Zelfverzekerder worden? De fases van onzekerheid naar zelfverzekerdheid

Je wilt zelfverzekerder worden? Dan is stap 1 dat je eerst heel dicht tot jezelf leert komen. Zonder welke invloeden dan ook van buitenaf.

Zelfverzekerder worden

Ik heb het al eens aangehaald, maar ik zal het bij deze nog eens doen. Wij als mens bestaan uit een 3 eenheid, Ziel, Geest en Lichaam en op al deze 3 niveaus hebben we onze behoeftes en verlangens. Als deze verlangens en behoeftes op een van deze 3 niveaus ontbreekt dan kan ons gestel in onbalans raken met alle gevolgen van dien.

Ieder mens is uniek en ieder mens heeft zijn of haar kwaliteiten. Misschien zijn jouw kwaliteit ondergesneeuwd door dingen die je in het leven zijn overkomen? Dat kan want invloeden van buitenaf kunnen sterk zijn.

Normaliter geven ouders het eerste stukje zelfvertrouwen aan hun kind door. Doch in heel veel situaties blijkt dat zo niet te zijn. Als dat niet zo is geweest, dan ligt er niks anders op dat jezelf weer te heropvoeden.

In die zin, dat jij de kracht uit jezelf zult “moeten” halen, om jezelf te overladen met liefde. Hier bedoel ik niet de zelfzucht mee want dat is een heel ander verhaal.

Tip

Lees eerst deze interne link van mijn artikel wat gaat over: meer zelfvertrouwen krijgen, kraak dan deze navolgende code in jezelf.

Als je zelfverzekerder wilt worden, dan is het belangrijk dat je jezelf in het licht plaatst. Hoe bedoel ik dat? Met jezelf in het licht plaatsen bedoel ik dat je vanaf nu positieve gedachten over je zelf gaan aannemen.

Je wilt zelfverzekerder worden? Plaats je dan als eerste in het witte licht. Een negatief zelfbeeld, piekeren over je onzekerheid, een laag zelfbeeld, een minderwaardigheidscomplex dat zijn allemaal situaties die je in het donker laten staan.

Je hoofd zit dan vol met vele andere dingen en dan is er nog maar weinig ruimte voor meer licht en of positiviteit.

Zelfverzekerder worden, houdt meerdere stappen in. Op dit blog tref je in ieder artikel weer nieuwe tips aan die je zullen helpen om zelfverzekerder te worden. Als je een goed resultaat voor ogen wilt hebben, dan ga je stap voor stap op weg naar het blijvend gevoel van:  zelfverzekerder worden.

Negatieve beelden

Als je wordt lastig gevallen door negatieve beelden, herinneringen die je kunnen kwellen. Weet dan dat je deze beelden ten alle tijd kunt veranderen. Mits je hier ook echt open voor staat.

Wij als mens hebben het vermogen om omstandigheden te neutraliseren, zodat ze niet langer negatief op ons inwerken.

Uiteraard moeten we hier aan gaan werken, om het zover te laten komen. Als we alleen maar wachten tot de omstandigheden gaan veranderen dan zal het vaak niet beter gaan. En dat kan er weer voor zorgen dat we ten onder gaan aan onzekerheid.

Wanneer de innerlijke wereld alles voor je wordt, dan houdt de uiterlijke wereld uiteindelijk op om te bestaan.

De ware schepper

De ware schepper is de denkende mens, want dingen komen tot stand door de gedachte. Op het fysieke vlak kun je niet scheppen. Vaak pruts men dan maar wat aan. Als je echt zelfverzekerder wilt worden dan zul je de nodige tijd met jezelf alleen door moeten brengen.

Wilskracht en eigen liefde

Totdat deze overtuiging dat je zelfverzekerder zult worden zich heeft gesetteld in jouw geest. Op het moment dat die gedachte rijp is, zal het van het onzichtbare naar het zichtbare gehaald worden.

Er bestaat een andere dimensie die net zo goed deel uit maakt van jou en dat is je Geest. Er bestaat geen rationeel bewijs voor het bestaan van de intuïtie. Maar we weten allemaal dat we dit bezitten. Datzelfde geldt voor onze Geest (en daar worden niet de gedachtes mee bedoeld).

Eerst zul je het doel naar meer zelfvertrouwen moeten aanboren in je Geest en van daaruit zal het zichtbaar worden in de fysieke wereld. Je haalt het zo van het onzichtbare naar het zichtbare toe.

Soms kunnen we niet zo makkelijk bevatten dat het leven een spel is tussen het onzichtbare en het zichtbare.

Je overwint de zwakheden door ze van je af te schudden. Op die manier leer je jezelf een nieuwe manier van denken aan. Zelfcompassie speelt hierin een grote rol. Alles waarvan jij denkt dat het beperkingen zijn, zijn het resultaat van de denktrant die je jezelf hebt aangeleerd.

Bye te way:

het zou niet voor het eerst zijn dat er iets mis gaat in een huwelijk en of relatie, de positieve oplossingen daarvoor vind je onder deze link van relatieproblemen, relatiestress. Mocht je online een kaarsje willen branden dan kan dat ook en wel onder deze link kaarsje branden.

Geschreven door: Alicia

Sharing with friends is Caring

Geef een reactie