Onzekerheid in relatie overwinnen, laat de aannames los

Onzekerheid overwinnen is misschien wel een van de allermooiste voldoeningen. Want onzekerheid zorgt er meestal voor dat we een “langdurige” negatieve gedachtegang kunnen hebben.

En dit zorgt er dan weer voor dat deze onzekerheid op de achtergrond blijft sluimeren, met alle gevolgen van dien. Het kan er zelfs voor gaan zorgen dat je dan onbewust onzeker kunt zijn over alles. Blijf je zelf niet gek maken met jouw onzekerheid want dat is nergens voor nodig!

Onzekerheid in relatie overwinnen

Angst is vaak geen goede raadgever, want ongegronde angsten kunnen je leven op een bepaalde manier “verpesten”. En dat geldt ook voor aannames. Aannames zijn veronderstellingen, iets wat je denkt of vindt zonder het zeker te weten.

Als angsten of aannames een groot deel van onszelf uitmaken, dan zien we veel meer moeilijkheden dan er zijn.

We baseren de onzekerheid in de relatie op wat er zou kunnen gaan gebeuren. In iedere relatie is wel weer wat, dat waait ook meestal vanzelf weer over. Doch als je te veel last hebt van een onzeker gevoel dan zou dit wel eens kunnen blijven hangen.

Als een partner heeft gekozen om samen met jou in een relatie te gaan, dan heeft de ander daar niet voor niets voor gekozen. Hij of zij ziet dan iets in je wat jij niet van jezelf ziet.

Intuïtie

Soms kun je de onzekerheid in de relatie voelen, omdat jouw eigen intuïtie aangeeft dat er iets niet klopt. In dat geval moet je jouw onzeker gevoel niet wegduwen. Want het is je eigen intuïtie wat je voor iets “waarschuwt” en of je ergens “attent” op wilt maken. Dan is het een heel ander verhaal dan moet je luisteren naar je onzekerheid. Een onzeker gevoel hoeft dus niet altijd negatief te zijn.

Kleine irritaties

Kleine irritaties ontstaan meestal, omdat er in de Kern iets niet goed zit. In dit geval betreft het dan de onzekerheid die aan jezelf gekleefd zit. Zodra je dat onzeker gevoel oplost verdwijnen de randverschijnselen vanzelf weer.

We moeten niet vergeten dat iedereen wel eens onzeker is, dat is iets wat de mens eigen is. We kunnen vaak onzeker worden omdat we onszelf afspiegelen aan anderen. Dat is dus iets wat je nooit moet doen, want het is niet altijd zoals het lijkt.

Zelfs die personen die heel zelfverzekerd overkomen, kunnen last hebben van een onzeker gevoel. Het enigste verschil is dan, dat zij ervoor hebben gekozen om die onzekerheid niet naar buiten te laten treden.

Op het moment dat je merkt dat je geconfronteerd wordt met je onzekerheid moet je jezelf gaan ontspannen. Laat het onzeker gevoel gewoon toe, want als je iets perse wilt wegdrukken dan vind het toch altijd zijn weg naar buiten.

Zie jouw eigen onzekerheid niet als jouw vijand. Zodra je jouw onzekerheid niet meer als je vijand ervaart, zal jouw onzeker gevoel ook gaan afnemen. Denk gewoon: het is zoals het is.

Op die manier maak je het wat “luchtiger” voor jezelf en dat zorgt er weer voor dat de “langdurige” negatieve gedachtegang beetje voor beetje ook weer verdwijnt.

Mensen veranderen niet zo snel, het is wel de manier waarop ze opeens naar elkaar kunnen gaan kijken die kan veranderen. Dus als jij gewoon jezelf blijft, zoals je dat in het begin was dan is er niks aan de hand.

Ieder mens is onzeker

We zijn allemaal wel eens onzeker, dat is iets menselijks. Ga jezelf niet verliezen, door jezelf te zeer te richten op wat anderen over jou zouden kunnen denken. Het is belangrijk wat jij over jezelf denkt en als jij van jezelf weet dat je goed bezig bent dan is dit okay.

Wie is de ander om over jou te mogen oordelen? Is die ander dan perfect? Nee, want perfectie bestaat niet. Geen enkel mens is perfect, we hebben allemaal onze positieve kanten en ook onze verbeterpunten. De min en de plus en dat zorgt ervoor dat we goed kunnen blijven functioneren.

En dat we beseffen dat we maar een gewoon mens zijn. Als je te onzeker bent over je zelf dan ga je ook teveel compromissen sluiten. Dit zorgt er weer voor dat je meer rekening houd met de ander als met jezelf.

Het kan zijn dat een onzekerheid is aangeboren, maar dan nog kun je jezelf hierin aansturen. En dat doe je ook als je voldoende van jezelf houd. Besef gewoon heel goed dat iedereen zo nu en dan met een onzeker gevoel moet leven. Dat is helemaal niet erg. Het toont alleen aan dat je een mens bent!

Men kan het toch nooit voor iedereen goed doen, dat bestaat gewoonweg niet. Er zullen altijd mensen zijn die anders redeneren.

Eigenwaarde

Voldoende eigenwaarde en de juiste mensen om je heen, dragen bij aan je ontwikkeling en geven je het gevoel geliefd te zijn. Waardoor alles opeens vanzelf gaat, zonder dat je ergens aan moet trekken.

Stap voor stap

Het is geweldig als je jouw onzekerheid durft aan te passen, want elke keer dat je dat probeert groei je. Je leert en ontwikkeld jezelf meer, wat dan weer zijn vruchten afwerpt. Dat is een van de eerste stappen die ervoor gaan zorgen dat je gaat werken aan je zelfvertrouwen.

In iedere relatie is wel wat, en ieder mens heeft wel wat. Hoe meer je probeert te streven naar perfectie hoe eerder je uitgeblust raakt. Perfectie bestaat gewoonweg niet, wel zou je iemand kunnen vinden die perfect op je aan zou kunnen sluiten. Als je dat al niet hebt.

Bye te way:

het zou niet voor het eerst zijn dat er iets mis gaat in een huwelijk en of relatie, de positieve oplossingen daarvoor vind je onder deze link van relatieproblemen, relatiestress. Mocht je online een kaarsje willen branden dan kan dat ook en wel onder deze link kaarsje branden.

Geschreven door: Alicia

Sharing with friends is Caring

Geef een reactie