Zelfvertrouwen

Vergeven en vergeten waarom kan dat vaak zo moeilijk zijn?

Iemand vergeven en vergeten dat lukt niet altijd zo makkelijk. In Theorie weten we allemaal wel dat we iemand zouden moeten vergeven en vergeten. Doch in de praktijk is het vaak makkelijker gedacht dan gedaan.

Vergeven en vergeten

En vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven onze schuldenaren (Mattteus 6:12)

Iemand vergeven en vergeten, zou een geschenk aan jezelf moeten zijn.

Waarom zou vergeven en vergeten een geschenk voor jezelf moeten zijn? Als je iemand niet kunt vergeven en vergeten dat blijft er een bepaalde “wrok” in je sluimeren.

Deze pijnlijke wrok kan ervoor zorgen dat je een bepaalde “blokkade” krijgt in je levensenergie. En dat kan er toekomstgericht weer voor zorgen, dat je “herbelevingen” krijgt in een soortgelijke situatie.

Mensen veranderen niet

Mensen veranderen niet, maar de manier waarop ze naar elkaar kunnen gaan kijken die kan wel veranderen.

Als je een relatie en of vriendschap met iemand had, die jouw een gemene streek heeft geleverd dan ga je anders naar die persoon kijken.

Als die persoon je tot op het bot heeft gekwetst, dan kun je dat niet vergeten. Het enigste wat je misschien zou kunnen overwegen is om haar of hem te vergeven. In de wetenschap dat je het vergeven in eerste instantie ook voor jezelf doet.

Levenslessen

Sommige dingen in het leven mogen we gewoon nooit vergeten, want ze kunnen een belangrijke levensles voor ons zijn. Iemand vergeven ja dat kan wel!

Doch je kunt iemand alleen maar vergeven als je er oprecht klaar voor bent. Als jij voelt dat je er nog niet klaar voor bent om die persoon te kunnen vergeven, dan hoef je jezelf niet te forceren om dat te doen. Sommige dingen hebben nu eenmaal wat tijd nodig en als het moment er rijp voor is dan gebeurd dat wel vanzelf.

De kloof tussen Theorie en de Praktijk

Dat is het verschil tussen het weten in Theorie en het kunnen toepassen in de praktijk. Ieder mens is uniek, ieder mens heeft zijn kwaliteiten en ieder mens heeft zijn eigen tijd voor een bepaald proces nodig.

Het kan vaker al helpen als je een klein zaadje in je Geest plant. Dit doe je door te denken, misschien dat ik hem of haar wel wil vergeven als de tijd er rijp voor is. En dan laat je het gewoon even los!

Op die manier zet je onbewust al een klein stapje naar het kunnen vergeven. Zoals ik al eerder aanhaalde dit doe je ook voor jezelf. Want een “blokkade” opwerpen in de levensenergie is voor niemand fijn. Want daar zou je eventuele lichamelijke klachten door kunnen krijgen.

Als jij te negatief vibreert, dan voelen al jouw organen dat. Als je positief vibreert dan voelen jou organen dat ook. In welke vibratie zouden je organen willen leven denk je? Juist ja! In de positieve vibratie.

Denkwijze veranderen

Het enigste wat je dan kunt doen, is je denkwijze veranderen. Dat is natuurlijk geen kwestie van even een knop omdraaien. Ook dat is een proces wat zijn tijd nodig heeft.

Als je Geest ontspannen is en het nieuwe denkbeeld als juist ervaart, dan zal je onderbewustzijn aan de slag gaan om dat denkbeeld te verwezenlijken.

Komt tijd, komt raad!

Bye te way:

het zou niet voor het eerst zijn dat er iets mis gaat in een huwelijk en of relatie, de positieve oplossingen daarvoor vind je onder deze link van relatieproblemen, relatiestress. Mocht je online een kaarsje willen branden dan kan dat ook en wel onder deze link kaarsje branden.

Geschreven door: Alicia

Sharing with friends is Caring

Niemand is perfect, maar er is altijd wel iemand tussen de massa in... die gelijkgestemd is. Voldoende kennis, zelfvertrouwen en de juiste mensen om je heen, zullen jou helpen bij je zelfontwikkeling en geven je het gevoel geliefd te zijn. In plaats van overal aan te moeten blijven trekken, verloopt alles opeens vanzelf. Als je geïnteresseerd in een of meerdere onbaatzuchtige handreikingen m.b.t  relatiestrubbelingen, stress en of relatieproblemen. Snuffel dan eens op je gemak door deze pagina heen. Neem er desnoods een kopje koffie of thee bij. Heb je de behoefte om voor jezelf of voor iemand anders een online kaarsje te branden (om welke reden dan ook) ga dan naar deze pagina. Ik geloof niet in Religies, maar wel in het Goddelijke deel wat we in onszelf hebben. Ons Hogere Zelf, Ik Ben, zoals anderen het vaak benoemen. Maar goed het komt allemaal op hetzelfde neer. Ben je geïnteresseerd in een gebed voor Voorspoed en Zegeningen, klik dan hier. Trust your vibes, energy doesn't lie. En wees lief voor jezelf, ik dacht ik herinner je er even aan...Tot aan een volgende keer.

Leave a Reply