Eigen waarde

Niemand is perfect, maar er is wel altijd iemand die gelijk gestemd is.

Niemand is perfect, omdat we allemaal onze zwakheden hebben. En deze zwakheden maken de mens niet perfect maar wel compleet. We hebben allemaal onze pluspunten en verbeterpunten. De negatieve punten benoem ik altijd liever als de verbeterpunten. Want die lossen zich vanzelf wel weer op met voldoende zelfinzicht en of zelfkennis.

Je reist het makkelijkste door het leven, als je voldoende eigenwaarde hebt. Voldoende eigenwaarde en de juiste mensen om je heen, helpen je bij je ontwikkeling naar meer zelfvertrouwen. En geven je het gevoel geliefd te zijn.
In plaats van overal aan te moeten trekken, verloopt alles opeens een stuk soepeler.

Niemand is perfect

Niemand maar dan ook niemand kan uitleggen hoe de volledige perfectie van een mens zou moeten zijn. Lichamelijk en fysiek misschien wel, maar op Geestelijk gebied is dat onmogelijk!

Het Kompas

Iemand kan aangeven wat goed voor hem of haar is. Ook al kun je jezelf er niet in verplaatsen, je zult het wel moeten respecteren. En dat is dan vice versa bedoeld.

Er is maar 1 positieve gedachte nodig om 1 negatieve gedachte de baas te kunnen zijn. Niemand is perfect, waarom zou jij dan perfect willen zijn? Het streven naar perfectie in onmogelijk. Want wat voor de een goed is, is voor de ander niet goed.

Liefdevolle relatie

Als je op zoek bent naar een liefdevolle relatie, dan is het van belang dat je een gelijkgestemd persoon zoekt. Die potentiële partner hoeft geen fotokopie van jezelf te zijn, maar het is wel van belang dat je grotendeels op dezelfde golflengte zit.

Wat als dat niet het geval is? Als je beiden niet op dezelfde golflengte en of frequentie zit. Dan gaat alle positieve energie naar de gebruiksaanwijzing van de ander toe. Met alle gevolgen van onbegrip en de nodige ergernis.

Het is vele malen beter als de positieve energie, kan stromen naar de relatie zelf. I.p.v. naar de gebruiksaanwijzing van de ander. Dat is het voordeel als je samen gaat en of samen bent met iemand die op jouw golflengte zit. Want zoals ik al aangaf niemand is perfect, wel kun je altijd iemand vinden die gelijk gestemd is.

Vandaar dat het ook belangrijk is dat je jezelf niet alleen richt op de fysieke aantrekkingskracht. Want dat kan weer heel snel overgaan als er daarna te veel ergernissen en of teleurstellingen ontstaan.

Valkuil

Als je niet de valkuil hebt, dat je niet alleen kunt zijn dan overweeg je sommige dingen vooraf beter. Als je wel de valkuil hebt dat je niet graag alleen kunt zijn, dan kun je jezelf eerder in een “verkeerde relatie” storten. Zo simpel is het eigenlijk.

Erken je behoeftes

Erken je behoeftes dat is soms niet eenvoudig, maar wel essentieel.

Niemand is perfect, maar het is wel een gegeven feit dat wij als mens uit een drie eenheid bestaan. Ziel, Geest en Lichaam en dat houdt in dat we ook onze verlangens hebben op al deze 3 niveaus. Ontbreken de verlangens en of behoeftes op een van deze drie niveaus, dan kan ons hele gestel in onbalans raken. Met alle gevolgen van dien.

Nogmaals: niemand is perfect, maar je kunt wel altijd een gelijkgestemd persoon tegen het lijf lopen. En dat doel mag je eigenlijk niet uit het oog verliezen, wil je jouw eigen geluk nastreven.

Een mens kan onmogelijk met anderen in vrede leven, als hij niet eerst met zichzelf in vrede leeft. De stelling: niemand is perfect kan je hierin een handreiking geven.

Misschien klinkt het allemaal heel eenvoudig, maar eenvoudige dingen zijn vaak altijd het moeilijkste. Want het aanvaarden van onszelf is vaak de kern van onze morele problemen.

Onthoud dat als zelf liefde en eigenwaarde in je leven ontbreken, dat er dan geen sprake kan zijn van een intens en voluit leven.

Onze gedachtes

Wat we in onszelf denken, wordt de waarheid voor ons. Anders gezegd, ons onderbewuste accepteert alles wat we kiezen en geloven. Beiden betekenen ze, dat wat je over jezelf denkt en van het leven gelooft, waar wordt voor ons.
Veroordeel jezelf alsjeblief niet voor waar je nu bent of staat. Het feit dat je op mijn Blog terechtgekomen bent  betekent dat je klaar bent om een positieve verandering in je leven te maken. Erken dit en waardeer dit van jezelf. Heb geen gebrek aan zelfvertrouwen.

Alles wat je met goede intenties doet is vol met liefde. En wat vol zit met liefde kan nooit verkeerd zijn. Uiteraard zijn er altijd mensen die dit wel en of niet kunnen waarderen.

We zijn allemaal slachtoffers van slachtoffers en zijn konden ons onmogelijk iets leren, wat ze zelf niet wisten. Als jouw ouders niet wisten hoe ze van zichzelf moesten houden, dan konden zij ons ook niet leren hoe wij van onszelf moesten houden.

Het verleden

Het verleden is voorbij en we kunnen nu niet meer de klok terugdraaien. Het enigste wat we nog wel kunnen doen is onze gedachtes over het verleden veranderen. En dat begint met een eerste stap: niemand is perfect en ik probeer er gewoon het beste van te maken. Want niemand is perfect en daarom hoef ook ik niet perfect te zijn. Ik ben goed zoals ik ben met mijn positieve en verbeterpunten.

Als je er echt van overtuigd bent dat niemand perfect is, dan sta je ook open voor innerlijke groei. Mensen die van zichzelf geloven dat ze wel perfect zijn, die zullen nauwelijks iets nieuws bij leren op het gebied van zelfkennis en of zelfinzicht.

Bye te way:

het zou niet voor het eerst zijn dat er iets mis gaat in een huwelijk en of relatie, de positieve oplossingen daarvoor vind je onder deze link van relatieproblemen, relatiestress. Mocht je online een kaarsje willen branden dan kan dat ook en wel onder deze link kaarsje branden.

Geschreven door Alicia

Sharing with friends is Caring

Niemand is perfect, maar er is altijd wel iemand tussen de massa in... die gelijkgestemd is. Voldoende kennis, zelfvertrouwen en de juiste mensen om je heen, zullen jou helpen bij je zelfontwikkeling en geven je het gevoel geliefd te zijn. In plaats van overal aan te moeten blijven trekken, verloopt alles opeens vanzelf. Als je geïnteresseerd in een of meerdere onbaatzuchtige handreikingen m.b.t  relatiestrubbelingen, stress en of relatieproblemen. Snuffel dan eens op je gemak door deze pagina heen. Neem er desnoods een kopje koffie of thee bij. Heb je de behoefte om voor jezelf of voor iemand anders een online kaarsje te branden (om welke reden dan ook) ga dan naar deze pagina. Ik geloof niet in Religies, maar wel in het Goddelijke deel wat we in onszelf hebben. Ons Hogere Zelf, Ik Ben, zoals anderen het vaak benoemen. Maar goed het komt allemaal op hetzelfde neer. Ben je geïnteresseerd in een gebed voor Voorspoed en Zegeningen, klik dan hier. Trust your vibes, energy doesn't lie. En wees lief voor jezelf, ik dacht ik herinner je er even aan...Tot aan een volgende keer.

Leave a Reply