Zelfcompassie training, het innerlijke goud naar meer zelfvertrouwen

Zelfcompassie training; voordat we het over de zelfcompassie training gaan hebben gaan we eerst even dieper in op de betekenis van zelfcompassie.

Zelfcompassie training

Wat houd zelfcompassie eigenlijk in? Zelfcompassie houd in dat je begripvol en warm naar jezelf toe bent op een moment dat je merkt dat je tekort schiet of ergens in faalt.

Als je jouw tekortkomingen niet gelijk afbrand maar behandeld met zelfliefde dan heb je voldoende zelfcompassie. Je beseft dan net zoals velen dat je maar een mens bent. En dat geen enkel mens perfect is.

En elk mens is nu eenmaal kwetsbaar en “sterfelijk”. En ieder mens maakt gebeurtenissen mee die pijnlijk en frustrerend zijn. Dat is nu eenmaal de realiteit van het leven. Het leven bestaat nu eenmaal uit ups en downs.

Als je deze realiteit niet wilt beseffen, dan zullen je frustraties ten opzichte van jezelf blijvend zijn en dan is er niet voldoende plaats voor zelfcompassie. Op die manier brokkelt jouw zelfverzekerheid stukje bij stukje af.

Zelfcompassie training houden dus in, dat je al je negatieve gevoelens en of emoties leert te balanceren. Laat jezelf niet opslokken door deze negatieve emoties en of gevoelens.

Uiteraard mag je ze wel erkennen, want ze ontstaan niet voor niks, maar blijf er niet al te lang in hangen. Dat is het onderdeel van zelfcompassie training.

Jezelf koesteren

Koester jezelf, net zoals je een hele goede vriend en of vriendin zou koesteren op het moment dat er iets in zijn of haar leven mocht tegenvallen. Koester jezelf, zoals je ook je kind mocht koesteren als het te maken krijgt met tegenslagen en of onzekerheden. Dat is ook de manier waarop je jouw gevoelens en emoties zou moeten koesteren.

Als je teveel last hebt van zelfkritiek, dan ben je niet echt mild voor jezelf. Het is dan ook van belang dat je dit gaat realiseren. Zelfcompassie training houden in dat je liefde en respect naar jezelf toe gaat tonen.

Soms wordt zelfcompassie gezien als iets onbelangrijks. Doch zelfcompassie is belangrijk het helpt je daar waar nodig is om je zelfvertrouwen op te bouwen.

Levensenergie

Wat kan er voor zorgen dat onze levensenergie gaat stagneren?

  • Uitstelgedrag
  • Gebrek aan dankbaarheid
  • Spanningen en stress

Dit zijn 3 oorzaken waardoor onze levensenergie kan stagneren. Ze zorgen ervoor dat we de obstakels die tussen ons en onze droom en of dromen in liggen onopgelost blijven en dit kan blijven zorgen voor tegenslagen en of frustraties.

Als je levensenergie gaat stagneren dan worden er sommige functies in je geest stil gelegd. Denk hierbij even aan de rust en het overzicht van het geheel. Het helder nadenken en de creativiteit om dingen op te kunnen gaan lossen. Het leren denken in oplossingen i.p.v. in problemen, want als je gaat leren denken in problemen dan vermenigvuldig je het alleen nog maar en dit gaat weer ten koste van jezelf. Denk hierbij even aan het piekeren.

Deze zelfcompassie training zal er voor gaan zorgen, dat je beter in je vel gaat zitten. Deze zelfcompassie training leert je dat je niet te denigrerend over jezelf moet gaan denken.

Wij als mens kunnen vaak zoveel meer dan dat we zelf denken. We moeten het alleen in onszelf “los” weten te maken. En dat kun je niet doen als je niet mild en of te streng voor jezelf bent. Dit zijn allemaal factoren die horen bij zelfcompassie training. Ze zorgen ervoor dat er iets “los” in jezelf komt.

Als je jouw lijden aan tekortkomingen beperkt, dan ontstaat er ook meer ruimte voor innerlijke groei.

Dingen als teleurstellingen, tegenslagen, angst, twijfels, zorgen, frustraties zorgen voor emotionele blokkades onder het oppervlak. En dat kan weer zorgen voor fysieke klachten dit houd weer in dat je op langere termijn weer slechter af bent.

De ideaalbeelden

Leer om je ideaal beelden los te laten, besef dat je dit voor uiteindelijk voor jezelf doet. Vaak komen de dingen pas later als je hebt geleerd om ze los te laten.

Je hoeft je ideaal beelden niet helemaal los te laten, je mag ze zeker nastreven want ook dat is menselijk. Dromen doet leven! Maar laat je leven er niet uit bestaan, want dan leef je niet helemaal in het hier en nu, maar meer in de toekomst.

Accepteer dat je ideaalbeelden er mogen zijn, maar vergeet al de rest niet wat er voor kan gaan zorgen dat je blokkades zich uit zichzelf gaan opheffen. En te wel op een hele natuurlijke manier en dat doe je door deze zelfcompassie training toe te passen.

Deze zelfcompassie training, of beter gezegd deze manier van denken zal vroeg of laat het zaadje in jouw Geest gaan laten rijpen. En op het moment dat dit allemaal gerijpt is in jouw Geest, dan zal het ook zichtbaar worden in de fysieke wereld.

Deze teksten van zelfcompassie training moet je dus niet van buiten leren, maar je moet ze in je diepe innerlijke gaan voelen.

Want als je in theorie een lijstje van buiten gaat leren, dan houdt dat nog niet in dat je het in de praktijk kunt gaan voelen. Vandaar dat ik hier geen lijstje opstel van zelfcompassie training.

Deze zelfcompassie training, bestaat uit teksten die hopelijk op de een of andere manier jouw innerlijke gaan raken.

Succes ervaren

Wat houdt succes ervaren eigenlijk in? Succes hebben betekent geslaagd zijn in het leven. Met andere woorden als jij innerlijke rust, blijdschap en vreugde ervaart dan heb je succes. Zonder gemoedsrust is geen waarachtig succes mogelijk.

Succes hebben in het leven houd in dat je veel inzichten verwerft die jezelf ten goede komen. Ook dit hoort bij de zelfcompassie training.

Als je jezelf een duidelijke en omlijnende voorstelling maakt van wat je wilt bereiken dan zal het wonderbaarlijke vermogen van je onderbewustzijn vanzelf de beschikking krijgen over alles wat er voor nodig is. Belangrijk dat je dus eerst die innerlijke blokkade opheft in jezelf. Datgene wat je allemaal kan laten stagneren.

Een gedachte die steunt op gevoel is geladen met een emotie. En als het geladen is met een emotie dan zul je de betekenis van de zin : U geschiede naar uw geloof ook gaan ervaren.

Herhaal regelmatig bij jezelf dat je jouw innerlijke krachten en inzichten gaat aanboren en dat ze vroeg of laat ook naar boven zullen komen. Ook dit hoor bij de zelfcompassie training. Leren om de dingen ook vanuit een ander perspectief te gaan bekijken.

Want door te denken dat het wel lang zal duren voor er zich een oplossing aandient, omdat jouw proleem zo ingewikkeld is zal de reactie van je onderbewustzijn alleen maar vertragen.

Ons onderbewustzijn is gespecialiseerd in het zoeken naar oplossingen het is niet gespecialiseerd in het stagneren van problemen. Op het moment dat je dit gaat erkennen en geloven dat zal de oplossing zeer snel nabij komen.

Voordat je de nacht in gaat

Voordat je gaat slapen zou je het verzoek om een oplossing van je problemen kunnen voorleggen aan je onderbewustzijn. Vertrouw en bouw er dan op dat de oplossingen vanzelf zullen komen.

Geloof in de macht van je onderbewustzijn, want ons onderbewustzijn is ook diegene die ons hart laat blijven kloppen, onze longen, onze nieren laten werken op het moment dat we slapen. Ons onderbewustzijn is een schatkamer ook zelfcompassie training. Stop ermee om jezelf te veroordelen!

Een woord beschrijft een gedachte en gedachten scheppen gevoelens. Om je energie met succes te verruimen, dien je eerst een verhoogd besef van gevoelens te ontwikkelen tijdens deze zelfcompassie training.

Als je jezelf bijvoorbeeld op een belangrijk probleem concentreert, ben je al met je gedachten en gevoelens bij dat probleem.

Je wordt op dat moment een met je probleem, je vereenzelvigt jezelf met het probleem. Op dat moment dat je jezelf vereenzelvigt kan de werkelijkheid ervan om je heen, je steeds meer van de positieve energie afsluiten.

Op die manier kan nieuwe energie geen opening vinden om een frisse wind te laten waaien. Onthoud dat ons onderbewustzijn erg krachtig is. Er is voldoende informatie aanwezig in ons onderbewustzijn en je kunt jezelf erin trainen om je daar meer bewust van te worden. En er tegelijkertijd je voordeel mee te doen tijdens de zelfcompassie training.

Gevoelens

Niemand kan wat hij of zij voelt verborgen houden. Je kunt wel verborgen houden wat je denkt door het ene te zeggen en het andere te denken. Als is dit niet de meest zuivere en pure manier. Doch doen sommige mensen dat, zo zit de wereld (de mensheid) helaas nu eenmaal in elkaar.

Doch jouw gevoelens zijn voor het geoefende oog altijd duidelijk zichtbaar. Iemands gezicht en lichaam weerspiegelen zijn of haar algemeen gevoel over het leven. Men zou kunnen zeggen dat er gewoonlijk meer werkelijke informatie in iemands zwijgen zit dan in zijn praten.

Veel van wat je over je leven voelt is energie die je van anderen hebt geërfd. En wanneer je eenmaal gaat beseffen hoe dat jou heeft beïnvloedt, kun je ermee beginnen om deze situaties te vermijden. Je moet gewoon duidelijk leren bepalen wat je wel en liever niet wenst, als onderdeel van deze zelfcompassie training.

Door je leven te analyseren kun je vaststellen wat nuttig voor je is en wat niet. Je bent vrij om wat dan ook te wijzigen en of te verbeteren. Onthoud dat situaties pas kunnen veranderen als je gevoelens erover veranderen. Dit geldt ook voor deze zelfcompassie training.

Het loslaten

Soms is het loslaten van mensen het beste wat je voor hen kunt doen. Je kunt mensen niet dwingen om hun denkwijze en of gevoelens te veranderen. Er zal iets in hun zelf moeten plaats vinden waardoor ze een andere kijk op een bepaalde situatie krijgen.

Soms is het voor mensen nodig dat ze een of meerdere mislukkingen ervaren voordat ze zullen slagen. Je kunt anderen helpen wanneer ze erom vragen, maar niet daarvoor.

Als iemand vanuit zichzelf anders over iets wilt gaan nadenken. Dan is dat zaadje in de Geest zich aan het rijpen en dan zal het vroeg of lat ook in de fysieke wereld zichtbaar worden.

Sommige gebreken zijn prachtig, omdat ze het mogelijk maken dat je ervan leert. Voel zelfcompassie voor jezelf en zie in dat in alle onevenwichtigheid ook kracht schuilt en dat er geen volmaaktheid is. Alles in het leven maakt deel uit van de “zoektocht” zelfs ook deze zelfcompassie training.

Als je jouw leven als iets belangrijks gaat zien, dan wordt ook iedere daad hoe klein die dan ook moge zijn belangrijk.

Gebruik je gevoel om altijd de hoogst mogelijke energie te kiezen. Laat het lot niet over jou beschikken maar beschik zelf over je lot.

Zie af van alle onnodige inspanningen en probeer zoveel mogelijk tijd voor jezelf te nemen. Die tijd die je nodig hebt om je leven te verbeteren en van het leven te genieten. Die tijd om jezelf beter te gaan begrijpen zodat je jouw levenskracht weet te eren.

Creativiteit is in wezen een vonk van de Universele geest die door jou in actie wordt omgezet. Hoe dichter je bij het licht bevindt, des te minder ingewikkeld je leven zal worden.

Naarmate je op de macht in jezelf leert vertrouwen, reageert ze meer en meer op je.

Wees dus liefdevol, warm en mild voor jezelf niet alleen in gedachten, maar ga het vanaf nu voelen in je lijf

Bye te way:

het zou niet voor het eerst zijn dat er iets mis gaat in een huwelijk en of relatie, de positieve oplossingen daarvoor vind je onder deze link van relatieproblemen, relatiestress. Mocht je online een kaarsje willen branden dan kan dat ook en wel onder deze link kaarsje branden.

Geschreven door: Alicia

Sharing with friends is Caring

Geef een reactie