Stress verminderen, omgaan met stress, want oh wat doe ik mezelf aan

Stress verminderen is altijd goed. Want hoe je het ook wendt of keert na verloop van tijd uit de stress zich ook in lichamelijke klachten.

We voelen ons goed, alles gaat goed en dan als we het opeens niet verwachten. Boem! Daar komt de duikvlucht naar beneden aan en daarop volgen al de spanningen.

Stress verminderen

Stress geeft in de eerste plaats mentale pijn. Op het moment dat je het heftig toelaat in je leven laat je in feite een negatief “monster” los. Een monster dat je berooft van je levensenergie. Stress is dus in principe een aanval tegen jezelf. Vandaar dat het zo belangrijk is om je spanningen onder controle te kunnen houden.

Stress verlichten

Of je nu in de stress schiet of niet, dat veranderd toch niets aan de situatie. Sterker nog door de stress kan je mind vertroebelen en dan zie je even niet helder meer. Waarop je weer verkeerde beslissingen zou kunnen nemen.

Binnen in ieder mens verbergt zich vlak onder de oppervlakte een destructieve kracht die maar een enkel doel heeft. En wat is dat doel? Een maximale hoeveelheid pijn te veroorzaken in een mum van tijd. Die destructieve kracht zou je stress kunnen noemen.

Zodra deze destructieve kracht een gat in de zwakste plek heeft gevonden begint ze te werken. En dan gaat dat deel van jezelf tegen jezelf werken.

Als je jouw stress wilt verminderen, besef dan dat het geen deel van je leven is. Het is meer een onderdeel wat op je Geest drukt.

Ben jij een Stresskip?

Ieder mens heeft de macht om tegen zijn stress te zeggen: en nu stoppen ermee. Er zijn mensen die zo in de stress opgingen dat ze hun been op een gegeven moment voor korte tijd niet meer konden bewegen. En zo kan ik nog wel tientallen voorbeelden benoemen, er zijn zoveel dingen die de stress met je lichaam kan doen en daar moet je dus voor waken.

Je kunt er dus voor kiezen om geen stresskip meer te willen zijn. Want de lichamelijke klachten komen meestal pas na verloop van tijd. En dan zit je daar ook weer mee. Voorkomen is beter dan genezen.

Het is bekend dat stress ook spanningen in de spieren veroorzaakt, hoofdpijn en of hartkloppingen kan geven. Er zijn nog verschillende andere lichamelijke kwalen die veroorzaakt worden door stress.

De heftige spanningen kun je ook gewoonweg laten passeren, op die manier leer je om je de stress te hanteren. Het is niet de eerste keer dat wij als mens met een probleem zitten wat opgelost moet worden.

We hebben als mens al heel wat problemen in ons leven gehad. Je moet er niet bij stil staan aan wie die situatie te verwijten is, want dat leid nergens toe. Het verwijdert je alleen maar van je uiteindelijke doel en dat is: de stress oplossen.

Piekeren

Blijf niet piekeren over je heftige spanningen, want door te piekeren vermenigvuldig je deze gedachtes alleen nog maar meer. Probeer iets te gaan doen, dat is een goede manier om jezelf af te leiden van de stress. Laat jezelf niet “provoceren” door dat innerlijke “monster”. Het is belangrijk om te begrijpen hoe je geest functioneert. Want de stress kan je levensenergie opzuigen en dat krijg je dan niet zo maar weer even terug. Daar gaat weer langere tijd overheen.

Onthoud dat je jouw geest voor en of tegen jezelf laten werken. Alleen jij kunt dat bepalen.

Verander de dingen die je kunt veranderen en accepteer de dingen die je niet kunt veranderen. Want wat je niet kunt veranderen, kun je ook niet veranderen omdat dit buiten jezelf ligt. Probeer te waarderen wat op dit moment dan wel goed gaat in je leven en koester dat. Dat doe je voor je eigen bestwil. Want als je eenmaal last hebt van die vele lichamelijke kwalen, dan ben je er niet zomaar weer vanaf. Daar weet ik alles van.

Leg jezelf dus niet teveel druk op

De beslissing om het vanaf nu af aan anders aan te pakken met de heftige spanningen, dat vergt inderdaad moed. De moed om de stress anders te gaan bekijken en het lef hebben om een ander weg in te slaan. Leer om van je eigen imperfecties te houden. En probeer daar dan het beste van te maken.

Leer jezelf manieren aan om ook “nee” te kunnen zeggen. Want als je teveel “ja” weg geeft dan kan dat nou eenmaal ten koste van jezelf gaan. En dat wil je toch ook niet? Je kunt het toch nooit goed voor iedereen doen, er is altijd wel iemand die daar weer iets op aan te merken heeft.

Leer jezelf dus aan om stress bestendig te zijn, daar zul je veel meer aan hebben dan dat je jouw stress maar de vrije loop laat gaan. Want dan liggen alle fysieke gevolgen al op de loer!

Jij bent de enigste die jouw spanningen kan aanpakken en een toontje lager kunt laten zingen. Jij kunt je stress loslaten, als je het anders gaat bekijken. Je zou dan wel vooraf eerst de tweestrijd in jezelf moeten oplossen. Spanningen willen oplossen en dan tegelijkertijd toch stressig blijven reageren dat werkt nu eenmaal niet. Want dan hou je jezelf alleen maar voor de gek.

Ik weet dat dit een Maatschappij is, waarin het niet makkelijk is om zonder stress en spanningen te leven. Maar ook dat is iets wat we nu eenmaal niet kunnen veranderen. Want dat zijn nu eenmaal allemaal maatschappelijke krachten waar we totaal geen invloed op kunnen hebben,

Een relatiestress daarentegen kun je weer makkelijker veranderen, net zoals spanningen op het werk of in je naaste omgeving.

Voldoende eigenwaarde en de juiste mensen om je heen. Geven je het gevoel geliefd te zijn. In plaats van overal aan te moeten blijven trekken, gaat opeens alles vanzelf.

Dus als je weet dat je door een bepaalde keuze jouw spanningen kunt uitschakelen, dan moet je naar jezelf luisteren. Probeer te gaan denken in oplossingen i.p.v. in problemen.

Pas desnoods de kracht van de magische zin toe, op die manier leid je jezelf af en kan het ook nog voordelen teweeg brengen. Klik daarvoor hier.

De navolgende externe link, verwijst naar het gezondheidsplein klik daarvoor hier

Of deze navolgende externe link gezondheidnet, klik daarvoor hier

Bye te way:

het zou niet voor het eerst zijn dat er iets mis gaat in een huwelijk en of relatie, de positieve oplossingen daarvoor vind je onder deze link van relatieproblemen, relatiestress. Mocht je online een kaarsje willen branden dan kan dat ook en wel onder deze link kaarsje branden.

Geschreven door: Alicia

Sharing with friends is Caring

Geef een reactie