Negatieve energie zelf weghalen en hoe je jezelf weer beschermt

Negatieve energie komt in van allerlei vormen voor.  Negatieve energieën komen meer voor dan dat we wellicht zelf denken. Shakespeare zei ooit eens: helaas kunnen we bedrogen worden door negatieve energieën, die eerlijk lijken maar slecht aanvoelen.

Je kunt zelfs van een negatieve energie goed en kwaad ontvangen. In die zin: het goede geeft je eerst een vals gevoel van hoop of veiligheid, waarna het kwade je in een andere richting mee voert. Denk hierbij o.a. aan manipulators en of narcisten.

Je treft in dit artikel verschillende interne links aan waarop je kunt klikken, doch als ik jou was zou ik eerst het hele artikel doorlezen want onderaan staat iets geschreven wat je voor jezelf ten harte mag nemen. De interne links lopen toch niet van je weg, dus neem jezelf de tijd om het goed door te lezen.

Negatieve energie

Het is de kunst om dit goed van elkaar te kunnen ontleden. Je zou jezelf kunnen aanleren om welke boodschap dan ook, op waarde te gaan schatten met je eigen hogere zelf. Het Hogere zelf wat ook wel je je chirstusbewustzijn en of innerlijke bron genoemd wordt.

Op die manier voel je steeds sneller en beter aan, wie er niet deugt en wat er niet deugt.

Sommige mensen houden er nu eenmaal van om anderen bewust of onbewust de macht te ontnemen. Denk hierbij o.a. aan energiezuigers.

Zij kunnen ervoor zorgen dat je jezelf gaat verzwakken. Doch als we onszelf op een hogere frequentie bevinden is het voor hun veel moeilijker om bij ons binnen te kunnen komen. En mochten ze dan toch verschijnen dan kunnen we ze veel makkelijker herkennen. En daar gaat het om.

Ieder mens heeft de gave om zijn intuïtie te activeren. Als er teveel twijfels en of angsten aanwezig zijn, dan hebben de negatieve energieën weer meer kans om in je te kunnen sluipen.

Vandaar dat het altijd goed is om jezelf te omringen met een wit licht. Zie dit als een isolatiemantel tegen negatieve energie. En sluit diezelfde isolatiemantel aan op je intuïtie.

Zodat negatieve uitspraken en of negatieve energieën zo weinig mogelijk wortel kunnen schieten. Daarbij kun je ook een gebed toepassen. Klik daarvoor op deze interne link.

De drie eenheid

Wij als mens bestaan allemaal uit een drie eenheid. Geest, Ziel en Lichaam dit houdt in dat we op al deze drie niveaus ook onze verlangens en behoeftes hebben. Ontbreek dat op een van deze drie niveaus dan kan ons hele gestel in onbalans raken.

Zo kan het dus ook voorkomen dat je jezelf op drie verschillende niveaus moet gaan beschermen. Denk hierbij even aan de negatieve energie die voortkomt uit negatieve gedachtes. Het maakt niet uit of die gedachtes nu van onszelf zijn of tegen ons gericht zijn.

Zoals ik al eens eerder aangehaald heb, hebben gedachtes een kracht van macht. Vandaar dat we moeten leren om te gaan met de gedachten en emoties van degenen die het niet goed met ons voor hebben en ook met onze eigen negatieve gedachtes die wel eens kunnen opspelen.

En als je aanvoelt dat jou eigen intuïtie, je hogere zelf, Al wat is je waarschuwt voor een negatieve energie die jouw kant op aan het komen is, dan moet je jezelf daar tegen beschermen.

Zelf denk ik hierbij niet aan wraak of vergelding want dan zou ik mezelf op hetzelfde niveau plaatsen als diegene die mij kwaad zou willen doen. Ik wens niemand iets slechts toe, ik vertrouw er gewoon op dat het Universum voor diegene zal zorg dragen want uiteindelijk komt alles toch weer in evenwicht. Dat zien en maken we wel eens vaker mee in deze wereld.

Als je op deze interne link klikt, dan vind je ergens in dat artikel een gebed waarmee je de negatieve energie terugstuurt naar diegene die het je gezonden heeft en dat doe je dan in Christus Naam, het bloed van het Lam. Want dan ben je er zeker van dat je jezelf tot de goede energieën wendt. Niet dat het van kwaad naar erger gaat.

Verder wil ik het graag nog even hebben over de “negatieve afval” dat is een vorm van negatieve energie die anderen bij je kunnen achterlaten. Denk hierbij even aan mensen die je enkel en alleen maar gebruiken als “praatpaal” om hun negatieve energie elders achter te laten.

Een voorbeeld: als je in de nabijheid van een supermarkt en of winkels bent dan lopen daar van allerlei mensen rond. Maar jij bent diegene die bepaalt met wie je in gesprek wilt raken. Datzelfde geldt als je ergens op een terras zit en naar een andere uitgaansgelegenheid gaat.

Of een vriendin of vriend die alleen maar langs komen wanneer ze in de chit zitten en dat je totaal niets meer van ze hoort als het ze weer goed gaat. Dat zijn geen echte vriendschappen, dat lijkt meer op een surrogaat vriendschap.

Ik heb het nu niet over die mensen die je dierbaar zijn en waar geven en nemen bij thuishoort. Om jezelf goed te kunnen afschermen mag je eigenlijk niet te liefhebbend en zorgzaam zijn want dan bestaat er een grote kans dat je die negatieve energie gaat overnemen.

Je mag wel met iemand meeleven maar je kunt er beter voor waken dat je niet gaat meelijden. Want dat gaat vroeg of laat ten koste van jezelf. Vandaar dat het goed is om je hierin af te schermen, zodat er nog genoeg positieve energie voor jezelf overblijft.

Anders bestaat er een grote kans, dat je op den duur zelf uitgeput raakt.

Om je huis te zuiveren kun je de wierook Nag Champa of salie branden en of wijwater plaatsen. En als je huis weer eenmaal vol zit met positieve energie dan zal de negatieve energie zich niet langer kunnen handhaven.

Een kaars branden en of een gebed opzeggen kan ook tot deze mogelijkheden behoren.

Weet dat de meest volledige en beste bescherming die je maar van jezelf kunt ontvangen, je gegeven is door God en dat is je zesde zintuig probeer dit dan ook te gebruiken om jezelf tegen negatieve energie af te schermen.

Meestal gebruiken we alleen onze 5 zintuigen, je zesde zintuig gebruik je als je jezelf boven je 5 zintuigen gaat plaatsen. M.a.w. dat je geloof dat er meer is dan alleen datgene wat je kunt waarnemen met je 5 zintuigen.

Hou er ook rekening mee dat onze intuïtie binnen intieme relaties, zowel kan opbloeien als blokkeren. Het kan je dan soms ook “blind” maken, of te wel je kijkt dan misschien te zeer door die roze bril.

Als we ons tot iemand aangetrokken voelen en er niet achter kunnen komen waarom dat zo is, dan betekent dat nog niet dat het Universum diegene voor ons uit heeft gekozen.

We zouden ons wellicht aangetrokken kunnen voelen door een energie die helemaal niet goed voor ons is.

Ik geef je een voorbeeld: stel dat iemand in zijn jeugd geestelijk en of lichamelijk is mishandeld. Of affectie, geborgenheid en liefde heeft gemist En dus nooit een vorm van waardering kreeg. Datzelfde kind wat dus geestelijk en of lichamelijk was mishandeld (of gemis had van liefde) blijft op zoek gaan naar waardering, maar tegelijkertijd kan het zich ook aangetrokken voelen tot de energie die het van haar ouders kreeg.

Ook al waren dat negatieve energie, die negatieve energieën waren haar of hem namelijk vertrouwd. Vaak zoek men ook naar het “vertrouwde” omdat men niet beter weet. Weet dat dit een grote valkuil voor jezelf kan zijn, want datgene wat je vertrouwt is dat wilt niet zeggen dat het dan ook altijd goed voor je is.

Ik hoop dat ik het op die manier een beetje goed heb uitgelegd.

Maar meestal worden goede en liefdevolle relaties alleen maar intenser door de intuïtie.

Dus leer jezelf aan om je intuïtie heel goed te gaan gebruiken.

Hoe sluit je een goed compromis?
Emotionele eenzaamheid in een relatie, eenzaam maar niet single
Ambivalente relatie, de voortdurende pijnlijke haat liefde verhouding

Bindingsangst of niet verliefd?
De waarde van communicatie tijdens een relatiediscussie
Relatie verbreken, relatie redden? Crisis op identiteitsniveau

Een relatieverslaving, waar herken je het aan?
Lust of liefde? Mhhhh wat voelt deze man voor mij?
Alles over mannen, maar je mag nooit generaliseren

 

 

 

 

 

 

 

 

Geschreven door: Alicia

Sharing with friends is Caring
UA-120541389-1