Zelfvertrouwen

Positief denken, welke voordelen heeft positieve energie?

Dit artikel over positief denken, is meer gericht op mensen die vanuit zichzelf het positief denken niet goed kunnen vasthouden. En voor mensen die christelijk zijn, want anders is het niet interessant voor je.

Het is nu eenmaal een realiteit dat de ene persoon het proces van positief denken beter en langer vast kan houden dan de ander.

Als het je vanuit jezelf niet lukt om het positief denken vast te houden dan kun je van je verstand switchen naar de Geest. Dan is het dus een ander weg die je gaat belopen. Maakt niet uit als je maar bij je doel uitkomt. Er zijn wel meerdere wegen die naar Rome leiden.

De Theorie

In theorie weten wel allemaal dat het proces van positief denken altijd staande moet worden gehouden. Doch in de praktijk valt dat soms echt niet mee! Dan wordt de diepgang pas interessant.

Het aanleren van het positief denken werd ons al van oudsher bijgebracht. Het Woord van God leerde ons al dat we positief moesten denken. Het Woord van God wilde ons al duidelijk maken dat je ten alle tijden moet bouwen en vertrouwen op je eigen Christusbewustzijn.

Positief denken

Hoe maak je contact met je Christusbewustzijn. Je maakt contact met je Christusbewustzijn door de wedergeboorte. Een andere mogelijkheid is er niet. Wat is de wedergeboorte? De wedergeboorte houd in het kort in: dat je uit jezelf op zoek gaat naar Jezus Christus.

Jezus Christus

De uitspraak van Jezus Christus: niemand komt tot de Vader dan door mij.

Het positief denken houd in dat je volledig bouwt en vertrouwt op je eigen Christusbewustzijn. Het is een proces wat je gaanderweg moet leren. En dit gaat stap voor stap.

Onderaan dit artikel vind je links waarin je uitgelegd wordt dat bidden in theorie niet werkt. En waarom dat niet werkt?

Als je niet gelovig bent, dan verwijs ik je door naar de artikelen over zelfvertrouwen en of zelfverzekerdheid.

Als je vanuit je verstand het proces van positief denken niet kunt volharden. Bijvoorbeeld omdat je teveel tegenslagen en of teleurstellingen hebt moeten incasseren. Dan is het altijd nog mogelijk om de andere weg te belopen. De weg van en naar de Geest. Je kunt dan contact gaan maken met je eigen Christusbewustzijn.

Zoek liever eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden (Matt. 6 31-33)

Zoek eerst het Koninkrijk van God

Je hebt vertrouwen en spreek het uit alsof het al zo is, want zo wordt het ook in de Bijbel uitgelegd.

  • Zoekt en gij zult vinden
  • Bidt en gij zult ontvangen
  • Klopt er en wordt opengedaan

Positief denken

Als dingen je in het leven tegen kunnen zitten, dan is het vrij logisch dat je dan ook last kunt krijgen van negatieve gedachtes. Dit is iets wat niet meer dan menselijk is.

Onbegrensde mogelijkheden

Doch diep in ons onderbewustzijn liggen onbegrensde mogelijkheden van wijsheid op ons te wachten. De oneindige wijsheid in ons Christelijke bewustzijn en of onderbewuste kan ons veel onthullen. Ook m.b.t de vruchten van het positief denken, mits we ontvankelijk van geest zijn.

Het grootste geschenk wat ouders aan hun kinderen kunnen geven is het basisvertrouwen. Als ouders hier niet in slagen dan kan dat de kinderen mogelijk voor hun hele leven schaden. In zo’n situatie zullen ze moeite hebben om te kunnen geloven in een echte vertrouwensrelatie of dat nu met mensen is of met God.

Omgaan met problemen

Als je een probleem hebt, richt je dan op de oplossing van het probleem. Want als je alleen aan het probleem denkt dan kan dat ervoor zorgen dat je chronisch gaat piekeren. Piekeren heeft geen zin want door te piekeren vermenigvuldig je het probleem alleen.

Als je jezelf richt op het positief denken, dan voel je een vorm van geestelijke verlichting. En die vorm van geestelijke verlichting is weer nodig om innerlijke vrede te kunnen voelen. En die innerlijke vrede is weer nodig om goed contact te kunnen maken met je Christusbewustzijn.

Negatieve gedachtes zou je kunnen vergelijken met de beet van een slang. Het is niet de beet die het meest pijnlijke is, maar het is het gif wat de slang inspuit wat de meest grote gevolgen heeft.

  • Het positief denken zou je kunnen zien als het licht
  • Het negatief denken zou je kunnen zien als de duisternis

Als je moeite hebt met het positief denken dan pleeg je in principe een aanslag op je Geest, ziel en lichaam. Het positief denken verhoogt je levensenergie en je levenslust en dat is wel zo belangrijk.

Bye te way:

het zou niet voor het eerst zijn dat er iets mis gaat in een huwelijk en of relatie, de positieve oplossingen daarvoor vind je onder deze link van relatieproblemen, relatiestress. Mocht je online een kaarsje willen branden dan kan dat ook en wel onder deze link kaarsje branden.

Geschreven door: Alicia

Sharing with friends is Caring

Niemand is perfect, maar er is altijd wel iemand tussen de massa in... die gelijkgestemd is. Voldoende kennis, zelfvertrouwen en de juiste mensen om je heen, zullen jou helpen bij je zelfontwikkeling en geven je het gevoel geliefd te zijn. In plaats van overal aan te moeten blijven trekken, verloopt alles opeens vanzelf. Als je geïnteresseerd in een of meerdere onbaatzuchtige handreikingen m.b.t  relatiestrubbelingen, stress en of relatieproblemen. Snuffel dan eens op je gemak door deze pagina heen. Neem er desnoods een kopje koffie of thee bij. Heb je de behoefte om voor jezelf of voor iemand anders een online kaarsje te branden (om welke reden dan ook) ga dan naar deze pagina. Ik geloof niet in Religies, maar wel in het Goddelijke deel wat we in onszelf hebben. Ons Hogere Zelf, Ik Ben, zoals anderen het vaak benoemen. Maar goed het komt allemaal op hetzelfde neer. Ben je geïnteresseerd in een gebed voor Voorspoed en Zegeningen, klik dan hier. Trust your vibes, energy doesn't lie. En wees lief voor jezelf, ik dacht ik herinner je er even aan...Tot aan een volgende keer.

Leave a Reply