Negatief zelfbeeld, ontdek de voorwaarden die je laten groeien tot zelfverzekerdheid

Je negatief zelfbeeld om te zetten in een positief zelfbeeld is het voornaamste wat je te doen staat. We gebruiken de theorie als werktuig. Doch iets weten in theorie is heel iets anders, dan het ook weten toe te passen in de praktijk.

Als je jouw negatief zelfbeeld wilt omzetten in een positief zelfbeeld, dan is het van belang dat je deze boodschap eerst overdraagt aan je Geest. Op die manier zal het je vertrouwd worden dat je stap voor stap afscheid gaat nemen van je negatief zelfbeeld.

Negatief zelfbeeld

De beste manier om lering uit dit Blog te trekken is om te beginnen met mijn hints en tips in de praktijk te brengen. Eerst neem je stap voor stap alle informatie in je op, herhaling op herhaling zorgt ervoor dat het je vertrouwd wordt. Vandaar dat je er goed aan doet om een of meerdere artikelen te herlezen, zodat je jezelf als het ware programmeert.

Rijpen in je Geest

Als het positief zelfbeeld zich dan na verloop van tijd heeft gerijpt in je Geest, dan zal het ook zichtbaar worden. Alles wat nu zichtbaar is was eerst onzichtbaar. Je kunt je positief zelfbeeld dus ook vanuit het onzichtbare naar het zichtbare toe halen.

Wees niet tevreden met de theorie, maar zet jezelf aan het werk en doe iets. Dit iets doe je uiteindelijk alleen maar voor jezelf. De liefde die je voor jezelf op kunt brengen, zal er voor zorgen dat je er werkelijk profijt uit kunt halen.

Ik wijs je de weg maar je moet zelf wel bereid zijn om de eerste stappen te zetten. Zie het als een proces van zelf genezing, op die manier kun jij jezelf verlossen van je negatief zelfbeeld.

Ieder mens is uniek, wij als mens zijn geen enkelvoudig wezen. Wij zijn een samenstel van Lichaam, Ziel en Geest. En op elk van deze 3 niveaus hebben wij onze behoeftes en verlangens. Als onze behoeftes en of verlangens op een van deze 3 niveaus ontbreekt, dan kan ons hele gestel in onbalans raken. Met alle gevolgen van dien.

Om te kunnen groeien en tot volle ontplooiing te willen komen, moeten we soms aan bepaalde voorwaarden voldoen. De voorwaarde die hoort bij dit Blog is dat je jezelf voldoende aandacht en liefde schenkt. Een andere keuze is er gewoonweg niet als je streeft naar een positief zelfbeeld.

Het verschil tussen zelfzucht en zelfliefde

Onthoudt dat zelfzucht niet hetzelfde is als zelfliefde, ze staan namelijk lijnrecht tegen over elkaar. Zelfzucht hoort meer bij Narcisme. Zelfzucht mag je zien als een vorm van gulzigheid en we weten allemaal wel dat gulzigheid onverzadigbaar is. Zelfzucht en of hebzucht is in principe een bodemloze put die alleen maar uit egoïsme bestaat.

Zelf liefde houdt in:

 • dat je dankbaar bent dat je iedere morgen je ogen mag opendoen
 • jezelf leert te accepteren met je plus en minpunten
 • dat je van voldoende van jezelf houd en of leert te houden
 • je beseft dat niemand perfect is en dat het niet allemaal goud is wat blinkt
 • dat je weet dat het innerlijke vele malen belangrijk is dan uiterlijke schijn
 • je altijd dicht bij jezelf en bij je eigen intuïtie blijft
 • je niet laat neerhalen door anderen , omdat je maar al te goed beseft dat er altijd mensen zullen bestaan die een andere graag “leegzuigen”
 • je voor jezelf opkomt
 • je beseft dat het kiezen van een andere gedacht altijd leidt tot een andere emotionele reactie
 • jezelf prettig en vreugdevol wilt voelen
 • jezelf omringd met positieve mensen
 • Je dromen na te leven

Verwachtingen

Als je iets verwacht dan is het al onderweg. Als je iets gelooft, is het al onderweg. En als je ergens bang voor bent dan is het ook al onderweg. Als je jouw negatief zelfbeeld niet meer wenst te voeden dan hou je het ook niet meer in stand. Je houding hierin is belangrijk.

Je stemming of je houding wijzen er meestal altijd op wat komen gaat. Als je voldoende aandacht besteed aan het feit dat je een positief zelfbeeld wilt creëren dan is het al onderweg. Je geeft dat signaal dan al af naar je onderbewustzijn.

Als je de pijn en het verdriet van een negatief zelfbeeld wilt loslaten, dan zal jouw overtuiging over jezelf moeten veranderen. Want een andere keuze is er niet.

Omstandigheden

Bijna geen enkele omstandigheid is zo zwaar dat je het niet kunt omkeren, door een andere gedachten te kiezen.

Natuurlijk vergt het kiezen van een andere gedachte inzet, concentratie en oefening. Doch onthoud als je doorgaat zoals je tot nog toe hebt gedaan, zul je ook creëren wat je tot nog toe gekregen hebt. En dan zal er gewoonweg niets gaan veranderen aan je negatief zelfbeeld.

Energie is energie, jouw leven is altijd in beweging er is altijd plaats voor verandering als je dat echt graag wilt. Het is nooit een kwestie van een knop omzetten. Doch als je bereid ben om de deur op een kiertje te zetten zodat er verandering in jezelf kan plaatsvinden dan ben je al een heel stuk op weg.

Bye te way:

het zou niet voor het eerst zijn dat er iets mis gaat in een huwelijk en of relatie, de positieve oplossingen daarvoor vind je onder deze link van relatieproblemen, relatiestress. Mocht je online een kaarsje willen branden dan kan dat ook en wel onder deze link kaarsje branden.

Geschreven door: Alicia

Sharing with friends is Caring

Geef een reactie