw tranen de vrije loop laat. Wist je trouwens dat de tranen de vervuilde ether uit je lichaam laten komen? Pijn en verdriet kunnen ervoor zorgen dat zich vervuilde ether in je lichaam gaat creëren. Vandaar dat je jezelf na een goede huilbui weer stukken beter voelt.

We zullen het maar niet over de vele oorzaken van een gebroken hart gaan hebben. Want het waarom we door dit proces van liefdesverdriet verwerken heen moeten, dat weten we allemaal wel.

Liefdesverdriet verwerken

Op het moment dat we een geestelijker pijn ervaren, dan kan dit weer slaan op onze maag en of op een ander deel van ons lichaam. Als je in het proces zit van liefdesverdriet verwerken dan voel je jezelf afgewezen, verlaten en misschien ook wel misbruikt en bedrogen en dit doet allemaal pijn. Er is niemand dit hiervan het tegendeel kan bewijzen.

Het liefdesverdriet verwerken kan zo inslaan, dat je misschien ook wel geen honger meer hebt, dat je slechter slaapt en of dat je totaal geen zin meer hebt om iets te ondernemen. Geef hier maar gewoon aan toe want dat hoort allemaal bij dit rouwproces. Ga jezelf niet geforceerd helen, want dan ben je vroeg of laat weer terug bij af. En laat een nare en onprettige ervaringen niet je verder toekomst bepalen.

Geest en lichaam gaan nu eenmaal altijd samen op.

De theorie

In theorie weten we allemaal wel hoe we zouden moeten omgaan met liefdesverdriet verwerken, hartzeer en of een gebroken hart. Doch iets weten in de theorie is nog altijd iets anders als het kunnen toepassen in de praktijk.
Hartzeer en een gebroken hart, die mogen er zijn. Dit omdat ze soms een leraar voor je kunnen zijn. Om je duidelijk te maken dat je beter een andere richting in kunt slaan. Soms kan pijn ook zorgen voor andere inzichten.

Want wat heb je eraan om bij iemand te blijven die achteraf gebleken toch niet meer voldoende van je houd. Dan verlies je alleen maar, je zult dan altijd aan het kortste eind blijven trekken. Gewoonweg omdat je van die partner toch niet meer de liefde kunt krijgen die jij jezelf zou toewensen. Ieder mens is uniek en ieder mens heeft recht op onvoorwaardelijke liefde, die van 2 kanten komt.

Tijdens het proces van liefdesverdriet verwerken, kun en mag je jouw eigen gevoelens en emoties niet wegstoppen en of negeren. Ook deze gevoelens en emoties zijn van jou en ook zij vragen aandacht. Geef toe aan je heelproces.
Het proces liefdesverdriet verwerken, plaats je ook in een nieuwe situatie. Want al het vertrouwde valt opeens weg. En dat kan als zeer onveilig en onbehagelijk aanvoelen.

Ook dat gaat na verloop van tijd weer wennen. Als je al deze punten in jezelf erkent dan zal het je helpen om je gebroken hart te helen. Belangrijk is dat je ze niet ontkent, maar ze er laat zijn.

Zelfliefde en de zelfwaardering zorgen ervoor dat je voelt wat je waard bent. En om alles te ontvangen wat goed is, op die manier boor je jouw innerlijke kracht aan.

Waardoor je vroeg of laat weer in staat ben om vreugde te voelen.

Er zal t.z.t. iemand op je pad komen die jouw liefde intenser en duidelijker naar je terug zal kaatsen. Zodra jij je hier weer voor kunt openstellen.

Bye te way:

het zou niet voor het eerst zijn dat er iets mis gaat in een huwelijk en of relatie, de positieve oplossingen daarvoor vind je onder deze link van relatieproblemen, relatiestress. Mocht je online een kaarsje willen branden dan kan dat ook en wel onder deze link kaarsje branden.

Geschreven door Alicia

Sharing with friends is Caring

Geef een reactie