Relatieverslaving? Waar herken je een relatieverslaving aan?

Een relatieverslaving wat houd dat in? Een relatieverslaving houd in ieder geval niet in dat je aan ieder relatie verslaafd ben. Een relatieverslaving doelt op het feit dat je verslaafd bent aan de partner met wie je in een relatie zit.

Wat is het grote nadeel van een relatieverslaving? Het grote nadeel van een relatieverslaving is dat je bij een partner kunt blijven, die niet echt in staat is om je de liefde te geven waar jij naar verlangt. Of dat je bij een partner blijft die jouw niet respectvol behandeld en of nooit rekening houd met jouw emoties, gevoelens en of wensen. Je kunt je ook in een relatieverslaving bevinden, omdat je niet graag alleen bent.

Relatieverslaving

Een relatieverslaving kan er dus voor zorgen dat jij jezelf, eenzaam of diep ongelukkig in die relatie voelt. Als je merkt dat je desondanks alles, jezelf niet los kan maken van je partner dan mag je spreken van een relatieverslaving.

Als je in een relatieverslaving zit, dan blijf je de dingen die jouw ongelukkig maken, maar steeds goed praten. In een relatieverslaving bagatelliseer je jouw eigen gevoelens. Dit kan weer een deuk geven aan jezelf vertrouwen en of je eigenwaarde naar beneden halen. Overdenk dit nog eens en bouw en vertrouw op je eigen intuïtie en je zelfverzekerdheid.

Valse hoop

Als je in een relatieverslaving zit, dan hoop je dat je partner gaat veranderen. Je blijft naar mogelijkheden zoeken die de relatie toch nog kunnen redden. Desondanks dat je jezelf ongelukkig voelt. Want diep in je hart weet je dat hij of zij niet de juiste persoon voor je is.

Dan is diegene die jou, jouw liefde duidelijker en intenser naar jou terug kan kaatsen de beste match voor jou.

In je onderbewustzijn zul je dit vast al weten en weet je ook dat een relatieverslaving een vorm van “surrogaat liefde” is.

Bij jezelf ten rade gaan

Vaak doen we er goed aan om bij onszelf ten rade te gaan. Op die manier kun je een emotionele en gevoelsmatige “valkuil” vermijden.

Mensen die nooit veel liefde, affectie en of geborgenheid in hun leven hebben ontvangen zijn over het algemeen kwetsbaarder. Zij kunnen heel snel het slachtoffer worden van een mens, die alleen maar een klein beetje aardig is.

Als je last hebt van een relatieverslaving, dan kun je dus voor een hele lange tijd bij de verkeerde partner blijven.

Als je gevoel je aangeeft dat er in je relatie iets niet klopt, luister dan naar je gevoel en laat je niet manipuleren door de ander.

Als je moeite hebt m.b.t. het stellen van grenzen bij partners dan dit misschien liggen aan het feit dat je niet voldoende van jezelf houd? Of jezelf niet meer dan dat gunt?

Bye te way:

het zou niet voor het eerst zijn dat er iets mis gaat in een huwelijk en of relatie, de positieve oplossingen daarvoor vind je onder deze link van relatieproblemen, relatiestress. Mocht je online een kaarsje willen branden dan kan dat ook en wel onder deze link kaarsje branden.

Verschillende video’s die je kijk op het leven DAADWERKELIJK kunnen veranderen, kies die video uit die vandaag bij je past.

Geschreven door: Alicia

Sharing with friends is Caring

Geef een reactie