Zelfvertrouwen vergroten, switch van onzekerheid naar zelfverzekerdheid

Het zelfvertrouwen vergroten is een weg naar verandering. Jij bent degene die in staat is om de eigenlijke diepe oorzaak achter jouw probleem te kunnen doorgronden. Als je de drang hebt om je zelfvertrouwen te willen vergroten dan heb je last van onzekerheid. Onzekerheid is een bepaalde angst die in jouw energieveld zit en als het in je energieveld zit straal je dit ook uit.  Het is tijd om daar verandering in te brengen.

Zelfvertrouwen vergroten

Pas wanneer je bij jezelf het stukje van het “waarom” gevonden hebt kun je daar ook iets mee gaan doen. Als we er echt voor openstaan, dan heeft iedere man en of vrouw het vermogen om tot de diepste reden achter zijn bestaan door te dringen. Af en toe onzeker zijn dat is helemaal niet erg, daar heeft ieder normaal mens wel eens last van. Daarvoor ben je een mens.

Daarnaast heeft een ieder ook het vermogen om er iets mee te doen, mits je de tweestrijd in jezelf kunt opheffen.
Je kunt je zelfvertrouwen niet vergroten als je jezelf vast wilt houden aan die onzekerheid. Daar wordt de tweestrijdigheid niet mee opgeheven.

Er kan pas spraken zijn van meer zelfvertrouwen als je de innerlijke kracht hebt opgebouwd. Dit doe je stap voor stap. Het is nooit een kwestie van een knop omdraaien. Je gaat jezelf een andere manier van denken aanleren.

Op het moment dat je dit besluit, is het nog onzichtbaar. Het wordt pas zichtbaar als het gaat rijpen in je geest. En bij de ene persoon heeft dat wat langer tijd nodig dan bij de ander. In de theorie weten we allemaal wel hoe we ons zelfvertrouwen zouden kunnen vergroten. Doch de praktijk is vaak een heel ander verhaal.

Als je jouw zelfvertrouwen wilt vergroten, dan behoor je eerst een zaadje te plaatsen in je geest. Een zaadje lijkt vaak nietszeggend, maar er kan heel veel moois uit een zaadje ontstaan.

Men moet het leven nooit alleen vorm geven in het negatieve, maar zeker ook in het positieve. Ieder mens is uniek en ieder mens heeft weer zijn mooie eigenschappen. Allemaal hebben we onze plus en mins dat hoort gewoon bij de mens. Als we dat niet zouden hebben dan zouden we bijna een robot zijn. En dat is iets wat niemand zou willen.

Net zoals het toch nooit goed kunt doen voor alle mensen, zal jouw karakter en of uiterlijk ook niet matchen met alle mensen. Dat is gewoon een feit.

Een onzeker gevoel

Als je een te groot onzeker gevoel hebt, dan zou dat wel eens kunnen liggen aan het feit dat je verkeerde mensen om je heen hebt. Zowel privé als in de werksfeer, hou dit in de gaten en onderschat het niet.

Vanuit een tekort aan bewuste en of onbewuste eigenwaarde, kan jouw gedrag zich in de richting van 2 uitersten bewegen. Of je blijft dat chronische gevoel van onzekerheid koesteren, of je gaat voelen dat je wel de moeite waard bent net zoals ieder ander.

Wanneer jij jezelf niet goed genoeg blijft vinden dan zet je jezelf constant in de kou. Het is belangrijk dat jij jezelf eigen waarde geeft. Net zoals je eigen waarde aan een kind zou geven, vergeet niet dat we allemaal nog het “kind” van vroeger in ons meedragen.

Als jij jouw onzeker gevoel blijft voeden, dan geef je in principe aan je innerlijke kind het gevoel dat het niet waardevol genoeg is.

In het algemeen: als jij eigen waarde aan een kind geeft, dan geef je dat kind zelfvertrouwen. Het kind voelt zich dan prettig bij jou. Zo zou jouw innerlijke kind zich ook bij jou moeten voelen, als je je zelfvertrouwen wilt vergroten.

Wanneer jij niet voldoende in staat bent om je innerlijke kind lief te hebben dan ben je inderdaad niet in staat om jezelf lief te hebben. Je kwetst jezelf zo in je eigen gevoel. Je haalt jezelf op die manier naar beneden.

Want zoals je een kind in de kou laat staan, laat je jezelf ook in de kou staan. Laat die angst om tekort te schieten los! Een ieder mens heeft plus en minpunten, niemand is perfect. De drang om perfect te willen zijn is absurd, dus wees niet al te streng voor jezelf.

Laat je niet gek maken door anderen

Laat je niet “gek” maken door anderen, scan daarentegen gelijk die ander die jouw overlaad met kwaadaardige en negatieve kritiek. Je zult vast en zeker ook zijn of haar min punten onder het oog krijgen.

Mep die ping pong bal dan gelijk terug! Want alleen negatieve mensen proberen om wat voor een reden dan ook anderen neer te halen.  Kleine kinderen en of Pubers die deden pesten, pesten vaak als volwassenen ook nog. Het zit nu eenmaal in hun aard om een ander graag te willen neerhalen.

Plaats jezelf daarentegen zelf in het licht i.p.v. in de duisternis en bedenk: wie is diegene die nu voor me staat? Stel jezelf daarbij 2 vragen:

  • Is het Mr. of Miss perfect? Nee want dan zouden ze een robot zijn.
  • Is het iemand die graag de levensenergie van een ander wegzuigt omdat dat de enigste manier is waarop hij of zij zijn of haar eigen energie kan aanmaken? Hoe zielig is dat? Anderen neerhalen om jezelf beter te kunnen voelen!

Onthoud dit als je verdrietig bent

Uiterlijke status zegt totaal niets over iemands innerlijke status. Dat kunnen zelfs misleidende factoren zijn (een na denkertje!). Zelfs een studie zegt nog niks over iemands persoonlijkheid, want die persoon is alleen maar meer ontwikkeld op dat ENE vlak waarvoor hij of zij heeft gestudeerd. Ook dat zegt niets over iemands persoonlijkheid. In die zin of het een positief, hartverwarmend of alsnog een negatief, manipulatief mens is. Een echte pure en zuivere status komt van binnenuit.

Openstaan voor opbouwende kritiek, dat is iets heel anders. Als je daarvoor openstaat dan groei je alleen maar in positief. Dat kun je dan op jouw beurt weer doorgeven aan anderen.

Bye te way:

het zou niet voor het eerst zijn dat er iets mis gaat in een huwelijk en of relatie, de positieve oplossingen daarvoor vind je onder deze link van relatieproblemen, relatiestress. Mocht je online een kaarsje willen branden dan kan dat ook en wel onder deze link kaarsje branden.

Geschreven door: Alicia

Sharing with friends is Caring

Geef een reactie