Teleurstelling in mensen verwerken, vermijd flegmatische mensen

De teleurstelling in mensen kan zich in de loop der jaren wel op zo’n manier ophopen dat je op een gegeven moment denkt. En nu is het wel genoeg geweest! Je hebt er geen zin meer in om met koude en rationele mensen om te gaan. Koude en rationele mensen worden ook wel benoemd als Flegmatische mensen.

De teleurstelling in mensen is een proces, waar best veel mensen doorheen moeten. Dit omdat er verschillende soorten mensen zijn. En als je veel contact hebt met mensen die niet op jouw golflente zitten dan kan dat energie slopend voor je zijn. De teleurstelling in mensen die je dan hebt, kan dan steeds groter worden.

Vandaar dat het belangrijk is dat je met mensen omgaat die op jouw frequentie zitten.

Vermijd de omgaan met mensen die niet op jouw golflengte zitten. Helaas gaat dat niet altijd als je op een werkplek zit. Maar als je in je privéleven wel de keuze hebt, dan kun je dat soort mensen het beste vermijden. Want het doet je meer slecht dan goed.

De teleurstelling in mensen verwerken

Laten we in grote lijnen even de verschillende type mensen bekijken. De teleurstelling in mensen wordt meestal veroorzaakt door en…..en…en…en. Het is meestal nooit 1 ding maar goed laten we eens de verschillende type mensen bekijken.

  • Flegmatische mensen is dus de verzamelnaam voor koude en rationele mensen
  • Melancholische mensen is de verzamelnaam voor bedroefde mensen die snel over stuur kunnen raken
  • Cholerische mensen is de verzamelnaam voor gepassioneerde en energieke mensen die soms een kort lontje kunnen hebben
  • Sanguinische mensen is de verzamelnaam voor blije, zelfverzekerde en optimistische mensen, dit soort mensen kunnen hun genegenheid ook snel laten merken.

Als je een Sanguinische persoonlijkheid hebt en of een melancholische persoonlijkheid dan past dat niet echt bij het type mens wat flegmatisch is. Want dat gaat samen gegarandeerd botsen. Hoe je het ook wendt of keert. Je hebt dan misschien verwachtingen, omdat zij je laten geloven dat die verwachtingen er zijn. Maar uiteindelijk kun je geen verwachtingen hebben.

Manipulators

Manipulators kun je onderverdelen in de groep flegmatische mensen. Net zoals Narcisten en of grote egoïsten.. Ze hebben alle 3 nog een extra “gemeen” tintje erbij. Ze walsen over de gevoelens en de emoties van de ander heen. Het enigste wat hun interesseert is dat ze hun gewenste doel en of verlangens behalen. En daar gebruiken en misbruiken ze het goede type mens voor.

En daar komt de grote teleurstelling in mensen weer aan het bod, als je te maken krijgt met een grote egoïst, manipulator en of narcist.

Manipulator of Narcist

Als een manipulator of een Narcist een “slachtoffer” zoekt, gegarandeerd dat ze daar een melancholisch en of sanguinisch persoon voor uitkiezen. Ze zullen echt geen koud en of rationeel men uitzoeken om hun “slag te kunnen slaan” en ook geen cholerisch type mens.
Want dan zullen ze te veel weerstand op hun bordje krijgen, zodat ze hun manipulatie proces moeilijk in gang kunnen zetten.

Type mensen

Als je de omschrijving van deze 4 type mensen goed kunt onthouden, dan zal dat je een stuk op weg kunnen helpen om iemand sneller in te kunnen schatten. Je kunt ze dan in een bepaald hokje plaatsen.

Je inzicht wordt dan ook helderder. Je zet op die manier ook wat meer de beheersing over je eigen levenservaringen in.
Onderschat de waarde van jouw voorkeuren niet, doe niet te veel concessies. Want op het moment dat je teveel concessies doet, kan de teleurstelling in mensen weer de kop op steken.

Door aandacht te schenken met wie je omgaat, kan de teleurstellingen in mensen verkleinen. Je gaat ze meer met precisie begrijpen. En weet aan wie je jouw aandacht wilt geven en aan wie niet.

Wij als mens maken onze eigen beslissingen en we maken onze eigen keuzes. Dus laat jezelf niet mee sleuren met mensen die niet op jouw golflengte zitten. Want als iemand op een andere golflengte zit, dan gaat de positieve energie naar de gebruiksaanwijzing van de ander toe.

Heb geen verwachtingen meer en zie datgene wat dan wel positief is, als een geschenk op je levenspad. Op die manier leer je beter om te gaan met teleurstelling in mensen.

Haatgevoelens

Haatgevoelens is iets wat automatisch op kan komen, als je door welke oorzaak dan ook de teleurstelling in mensen moet verwerken. In haatgevoelens zitten teleurstellingen, boosheid en emoties en gevoelens. Door toe te geven aan de haatgevoelens naar iemand toe, doe je jezelf nog meer pijn.

Wat dan? Probeer de haatgevoelens om te zetten in onverschilligheid. Want daar kun je iemand het meest mee treffen. In onverschilligheid zitten totaal geen enkele emoties meer. Kan dat wel? Natuurlijk kun je haatgevoelens om zetten in onverschilligheid. Het vergt alleen een periode van training en oefening. Maar dat is met alles wat je onder de knie probeert te krijgen.

Waarom zou je jezelf nog meer blijven kwetsen als je al in het proces zit va: teleurstellingen van mensen verwerken.
Eigenwaarde en de juiste mensen om je heen, helpen je met je ontwikkeling en geven je het gevoel geliefd te zijn. In plaats van overal aan te moeten trekken, verloopt alles vanzelf. En het zal de teleurstellingen in mensen ook minder maken.

Ieder mens heeft zijn of haar eigen karakter en persoonlijkheid, maar dat wilt niet zeggen dat ieder mens ook perse iets goeds in zich meedraagt. Het goede van de mens komt voor uit de diepe innerlijke bron. Je hogere Zelf of ook wel door je eigen “christusbewustzijn” (wat los staat van een kerk en of geloofsgemeenschap). Dat deel in je zelf wat warm en goed is of te wel puur en zuiver.

Mensen kunnen goed eigenschappen hebben of goede daden verrichten. Doch de echte goedheid zit niet in ons karakter maar in onze innerlijke bron. En dat is iets wat je niet met elkaar verwarren moet, ook dat helpt in het proces: teleurstelling in mensen verwerken.

Probeer het van nu af aan, beter te doorgronden. Kijk en let niet alleen op de woorden die iemand uitspreekt. Want woorden kunnen iemand niet alleen ophemelen maar ook “afbranden”. Let erop om wat meer op de daden van iemand te letten. Okay daden kunnen ook iemand “ophemelen” en of “afbranden”.

Maar als je let op de balans tussen de woorden en de daden van iemand, dan zal je dat weer een heel stuk op weg helpen. Op die manier kun je de teleurstelling in mensen wat beter in de hand houden.

Erg dat dit allemaal zo moet, je zou eigenlijk gelijk van de eerlijkheid van iemand anders moeten kunnen uitgaan.
Maar zo werkt het nu eenmaal niet in deze wereld aangezien heel veel mensen berekend zijn. Of iemand naar de mond toe praten om hun doelen te kunnen behalen. Waak goed over jezelf en bekijk heel goed met wie je omgaat en wie je toelaat in je leven.

Want dat helpt echt om de teleurstelling in mensen te kunnen verwerken.

Bye te way:

het zou niet voor het eerst zijn dat er iets mis gaat in een huwelijk en of relatie, de positieve oplossingen daarvoor vind je onder deze link van relatieproblemen, relatiestress. Mocht je online een kaarsje willen branden dan kan dat ook en wel onder deze link kaarsje branden.

Geschreven door: Alicia

Sharing with friends is Caring

Geef een reactie