Onderbuikgevoel: ja hoor, het heeft het altijd bij het juiste eind

Onderbuikgevoel, als je daarna luistert dan kun je juiste beslissingen maken. Sommigen zien dan ook het onderbuik gevoel als hun kompas. Andere zien het onderbuik gevoel weer als de intuïtie.

Mijns inziens mag je het onderbuikgevoel beoordelen als je Hogere Ik, dat aangestuurd wordt door je eigen intuïtie. Onze intuïtie is gewoonweg razend slim, onze intuïtie kan ervoor zorgen dat de alarmbellen af gaan. En soms is dat inderdaad nodig. Mijn mening: bouw en vertrouw altijd op je onderbuikgevoel.

Wat zegt jouw onderbuikgevoel?

Wij als mens bestaan niet voor niks uit een drie eenheid, het is dan ook fijn dat we dat in zijn geheel aanvaarden. Het onderbuikgevoel kan dus soms veel belangrijker zijn, dan het rationele denken. Zeker als je met mensen te maken hebt die je zouden kunnen manipuleren.

Zie het onderbuikgevoel als een soort van zelfbescherming. Albert Einstein zei ooit: dat ieder mens onbewust informatie oppakt en dat was in zijn ogen te definiëren als het onderbuikgevoel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: iemand zegt iets in woorden tegen je, maar door zijn of haar lichaamstaal pik je wat anders op.

Wat zegt iemand? Wat doet iemand? Is dat in balans?

Angsten

Doch als je enkel angst voor een bepaalde situatie voelt, dan kan dat ook voortkomen uit een of meerdere emoties (bv. vanuit een trauma of een andere erge gebeurtenis).

Gezien er een verschil is tussen emoties en gevoelens, is het van belang om deze twee goed van elkaar te kunnen scheiden.
De gevoelens van het onderbuikgevoel worden je gegeven door innerlijke wijsheid. De emotie van angst kan dus ergens anders vandaan komen. Het is dus goed dat je dat bij jezelf probeert te analyseren. Neem jezelf hier dan ook de tijd voor, want over beslissingen daar mag je over nadenken.

Beslissingen hoef je niet altijd alla minuut te nemen. Dus laat je onderbuikgevoel gewoonweg even bezinken. En observeer dan of jouw onderbuikgevoel jou nog altijd bepaalde signalen wilt doorgeven.

Bye te way:

het zou niet voor het eerst zijn dat er iets mis gaat in een huwelijk en of relatie, de positieve oplossingen daarvoor vind je onder deze link van relatieproblemen, relatiestress. Mocht je online een kaarsje willen branden dan kan dat ook en wel onder deze link kaarsje branden.

Sommige mensen voelen een onderbuikgevoel dat hun partner wel eens vreemd zou kunnen gaan. Anderen krijgen weer een onderbuikgevoel bij een date, of in een relatie.

Ik zie het onderbuikgevoel meestal als dat engeltje wat op je schouder meekijkt. Want het onderbuikgevoel heeft het meestal bij het rechte eind. Jouw antennes voelen dan gewoonweg iets wat niet helemaal klopt.

Maar zoals ik al eerder aangaf kan een onderbuikgevoel ook voortkomen vanuit angst, vanuit eerdere beleefde ervaringen, emoties. Probeer dus goed bij jezelf te analyseren of het daadwerkelijk je onderbuikgevoel is, want je aan het twijfelen brengt. Of gewoonweg tegen je zegt: handen van af houden, niet doen!

Als jouw onderbuikgevoel aangeeft, dat er bijvoorbeeld iets niet meer klopt in je relatie ga dan naar mijn pagina, waar heel veel verschillende relatieproblemen besproken worden.

Het is goed om te luisteren naar je innerlijke stem, want dan volg je het pad van vreugde. En op dat pad ligt de kennis van alles wat bestaat.

Dus als je onderbuikgevoel je aangeeft, dat je iets beter niet kunt doen luister daar dan na. Het komt zo vaak voor dat mensen in contact komen met manipulators en of narcisten. Dit soort mensen kunnen jouw zelfbeeld gaan beschadigen.

Het is een vorm van geestelijke mishandeling. En anders dan bij fysieke mishandelingen laat geestelijke mishandeling op het eerste gezicht geen sporen na.

Als manipulators en of narcisten lief tegen je doen, dan is dat vaak uit eigen belang. Ze kunnen weliswaar van je houden, maar hou er rekening mee dat ze dan van je houden op een egoïstische manier.

Van iemand houden op een egoïstische manier is geen liefde, als er echt liefde heerst dan gaat het welzijn van de ander de net zo goed aan het hart als je eigen welzijn.

Giftige mensen

Onthoud dat een giftig mens, net zoals een giftige paddenstoel kan zijn je moet ze leren herkennen. Want hun voorkomen kan heel charmant zijn, daarnaast zijn ze vaak welbespraakt. Ze kunnen heel goed met woorden iemand bespelen.

Manipulators en narcisten zullen jou ook bijna geen medeleven tonen. Alles is namelijk gericht op hun welzijn en hun Ego.
Het misbruik sluipt er dan ook op een hele geniepige manier in. Terwijl jij bewijze van spreken er maar op blijft hopen dat de “droomfase” weer terugkomt. Die “droomfase” zal niet meer terugkomen want het was een manipulatieve vorm.

Als een manipulator en of narcist in de gaten krijgt dat jij niet meer zonder hem of haar kunt, dan begint het giftige gedrag er heel langzaam in te sluipen. Vandaar dat het zo belangrijk voor jezelf is om te luisteren naar je onderbuikgevoel. Wat zegt jouw onderbuikgevoel? Luister daar dan ook naar.

Soms hoef je niet alles tot in de details te begrijpen (een normaal lief mens kan een manipulator en of een narcist maar heel moeilijk begrijpen). Waarom? Omdat dat ander soort mensen zijn en als je zelf niet zo bent, dan is het vaak onmogelijk om de ander hierin te kunnen begrijpen.

Onderschat hierbij niet dat een manipulator en of narcist, jou weer heel even in de “droomfase” laat geloven zodat je er weer intrapt. Dit zal zo voort blijven bestaan totdat je het patroon gaat herkennen. Dit kan soms wel maanden en of jaren duren.

Op die manier ontstaat ook vaker een stoplicht relatie, want jouw onderbuik gevoel geeft aan dat er iets niet klopt. Daarop beëindig je bijvoorbeeld de relatie. De manipulatieve en of narcistische partner zal zich dan weer heel snel bij je gaan melden. Hij of zij zal ervoor gaan zorgen dat je aan jezelf gaat twijfelen en of je zelfbeeld proberen te verlagen. Grote kans dat je hier dan weer in mee gaat.

Je gelooft de ander weer op zijn of haar woord en dan zal de herhaling van de herhaling weer op gang komen.
Want een manipulator en of narcist wordt nooit die empathische liefdevolle persoon die je graag aan je zijde zou willen zien. Het liefdeloze gedrag dat is iets wat er in hakt, hiermee bedoel ik meer het geestelijke liefdeloze gedrag (dat staat los van intimiteit).

Jouw gevoelens en emoties zijn niet interessant voor een narcist of manipulator, het gaat hem of haar een oor in en het andere weer uit.

Wie heeft de macht in handen?

Onthoud dit: diegene die zwijgt (geen oprechte eerlijkheid geeft) heeft de macht in handen. Always, want de ander moet dan maar blijven gissen met alle gevolgen van dien.

En als je altijd maar moet blijven gissen, naar wat er daadwerkelijk in de ander omgaat dat is iets verschrikkelijks. Het kan je “kapot” maken zeker op de langere duur. Het haalt je zelfbeeld vroeg of laat ook naar beneden. Dus als jouw onderbuikgevoel je waarschuwt (signalen afgeeft) luister daar dan naar. Het kan je heel wat ongelukkige jaren en verdriet besparen.

Wil je nog wat meer lezen over al die verschillende relatie problemen die er zijn, klik dan op deze pagina van mij : relatieproblemen.

Hoe meer informatie jij tot je neemt hoe meer je zelfverzekerdheid gaat groeien. En dat zelfvertrouwen heb je nodig om jezelf goed te kunnen beschermen tegen giftige mensen.

Als iemand tegen jou de zin uitspreekt: ik hou van je. Let dan op of de daden dat tonen. Als iemand het in de daden naar jou toe toont dat hij van je houd, dan bestaan daar geen twijfels over.

Dus nogmaals: wat zegt iemand tegen je? Wat doet hij of zij? Is dat in balans of zit daar een grote kloof tussen. Als daar een grote kloof tussen zit, dan weet je voor jezelf het antwoord al. Negeer jouw onderbuikgevoel hierin niet.

Als je moet vechten voor de liefde, dan is het van de ander zijn kant geen echte liefde. Liefde ontstaat vanzelf dat is niet iets waar je voor zou moeten vechten om het te kunnen krijgen.

Want als dat zo is, dan ben je niet samen met de juiste persoon. Het allerbeste wat je kunt doen is om altijd je eigen hart en je onderbuik gevoel te blijven volgen. Laat je niet door een manipulator of narcist van de wijs brengen. Want dan ben je in principe ontrouw aan jezelf, want jou intuïtie, jouw onderbuikgevoel heeft het gewoonweg bij het juiste eind.

Als een ander je dan door zijn geweldige manipulatieve woordenschat van de wijs wilt brengen, dan is dat zijn of haar probleem en niet meer dat van jou. Als je jezelf niet meer wilt laten beschadigen.

Bye te way:

het zou niet voor het eerst zijn dat er iets mis gaat in een huwelijk en of relatie, de positieve oplossingen daarvoor vind je onder deze link van relatieproblemen, relatiestress. Mocht je online een kaarsje willen branden dan kan dat ook en wel onder deze link kaarsje branden.

Geschreven door: Alicia

Sharing with friends is Caring

Geef een reactie