Zelfmedelijden oorzaak, zelfmedelijden overwinnen hints en tips

Zelfmedelijden heeft net als alle andere emoties een oorzaak. Niet alles in het leven is altijd even gemakkelijk en de ene mens ervaart nu eenmaal meer tegenslagen dan de ander. Het zit ook niet altijd mee in het leven.

Keer op keer moeten we weer de kracht uit onszelf halen als het weer eens even tegen zit. Een mens kan heel veel hebben, maar eens houd het op. Datzelfde zou ook moeten gelden voor het chronisch zelfmedelijden.

Want als je last hebt van teveel medelijden met jezelf,  dan doe je jezelf alleen nog maar meer pijn. En dat verdient niemand niet! Piekeren over je zelfmedelijden is al helemaal niet goed, want door de piekeren vermenigvuldig je de gedachtes alleen nog maar.

Er is een magische zin

Er is een magische zin, die je zou kunnen helpen bij het proces van zelfmedelijden overwinnen. Op het einde van dit artikel meer hierover. Het kan je niet alleen helpen bij het proces van zelfmedelijden overwinnen, maar ook bij gebrek aan zelfvertrouwen en of bij het proces van onzekerheid overwinnen. Het is de moeite waard omdat artikel ook eens te lezen. Het legt je ook goed uit, waarom die zin werkt.

Zelfmedelijden

Er komt een moment dat je tegen jezelf zou moeten zeggen: okay ik mag mijn momenten van zelfmedelijden hebben, maar ik moet er wel voor waken dat mijn zelfmedelijden geen chronisch zelfmedelijden wordt.

Waarom? Omdat je van mezelf behoort te houden en dat je erin moet blijven geloven dat er weer betere tijden voor jouw zullen aanbreken. Waak ervoor dat je door je zelfmedelijden niet in een depressie terecht komt!

Het zijn vaak de keuzes in ons leven, die achteraf misschien toch niet de juiste bleken te zijn wat ons in onbalans kan brengen. Die verkeerde keuzes die vaak een de oorzaak kunnen zijn dat we naderhand wegkwijnen in zelfmedelijden.
We kunnen de klok nu eenmaal niet terugdraaien. Het enigste wat we dan nog kunnen doen, is leren van onze verkeerde keuzes en er dan maar het beste van te maken.

Want het zijn vaak de keuzes die we maken die ons lot creëren en niet de mogelijkheden waaruit we hadden kunnen kiezen. Een voorbeeld, je koos ervoor om bepaalde vrienden uit te kiezen, je koos ervoor om een bepaalde partner uit te kiezen.

Eigenwaarde

Eigenwaarde en de juiste mensen om je heen, helpen je bij je ontwikkeling en geven je het gevoel geliefd te zijn. In plaats van overal aan te moeten trekken verloopt alles opeens soepel.

Natuurlijk mag je wel eens medelijden met jezelf hebben. We hebben soms ook medelijden met een ander dus waarom zouden we dan geen medelijden met onszelf mogen hebben?

Het enigste wat van belang is dat je waakt dat je geen chronisch zelfmedelijden krijgt. Want een chronisch zelfmedelijden brengt je verder van jezelf vandaan. Want je gelooft niet meer zo sterk in je eigen potentie, in de kracht van je positieve gedachtes.

Als je last hebt van een chronisch medelijden met jezelf, dan leg je jezelf een extra druk op je schouder. Het Zelfmedelijden kan je blokkeren, in wel in die mate dat je eventuele mogelijkheden kunt verliezen als je blijft hangen in het teveel aan zelfmedelijden.

Komt het gevoel van zelfmedelijden opduiken? Druk het dan niet gelijk weg, ga gewoon even mee in dat gevoel. Net zoals je mee kunt gaan een lach, blijheid, vreugde en of traan. Het zijn emoties die we moeten respecteren want ze maken allemaal deel uit van onszelf.

Als je alle emoties en gevoelens zou wegdrukken, dan blijft er nog maar weinig over om over te treuren of om over te glimlachen en of te lachen. We krijgen al deze emoties in ons, om ze ook te doorleven.

Al we de emoties doorleven, dan krijgen we ook een completer leven. Het kan ons zelf sterker en krachtiger maken. Maar nogmaals, waak ervoor dat je een bepaalde emotie je leven laat overheersen.

Levenslessen

Vaak komt een emotie de kop op steken omdat je er iets mee moet. Je zou er bijvoorbeeld iets door kunnen leren. Net zoals verdriet en pijn een leermeester voor je kunnen zijn, zo kan zelfmedelijden ook een meester voor je worden.

Tijdens het moment van zelfmedelijden, zou je het kind in jezelf kunnen troosten en omarmen je zou het zelfs een knuffel kunnen geven. Heb het kind in jezelf gewoon even lief bij een of meerdere tegenslagen.

Want dat heeft het nodig, maakt niet uit welke leeftijd je hebt. Het kind in jezelf zul je altijd met je mee blijven dragen.

Er is een magisch zin, die je zou kunnen helpen bij het overwinnen van zelfmedelijden. Klik daarvoor hier. Je kunt dit artikel ook vinden in het kopje in het menu “over mij”.

Bye te way:

het zou niet voor het eerst zijn dat er iets mis gaat in een huwelijk en of relatie, de positieve oplossingen daarvoor vind je onder deze link van relatieproblemen, relatiestress. Mocht je online een kaarsje willen branden dan kan dat ook en wel onder deze link kaarsje branden.

Geschreven door: Alicia

Sharing with friends is Caring

Geef een reactie