Moedig zijn, ieder hart heeft een breekpunt ook dat van jou

Moedig zijn, dat valt niet altijd mee als het even, of al langer niet mee zit. Doch moedig zijn is een deugd die nodig is om je eigen kracht te kunnen versterken. Want moedig zijn houdt in dat je bereid bent om de confrontatie aan te gaan met je geestelijke en of fysieke pijn.

Moedig zijn

Soms moeten we nu eenmaal het leven aangaan met van allerlei tegenslagen, pijn of verdriet die op het pad van ons leven komen. Het vergt dus moed om bepaalde gevoelens en emoties aan te kunnen gaan (te doorleven).

Het is dan fijn als je lieve mensen in je naaste omgeving hebt waarmee je even kunt “ventileren” dat zijn van die momenten dat je jezelf dan weer wat opgeluchter kunt voelen. Maar moedig zijn dat is een eigenschap die alleen maar diep vanuit jezelf kan komen.

Angst

Als we angst voor iets hebben dan voelen we de moed in onze schoenen zinken. Dus jou zou kunnen zeggen dat moed en angst lijnrecht tegenover elkaar staan.

Angst kan een slechte raadgever zijn, zeker in het geval dat je moed moet verzamelen. Vandaar dat het belangrijk is dat je contact weet te maken met je diepe innerlijke Bron, wat ook wel je Hogere Zelf of je Christusbewustzijn wordt genoemd.

Je kunt pas contact maken met je diepe innerlijke Bron, als je ontspannen bent en tot rust komt. Dat zijn van die momenten dat je impulsen binnen kunt krijgen en of oplossingen waar je misschien nog niet aan gedacht hebt.

Vandaar dat het zo belangrijk is om eerst weer tot jezelf te komen. Het helpt dan als je jezelf even afschermt van alles en iedereen. Kwetsbare gesprekken met anderen, leiden je op dat moment dan te veel af. Probeer dus dicht bij jezelf te komen.

Jouw innerlijke Bron zal je de weg wijzen, als je weer tot jezelf bent gekomen.

We moeten nu eenmaal leren om te accepteren dat het leven niet altijd te controleren is. En dat de vrije val er soms bij hoort. Dat is voor niemand leuk, maar helaas is de realiteit van het leven zo.

Onthoud dat kwetsbaarheid een kracht is en absoluut geen zwakte. Laat je gevoelens en emoties er gewoon zijn, want ze maken deel uit van jou als persoon.

Piekeren

Ga ook niet teveel piekeren, want door te veel te gaan piekeren vermenigvuldig je die gedachtes alleen maar. Het piekeren zorgt er ook voor dat je nauwelijks contact kunt maken met je innerlijke Bron het piekeren stagneert dat.

Probeer het probleem los te laten en jezelf te richten om het vinden van oplossingen. Als je denkt dat er geen oplossingen meer bestaan, ga dan nog dieper contact met je innerlijke Bron maken en vraag om die oplossing te laten verschijnen waar je nog niet aan denkt.

Probeer te herkaderen, herkaderen houdt in dat je de dingen van uit een ander perspectief gaat bekijken.

Allemaal hebben we wel eens met problemen en of een intens verdriet in ons leven moeten dealen en ieder mens is hier ook gevoelig voor. Probeer de pijnlijke gevoelens en emoties dan ook eerst te ontzenuwen, voordat je contact gaat maken met je innerlijke bron.

Je gevoelens en emoties kun je pas ontzenuwen op het moment dat je pas echt goed tot rust bent gekomen. Want dat is het begin van moedig zijn. Probeer pas beslissingen te nemen als je tot rust bent gekomen, probeer te vermijden dat je belangrijke beslissingen gaat nemen op het moment dat je emoties te extreem oplopen.

Kom eerst tot rust, alvorens je een belangrijke beslissing gaat nemen ook dat houdt moedig zijn in. Waak over jezelf want ieder hart heeft een breekpunt. Probeer dit te voorkomen.

Sommige dingen moet je doen, andere dingen moet je laten gebeuren.

Hoe sluit je een goed compromis?
Emotionele eenzaamheid in een relatie, eenzaam maar niet single
Ambivalente relatie, de voortdurende pijnlijke haat liefde verhouding

Bindingsangst of niet verliefd?
De waarde van communicatie tijdens een relatiediscussie
Relatie verbreken, relatie redden? Crisis op identiteitsniveau

Een relatieverslaving, waar herken je het aan?
Lust of liefde? Mhhhh wat voelt deze man voor mij?
Alles over mannen, maar je mag nooit generaliseren

 

 

 

 

 

 

 

 

Geschreven door: Alicia

Sharing with friends is Caring
UA-120541389-1