Overspel in de liefde, totale vernedering voor de monogame partner

Overspel in de liefde is iets wat hartverscheurend kan zijn voor diegene die het treft. Want de monogame partner dacht daadwerkelijk te kunnen bouwen en vertrouwen op zijn of haar partner. Maar achteraf bleek dat helemaal niet zo te zijn!

Als de getroffen partner dan het overspel in de liefde ontdekt, dan heeft hij of zij het gevoel dat de grond onder zijn of haar voeten verdwijnt. En het meest ergste van dit alles is dat er een breuk is ontstaan in het vertrouwen. En dan nog het risico dat de ander zich een of ander soa heeft op kunnen lopen. Maar dat is dan het probleem van diegene die overspel in de liefde pleegt.

Vreemdgaan

Maar weinigen die overspel in de liefde plegen hebben de moed om vooraf de “overspel daad” tegen hun partner te zeggen, dat ze gevoelens voor iemand anders hebben gekregen. Daarbij valt nog te bezien of het daadwerkelijk echte gevoelens zijn of puur en alleen lustgevoelens. Meestal zijn de lustgevoelens de oorzaak van het vreemd gaan.

Mijn partner gaat vreemd

Vaak hoor je de overspel plegers zeggen: ik had zin in iets spannends en nieuws. Alsof hij of zij altijd zo even spannend voor de monogame partner was? Dus waar slaat dat nu op?

Alsof de monogame partner niet eens een aantrekkelijke man en of vrouw is tegengekomen. Heus wel! Maar wat doet een monogame partner, die denkt direct na over het leed wat hij of zij de ander zou kunnen aandoen! En waagt het alleen om die reden al niet om de ander te bedriegen.

Sowieso zie je geen andere man en of vrouw meer, als je echt onvoorwaardelijk van je partner houd. Een ander persoon doet je dan niks meer, je hebt alleen nog maar oog voor je eigen partner.

Bevredigen van Lustgevoelens

De lustgevoelens van een man, kan bijna elke vrouw bevredigen. En vice versa. Als het alleen om lustgevoelens gaat, dan maakt het voor het type foute man en of Player vaak ook niet uit wat voor een soort vrouw het is.

Als ze maar een “gat” heeft waar hij zijn lust in kwijt kan. Ja sorry voor mij uitspraak, maar zo werkt het wel voor dit type mannen. Er zijn genoeg foute mannen en of players die een ander gebruiken en of willen misbruiken voor een one night stand (onder het mom, ook ik zoek een vaste relatie) Over dat  type manipulerende man die liegt en bedriegt om enkel en alleen om zijn doel te behalen, hoef ik niet stijlvol te praten. En dat doe ik bij deze ook niet.

Eerlijkheid geven

Als ze die eerlijkheid vooraf hadden gegeven dan had dat de ander wat minder gekwetst. Er zijn maar weinig mensen die dat soort “ballen” hebben! De meeste die overspel in de liefde plegen die doen dat heel sneaky. Hoe sneaky, kun je dan diep van binnen zijn?

Je walst dan gewoon over de gevoelens en emoties van je trouwe partner heen. Als je dat kunt, dan ben je daadwerkelijk een grote egoïst die alleen maar aan zichzelf denkt!

Hoe ontmasker je fouten mannen, foute vrouwen en of players? Klik daarvoor op deze interne link.

Overspel in de liefde

Op het moment dat de ander overspel in de liefde pleegt, houd hij of zij dus totaal geen rekening met de emoties en of gevoelens van zijn of haar trouw partner.

En hoe je het ook wendt of keert dit is een vorm van egoïsme en manipulatie. Een egoïstische daad die achteraf gewoonweg niet meer goed te praten is. En manipuleren doe je dan ook, want hoe regel je dan anders je afspraakjes met de ander? Hoe voelt iemand zich die overspel in de liefde pleegt, als hij zij of haar gezicht gewoonweg weer iedere dag in de spiegel bekijkt.

Iemand die graag de ander bedriegt is een ander soort van mens. Dan de mens die de gevoelens en emoties van de ander koestert alsof het zijn eigen emoties en gevoelens zijn. Mensen die overspel plegen kun je dus zeer zeker in een bepaald hokje neerzetten.

Sommige personen die overspel in de liefde plegen, hebben de behoefte om hun Ego te laten strelen. Nou als je van jezelf weet dat je goed in elkaar steekt, dan heb je het niet nodig om je Ego te laten strelen.

De lust najagen

Zij die overspel in de liefde plegen, jagen op dat moment alleen het vleselijke na. Ze kunnen zichzelf niet inhouden en of onder controle houden.

Want als ze zichzelf daadwerkelijk ongelukkig in de relatie hadden gevoeld, dan hadden ze daar samen met hun partner wel over gepraat. Ze hadden dan samen met hun partner naar een oplossing gezocht. Niet verder denken in problemen maar in oplossingen. Dat is iets wat je samen doet, als je partner je veel waard is.

Dus dat is gewoonweg een smoesje, als ze aangeven dat ze niet meer zo gelukkig waren. Iemand die overspel in de liefde pleegt zit vol met smoesjes.

Wat houdt echte liefde in

Echte liefde houdt in dat de tevredenheid, de geborgenheid en de ontplooiing van de ander je net zo aan het hart gaat als je eigen tevredenheid, ontplooiing en geborgenheid.

Twee vormen van liefde

Je hebt twee vormen van liefde, de onvoorwaardelijke liefde en de voorwaardelijke liefde. De voorwaardelijke liefde zou je ook kunnen omschrijven als een “surrogaat liefde”.

Dat klinkt misschien hard maar zo is het wel. Een andere mogelijkheid is er niet of het is onvoorwaardelijk of voorwaardelijk (gebonden aan voorwaarden).

Echte liefde is een samengaan met en niet een “vallen voor”. Liefde is op de eerste plaats geven. Als iemand overspel in de liefde pleegt. Wat houd zijn of haar liefde voor de ander dan in? Volgens mij weet hij of zij nog niet eens wat dat inhoud.

Pijn en verdriet

Overspel in de liefde doet dus vreselijk pijn aan de persoon die het treft. Dat hakt er gewoonweg in, hoe je het ook wendt of keert.

Een liefdevolle relatie

Een liefdevolle relatie is een soort van reis van twee partners die samen besluiten om een zelfde pad op te gaan. Je maakt dan samen afspraken die je dan ook behoort na te komen.

Kun je die afspraken niet meer nakomen, geef het dan oprecht aan de partner aan voordat je de “overspel daad” pleegt dat toont pas aan dat je “ballen” hebt. Dat toont ook aan, dat je hoe dan ook oprecht bent. En naast een oprecht persoon, ben je dan ook nog eens een stijlvol persoon.

Je behoed jouw monogame partner er namelijk voor dat hij of zij, verder door het leven moet met een ervaring van een partner die sneaky overspel heeft gepleegd. De ander kan daardoor het vertrouwen in de medemens voor “levenslang” kwijtraken, dank zij de overspel pleger. En dat alles om een klein beetje “lust” na te jagen. Hoe groot ben je dan als mens?

Slachtoffer van overspel

Ben jij een slachtoffer van overspel van je partner, laat het dan los! Wat heb je aan iemand waar je toch niet op kunt bouwen en of vertrouwen. Daarnaast zul je altijd aan het kortste eind trekken, want je krijgt toch niet van diegene die overspel in de liefde pleegt de liefde die je jezelf zou toewensen.

Een onvoorwaardelijke liefde houdt wel veel meer in, dan alleen maar lieve woordjes tegen elkaar zeggen, of elkaar omarmen o whatver. Want dat is iets wat iedereen kan, met bijna iedereen dus dat houdt niks speciaals in. Dus….afsluiten! Voor je eigen gemoedsrust en bestwil. Want zo’n vent kun je op iedere hoek van de straat vinden.

Mensen veranderen niet, maar het is de manier waarop ze naar elkaar kunnen gaan kijken die wel opeens kan veranderen. Dat is een realiteit van het leven!

Voldoende eigenwaarde en de juiste mensen om je heen, zorgen dat je tot een volledige ontplooiing kunt komen. Je hebt het gevoel geliefde te zijn. In plaats van overal aan te moeten trekken, verloopt alles vanzelf.

Bye te way:

het zou niet voor het eerst zijn dat er iets mis gaat in een huwelijk en of relatie, de positieve oplossingen daarvoor vind je onder deze link van relatieproblemen, relatiestress. Mocht je online een kaarsje willen branden dan kan dat ook en wel onder deze link kaarsje branden.

Geschreven door: Alicia

Sharing with friends is Caring

Geef een reactie