Uitstelgedrag aanpakken? Doe je zo!

Het uitstelgedrag aanpakken heeft meer voordelen dan nadelen. Alleen hoe maak je een begin? Wat motiveert ju nu echt om het uitstelgedrag aan te pakken?

Het uitstelgedrag aanpakken, zorgt er sowieso voor dat je innerlijk meer rust krijgt. Je hoeft datgene wat je maar steeds uitstelt niet meer in je hoofd mee te dragen.

Niet morgen maar nu

Het oplossen van problemen is vaak een nuttige bijeenkomst van je innerlijk geluk. Iedereen heeft de macht te denken wat je in je hoofd wilt laten opkomen. Als er bijvoorbeeld een negatieve gedachte bij je naar binnen schiet, dan heb je nog altijd de macht om het te verdrijven.

Uitstelgedrag aanpakken

Als je jouw uitstelgedrag wilt aanpakken, dan moet je leren om anders te gaan denken. Als het proces van het uitstelgedrag aanpakken maar niet op gang wilt komen dan kost het je wat inspanning om sommige denkgewoontes af te leren.

Je krijgt er dan ook wel iets voor terug als je het proces van het uitstelgedrag aanpakken de baas bent geworden. Je zult een andere kant van jezelf leren kennen, die je op dat gebied wat meer voldoening zal gaan geven.

Woorden kunnen je iets laten begrijpen, daden kunnen je iets laten voelen. Want net zoals je vrij bent om gelukkig boven ongelukkig te verkiezen, zo ben je vrij om het proces van het uitstelgedrag aan te pakken.

Laat je hersenen gewoon voor je werken en dan zul je de gewoonte krijgen om niet meer overstuur te raken als iets misloopt. Leer om te bouwen en te vertrouwen op je eigen innerlijke kracht.

Het Lot

Alleen jij kunt je lot verbeteren of jezelf gelukkig maken. Het is aan jou de macht over je eigen Geest te nemen. Je kunt je beter laten leiden door een verlangen naar groei, dan door een drang om je tekortkomingen goed te maken.

Motivatie om te groeien

De motivatie om te groeien betekend dat je je eigen levensenergie gebruikt voor een groter geluk. Om jezelf het proces van: uitstelgedrag aanpakken eigen te maken, zul je blijven moeten herhalen dat de Geest van jou is.

Laat het zelfvernietigend denken achterwege, want dat vertroebeld alleen maar je Geest. Want al je gevoelens die je over jezelf hebt vertellen je hoeveel je van jezelf houd. Of als je al of niet van jezelf houd.

Verwar nooit je eigenwaarde met je gedrag. Ieder mens heeft intellectuele, sociale en emotionele gevoelens over zichzelf. Met voldoende inspanning en tijd kun je, als je dat verkiest ook het proces van het uitstelgedrag aanpakken.

Gewoon jezelf in gang zetten, stap voor stap. Ervaar dan hoe dat voelt. Liefde voor jezelf betekent jezelf als een waardevol mens aanvaarden omdat je dat beslist. Klagen is een toevlucht van diegene die niet zoveel zelfvertrouwen hebben.

Hou jezelf niet voor dat je slecht bent in het proces: uitstelgedrag aanpakken. Want dan kun je nooit de inzet opbrengen die de verandering op dit terrein nu eenmaal van je vergt.

Zolang jij jezelf het etiket onbekwaam opplakt m.b.t. het proces: uitstelgedrag aanpakken , dan heb je altijd een ingebouwde reden om het te laten afweten.

Hoe sluit je een goed compromis?
Emotionele eenzaamheid in een relatie, eenzaam maar niet single
Ambivalente relatie, de voortdurende pijnlijke haat liefde verhouding

Bindingsangst of niet verliefd?
De waarde van communicatie tijdens een relatiediscussie
Relatie verbreken, relatie redden? Crisis op identiteitsniveau

Een relatieverslaving, waar herken je het aan?
Lust of liefde? Mhhhh wat voelt deze man voor mij?
Alles over mannen, maar je mag nooit generaliseren

 

 

 

 

 

 

 

 

Geschreven door: Alicia

 

Sharing with friends is Caring

Kennis geeft je een voorsprong

UA-120541389-1