Zelfvertrouwen

Woorden en daden komen niet overeen, gebruik dan deze maatstaf

Woorden en daden kunnen bij sommige mensen heel verschillend zijn. Neem nu bijvoorbeeld een manipulator, hij of zij kan woorden gebruiken om zijn of haar werkelijke daden te verbloemen. Personen die oprecht, goed en of zachtaardig van Ziel zijn die doen zoiets niet!

Woorden kunnen naar binnen slaan. Vandaar dat het belangrijk is dat je niet verliefd raakt op de woorden die je van iemand hoort. Het zijn de woorden van die persoon die je een heerlijk gevoel kunnen geven. Het zijn de woorden die je op kunnen hemelen. En niet de persoon in kwestie die deze woorden uitspreekt!

Daar zit namelijk een wereld van verschil tussen deze woorden en daden.

Woorden en daden

De woorden kloppen pas als ze ook in balans zijn met de daden. Een daad is nu eenmaal een vele betere maatstaf dan woorden.

Want hoe iemand iets doet, is de enigste aanwijzing hoe hij of zij is als persoon. Een andere optie is er niet.

De combinatie van woorden en daden kan dus naar binnen slaan, maar de combinatie van woorden en daden kunnen je ook laten groeien en heel goed laten voelen.

De combinatie van de woorden en daden, dus niet alleen de woorden. Wat zegt iemand? Wat doet iemand? Zit daar een kloof tussen? Als het antwoord hierop ja is dan mag je ervan uitgaan dat je met een manipulator te maken hebt. Het hoeft niet, maar eerlijk is het sowieso niet.

Geen woorden maar daden

Als je een sterk ontwikkelde intuïtie hebt, dan kun je voelen dat er iets niet klopt wanneer iemand bepaalde woorden uitspreekt. Je doet er goed aan door altijd naar je intuïtie te luisteren, ook al kun je er op dat moment je vinger niet opleggen.

Wanneer de woorden en daden op een lijn staan, dan ontstaat er ook geen verwarring. Verwarring en twijfels ontstaan wanneer iemand verbaal iets zegt en het non verbale iets anders verkondigt.

Het is nooit fair om “gemengde” boodschappen met woorden en daden uit te zenden. Want de ander, de ontvanger voelt zich hier niet goed bij.

De boodschap is dan zo tegenstrijdig, dat het de ontvanger alleen maar kan verwarren. Met alle gevolgen van dien.
Om achter de ware beweegredenen van iemand te kunnen komen, richt je jezelf dus op de daden van de ander.
Want woorden en daden, zonder de daden zullen slechts een lege boodschap zijn. Vaak berusten ze op een leugen. Woorden doen maar vrij weinig, de daden maken het verschil.

Ik heb al vaker besproken dat wij als mens uit een drie eenheid bestaan, Ziel, Geest en Lichaam en dit houdt in dat we op al deze 3 niveaus ook onze behoeftes en verlangens hebben. Ontbreken de verlangens en of behoeftes op een van deze 3 niveaus, dan kan ons gestel in onbalans raken.

Als je met iemand te doen hebt waarbij woorden en daden niet in balans zijn, dan gaat je dat opbreken. Je voelt dat er iets niet klopt, luister dan naar dat gevoel. Want het is je kompas wat je aangeeft …wees voorzichtig.

Als de woorden en daden niet in balans zijn, dan ontstaat er een probleem in de Kern. Als er een probleem in de Kern zit, dan uit zich dat weer in randverschijnselen. De randverschijnselen benoem ik als de kleine irritaties.

Logisch dat die irritaties er ontstaan, want de woorden en daden van de ander zijn niet in balans. Zo simpel is het.

Bouw en vertrouw op de oneindige kracht in jezelf. En blijf op je hoede voor manipulerende woorden en of negatieve woorden.

Zolang we weigeren om ons aan te sluiten bij mensen waarvan de woorden en daden in balans zijn, blijven we helaas een speelbal voor anderen. Wees niet al te gevoelig voor woorden, wees gevoeliger voor de daden die je voor ogen komen.

Liefde

Liefde is een keuze die je van het ene moment op het andere kunt maken. Dit geldt ook voor de eigen liefde, het houden van jezelf.

Voldoende eigenwaarde en de juiste mensen om je heen, helpen je bij je ontwikkeling en geven je het gevoel geliefd te zijn. In plaats van overal aan te moeten trekken, verloopt alles opeens soepel.

Als je echt naar je eigen gevoelens wilt luisteren, dan zullen zij tot je spreken. Zolang je maar niet verteld aan je gevoelens hoe ze zouden moeten zijn.

Als je gevoel zegt, hier klopt iets niet! Dan ga er maar vanuit dat je gevoel gelijk heeft. Gevoelens zijn net als antenne sprieten. Ze vangen onbewust of bewust signalen op, zeker als de balans tussen woorden en daden ontbreekt.

In een goede relatie is het de bedoeling, dat het gaat om het delen van emoties en gevoelens. OP deze manier komen beiden partners tot een diepere kennis. Op die manier ontstaat er meer begrip en volledige aanvaarding van elkaar in de liefde. En dit kan alleen maar zo ontstaan als de woorden in balans zijn met de daden.

Probeer als spreker nooit beter te zijn als mens, want je partner zal dit gaan merken. Het wordt dan een doodlopende weg.

Het is nu eenmaal belangrijk dat je jezelf veilig bij een ander kunt voelen en dat kan alleen als de woorden en daden in balans met elkaar zijn.

Enfin volg je eigen hart, dat is altijd het beste.

Bye te way:

het zou niet voor het eerst zijn dat er iets mis gaat in een huwelijk en of relatie, de positieve oplossingen daarvoor vind je onder deze link van relatieproblemen, relatiestress. Mocht je online een kaarsje willen branden dan kan dat ook en wel onder deze link kaarsje branden.

Geschreven door: Alicia

Sharing with friends is Caring

Niemand is perfect, maar er is altijd wel iemand tussen de massa in... die gelijkgestemd is. Voldoende kennis, zelfvertrouwen en de juiste mensen om je heen, zullen jou helpen bij je zelfontwikkeling en geven je het gevoel geliefd te zijn. In plaats van overal aan te moeten blijven trekken, verloopt alles opeens vanzelf. Als je geïnteresseerd in een of meerdere onbaatzuchtige handreikingen m.b.t  relatiestrubbelingen, stress en of relatieproblemen. Snuffel dan eens op je gemak door deze pagina heen. Neem er desnoods een kopje koffie of thee bij. Heb je de behoefte om voor jezelf of voor iemand anders een online kaarsje te branden (om welke reden dan ook) ga dan naar deze pagina. Ik geloof niet in Religies, maar wel in het Goddelijke deel wat we in onszelf hebben. Ons Hogere Zelf, Ik Ben, zoals anderen het vaak benoemen. Maar goed het komt allemaal op hetzelfde neer. Ben je geïnteresseerd in een gebed voor Voorspoed en Zegeningen, klik dan hier. Trust your vibes, energy doesn't lie. En wees lief voor jezelf, ik dacht ik herinner je er even aan...Tot aan een volgende keer.

Leave a Reply